TNPSC Group 4 Expected Computer Science Questions with Answers - Practice Set -1

The aspirants appearing at various competitive examinations are always in a deep need and search of comparatively easy to understand and useful study contents in Computer Science. With this key point in mind we are providing you  numerous questions for your reference that are intelligently selected and it is covering all examination oriented topics and few questions are taken from different competitive examinations.

1. _____ is the process of finding errors in software code
a. Debugging
b. Testing
c. Running
d. None of these above

Answer: Debugging

2. ______ are lists of commands that appear on the screen.
a. GUIs
b. Icons
c. Menus
d. Windows

Answer: Menus

3. Which of the following is not a type of broadband internet connection?
a. Cable
b. DSL
c. Dial-up
d. Satellite

Answer: Dial-up

4. Linux is an ____ operating System.
a. Open-Source
b. Windows
c. Microsoft
d. None of these

Answer: Open-Source

5. Which term identifies a specific computer on the Web and the main page of the entire site?
a. URL
b. Website Address
c. Domain Name
d. Hyper link

Answer: URL

6. ______ servers sore and manage files for network users
a. Authenticatin
b. Main
c. Web
d. File

Answer: Main

7. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ____
a. Mainframe
b. Network
c. Super Computer
d. Client

Answer: Network

8. The OSI model is divided into ____ Process called layers.
a. Five
b. Six
c. Seven
d. Eight

Answer: Seven

9. ______ Describe what is in database fields.
a. Structure 
b. Field Markers
c. Field Definition
d. Field Names

Answer: Field Names

10. Chip is a common nickname for an ________
a. Transistor
b. Resistor
c. Integrated Circuit
d. Semiconductor

Answer: Integrated Circuit



For more questions and answers:

Click to comment