TNPSC Group 4 Expected Questions with Answers - Set - 13

1. Which of the following is correct for tea ?
(a) Alkaline and nicotine
(b) Alkaline and caffeine
(c) Acidic and nicotine
(d) Acidic and caffeine
Answer: b

2. GATT was converted into \World Trade Organisation (WTO) according to the agreement made by____
a. Urguay Round
b. Tokyo Round
c. Geneva Round
d. Annoy Round
Answer: c

3. At present how many stock exchange are functioning in our country
a. 13
b. 21
c. 23
d. 24
Answer:  c

4. Asian Development Bank was set up in the year____
a. December 19, 1966
b. January 16, 1967
c. February 18, 1968
d. March 20, 1969
Answer: a

5. The Export and Import Bank was established on
a. 1982
b. 1983
c. 1984
d. 1985
Answer: a (January 1, 1982)

6. The Wealth Tax Act of India Came into force on
a. 1957
b. 1967
c. 1977
d. 1987
Answer:  a (1st April 1957)

7. In e-Banking PIN Stands for
a. Personal Information Number
b. Private Index Number
c. Personal Identification Number
d. None of these above
Answer:  c

8. UTI Setup in the year _____
a. 1956
b. 1964
c. 1951
d. 1971
Answer: b

9. National Adult Education Programme (NAEP) was launched on______
a. 2nd October 1968
b. 2nd October 1978
c. 2nd October 1988
d. 2nd October 1986
Answer: b

10. In India, National Instiute for the Visually handihapped was set-up at ____
a. Kolkata
b. Chennai
c. Delhi
d. Dehradun
Answer: d

 {1} {2} {3} {4} {5} {6} {7} {8} {9} {10{11{12} {13{14}

Click to comment