-->

TNPSC Group 4 Expected Computer Science Questions with Answers - Practice Set -2

The aspirants appearing at various competitive examinations are always in a deep need and search of comparatively easy to understand and useful study contents in Computer Science. With this key point in mind we are providing you  numerous questions for your reference that are intelligently selected and it is covering all examination oriented topics and few questions are taken from different competitive examinations.

1. What are the two type of output devices? 
A) Monitor and printer
B) Storage disk (floopy, CD)
C) Keyboard and Mouse
D) Windows 2000, Windows NT

Answer: A) Monitor and printer

2. The most common method of entering text and numerical data through the use of a 
A) keyboard
B) scanner
C) printer
D) plotter

Answer: A) keyboard

3. A chat is 
A) an Internet standard that allows users to upload and download files
B) a typed conversation that takes place on a computer
C) an online area in which users conduct written discussions about a particular subject
D) the transmission of messages and files via a computer network

Answer: B) a typed conversation that takes place on a computer

4. The information you put into the computer is called 
A) facts
B) data
C) files
D) directory

Answer: B) data

5. E-mail (electronic mail) is  
A) an Internet standard that allows users to upload and download files
B) a real-time typed conversation that takes place on a computer
C) an online area in which users conduct written discussions about a particular subject
D) the transmission of messages and files via a coputer network

Answer: D) the transmission of messages and files via a coputer network

6. The name that the user gives to a document is referred to as 
A) document - name
B) file - name
C) name - given
D) document - identity

Answer: B) file - name

7. The basic goal of computer process is to convert data into 
A) files
B) tables
C) information
D) graphs

Answer: C) information

8. Which of the following are computers that can be carried around easily? 
A) Minicomputers
B) Supercomputers
C) PCs
D) Laptops

Answer: D) Laptops

9. The name of the computer's brain is 
A) monitor
B) hardware
C) CPU
D) byte

Answer: C) CPU

10. Printer is this kind of device 
A) input
B) word processing
C) processing
D) output

Answer: D) output

For more questions and answers:

Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 899 General Studies 718 Central Govt. Job 307 General Tamil 172 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Library and Information Science Paper II 71 Anna University Jobs 68 Librarian Jobs 66 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting