-->

Performing Arts 2012 December UGC NET Solved Question Paper II



Performing Arts 2012 December UGC NET Solved Question Paper II





Special Instructions





1. Candidates are required to answer all the 25 questions in Part-I, which are compulsory. They should also select any one from Part-II and Part-III and answer all the 25 questions of that Part only. Each question carries two marks. 





2. Candidates are required to mark clearly on the OMR Answer Sheet, the Part Number which they have selected.





PART – I





Common to Dance / Drama / Theatre











1. Match items in List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Nartan Nirnaya                    i. Bhoja





b. Shringar Prakash                 ii. Sarangdeva





c. Bhava Prakash                     iii. Pundarika Vitthal





d. Sangit Ratnakar                  iv. Sharada Tanaya





Codes:





       a b c d





(A) ii iv i iii





(B) ii iii iv i





(C) iii i iv ii





(D) iii ii i iv





Answer: (C)











2. The most prominent writer scholar of dance and its philosophy is





(A) Dr. V. Raghavan





(B) Dr. P.S.R. Appa Rao





(C) Dr. Arudra





(D) Dr. Kapila Vatsyayan





Answer: (D)











3. World Dance Day is celebrated on





(A) 29th April





(B) 27th July





(C) 6th June





(D) 10th February





Answer: (A)











4. Match items in List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Devilal Samar          i. Yakshagana





b. Balwant Gargi         ii. Rajasthan





c. Shambhu Hegade    iii. Bhavai





d. Mansukh Joshi I      v. Folk Theatre





Codes:





      a b c d





(A) ii iv i ii





(B) ii iii i iv





(C) iii iv i iii





(D) iii ii i iv





Answer: (A)











5. The world celebrates Theatre Day as announce by UNESCO on





(A) 14th November





(B) 27th March





(C) 23rd March





(D) 31st October





Answer: (B)











6. Pick the odd one out





(A) Girija Devi





(B) M.S. Subbalakshmi





(C) Aban Mistry





(D) Siddheshwari Devi





Answer: (C)











7. Match items in List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Shabana Azmi         i. Bindadin Maharaj





b. A.R. Raheman        ii. Padmabhushan





c. Devadas                  iii. Dada Saheb Phalke Award





d. Bhupen Hazarika    iv. Oscar





Codes:





       a b c d





(A) ii iv i ii





(B) ii iv i iii





(C) iii iv i ii





(D) iii ii i iv





Answer: (B)











8. From the Epics, which character is often used in Dance and Drama to portray woman centric issues?





(A) Draupadi





(B) Sita





(C) Gandhari





(D) Kaikeyi





Answer: (A)











9. Assertion (A): Madhyamakar theatre is the best according to Bharata.





Reason (R): It has sufficient capacity for audiences.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (A)











10. Dr. Karan Singh is the Director General of





(A) IGNCA





(B) ICCR





(C) CCRT





(D) SNA





Answer: (B)











11. Assertion (A): Pratyahar is one part of Purvaranga.





Reason (R): Instruments are put in a proper place in Pratyahar.





Code:





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (D)











12. Identify the correct sequence:





(A) Bhatta Lolata, Shankuka, Abhinavagupta, Bhatta Nayaka





(B) Bhatta Lolata, Bhatta Nayaka, Shankuka, Abhinavagupta





(C) Bhatta Lolata, Shankuka, Bhatta Nayaka, Abhinavagupta





(D) Abhinavagupta, Bhatta Nayaka, Bhatta Lolata, Shankuka





Answer: (C)











13. Assertion (A): The Karana-s and Angahara-s are part of Purvaranga of Natyashastra.





Reason (R): Both provide decorative embellishment to Natya.





(A) (A) is true, (R) is true.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is false.





Answer: (D)











14. Identify the correct sequence:





(A) Light of Asia, Charandas Chor, Tugluque, Krishnay Tubhyam Namh





(B) Krishnay Tubhyam Namh, Light of Asia, Charandas Chor, Tugluque





(C) Light of Asia, Charandas Chor, Krishnay Tubhyam Namh, Tugluque





(D) Light of Asia, Krishnay Tubhyam Namh, Tugluque, Charandas Chor





Answer: (A)











15. Assertion (A): Aharya Abhinaya is predominant in Kathakali.





Reason (R): Noh and Wayanga Wong have extensive make up.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (A)











16. Pick the odd one out:





(A) Minaxi Sheshdri





(B) Madhuri Dikshit





(C) Vaijayantimala Bali





(D) Vidya Balan





Answer: (D)











17. Pick the odd one out:





(A) Sri Lanka-Kendyan dance





(B) Thailand-Khon





(C) China-Peking Opera





(D) Bali-Royal Ballet





Answer: (D)











18. Match items in List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Zakir Hussain                      i. Sitar





b. Vikku Vinayak Rao                        ii. Mohan Veena





c. Shahid Parvez                     iii. Ghatam





d. Vishva Mohan Bhatt          iv. Tabla





Codes:





      a b c d





(A) iv iii i ii





(B) ii iii iv i





(C) iii iv i ii





(D) iii ii i iv





Answer: (A)











19. In context of Natasutra, the word Nata is first used in





(A) Astadhyayi of Panini





(B) Nrutyadhyaya of Ashokmalla





(C) Bharata’s Natyashastra





(D) Natya Darpana of Ramachandra Gunachandra





Answer: (A)











20. Assertion (A): The Devil dances of Sri Lanka are similar to the Bhutan of Tamil Nadu.





Reason (R): Both are part of Tamil culture.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (C)











21. Assertion (A): The Tritala and Aditala are much used in Dance.





Reason (R): Dance is a simple art form.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (A)











22. The status and facilities given to Dancers and Actors is given in





(A) Arthashastra





(B) Kamasutra





(C) ShukranitiSar





(D) Natya Lakshan Ratna Kosha





Answer: (A)











23. The most important Theatrical light device is





(A) Spot light





(B) Fresnel





(C) Flood light





(D) Strobe light





Answer: (A)











24. The technical instrument a must for sound on stage is





(A) Amplifier





(B) Speakers





(C) Mixer





(D) Microphone





Answer: (A)











25. Match items in List – I with List – II:





List – I            List – II





a. Rasalila        i. Gujarat





b. Dashavtar    ii. Mathura





c. Giddad        iii. Maharashtra





d. Padhar         iv. Rajasthan





Codes:





       a b c d





(A) iv iii ii i





(B) ii iii iv i





(C) iii iv i ii





(D) iii ii i iv





Answer: (B)











PART – II





DANCE











26. The form of dance which uses extensive Angika Abhinaya is





(A) Mayurbhanja Chhau





(B) Saraikela Chhau





(C) Kshatriya





(D) Purulia Chhau





Answer: (A)











27. Which dance form uses the special walk called ‘Goyedi’?





(A) Odissi





(B) Kolyachanach





(C) Mohiniattam





(D) Kuravanji





Answer: (A)











28. Assertion (A): The Nayika-s is used extensively in all Indian classical dance styles.





Reason (R): According to Bharata, Khandita and Vipralabdha may not be performed on the stage.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (A)











29. Rimli Ibrahim was awarded the best male dancer for 2011 by





(A) ICCR





(B) Natyakala





(C) SNA





(D) Attendance





Answer: (D)











30. Match items in List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Nalanda                   i. PratimaGauri





b. Kadamba                 ii. KanakRele





c. Darpana                   iii. KumudiniLakhia





d. Nrityagram              iv. Mrunalini





Sarabhai





Codes:





       a b c d





(A) ii i iv iii





(B) iii iv i ii





(C) iii ii iv i





(D) ii iii iv i





Answer: (D)











31. Assertion (A): Trishla is used in Kathakali.





Reason (R): It is used for changing a scene.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (A)











32. Match items in List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Ileana Chitaristi                   i. Bharatanatyam





b. AditiMangaldas                  ii. Odissi





c. RamaVaidyanathan             iii. Manipuri





d. Prity Patel                           iv. Kathak





Codes:





       a b c d





(A) ii iv i iii





(B) ii iv iii i





(C) iii iv ii i





(D) iv ii i iii





Answer: (A)











33. Identify the correct sequence, starting from North to South:





(A) Karathi, Duhmal, Mataki, Kummi





(B) Duhmal, Kummi, Karathi, Mataki





(C) Duhmal, Mataki, Karathi, Kummi





(D) Duhmal, Karathi, Mataki, Kummi





Answer: (D)











34. Choose the odd one: The Gharana’s of Kathak are





(A) Lucknow





(B) Banaras





(C) Raigadh





(D) Delhi





Answer: (D)











35. Match items in List – I with List – II:





List – I            List – II





a. Minakku      i. Hanuman





b. Paccha         ii. Ravana





c. Katti                        iii. Rama





d. Tadi             iv. Sage





Codes:





       a b c d





(A) iii i iv ii





(B) iv iii ii i





(C) iv iii i ii





(D) i ii iv iii





Answer: (C)











36. Assertion (A): ‘Masak’ is used in Kathak for showing that.





Reason (R): It helps in breath control.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (D)











37. Assertion (A): The play of Kalidas has many descriptions of dances.





Reason (R): Chhalika was one of the styles of that time.





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is false, (R) is false.





(D) (A) is true, (R) is true.





Answer: (A)











38. Match items in List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Krishnattam             i. Kathak





b. Dasiattam                ii. Odissi





c. Mahari                     iii. Kathakali





d. Kathavachan           iv. Bharatanatyam





Codes:





       a b c d





(A) iii iv i ii





(B) iii iv ii i





(C) iv ii iii i





(D) iii i iv ii





Answer: (B)











39. Identify the correct sequence in ascending order of Matra





(A) Rupak, Dhamar, Zaptala, Tritala





(B) Zaptala, Rupak, Dhamar, Tritala





(C) Rupak, Zaptala, Dhamar, Tritala





(D) Tritala, Rupak, Zaptala, Dhamar





Answer: (C)











40. The dress of female Manipuri dancer is called





(A) Kamandi





(B) Kumin





(C) Kummi





(D) Kikli





Answer: (B)











41. Match items in List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Bharata                    i. Shurparnakha





b. Lakshamana            ii. Shikhandi





c. Arjun                       iii. Manthara





d. Bhima                     iv. Hidimba





Codes:





       a b c d





(A) i iii iv ii





(B) iii i iv ii





(C) iii i ii iv





(D) i ii iv iii





Answer: (C)











42. The feet and wrist movements of some of the SEA dancers are similar to those seen in





(A) Kuchipudi





(B) Jatra





(C) Manipuri





(D) Odissi





Answer: (C)











43. The text written by Raigadh King Shri Chakradhar Singh is





(A) Nritya Ratna Kosha





(B) Nartan Sarwaswam





(C) Nartan Nirnaya





(D) Abhinaya Navanita





Answer: (B)











44. The last Karana according to the Natyashastra is





(A) Shakatasya





(B) Gangavataran





(C) Vishnukranta





(D) Lolita





Answer: (B)











45. Jathiswaram is the combination of





(A) Swara and Jaati





(B) Mridangabols and Adavus





(C) Musical notes and Adavubols





(D) Swara and Hasta





Answer: (C)











46. Identify the correct sequence:





(A) Hasita, Smita, Uphasita, Atihasita





(B) Smita, Uphasita, Hasita, Atihasita





(C) Smita, Hasita, Atihasita, Uphasita





(D) Smita, Hasita, Uphasita, Atihasita





Answer: (D)











47. The Lambada dance of Karnataka is performed during





(A) Sharad





(B) Vasant





(C) Navaratri





(D) Chaitra





Answer: (B)











48. ‘Nadir dir dir dir Tom dir dir dir Dhim ta Dhim Tanan’ …… can be words of





(A) Kirtanam





(B) Tillana





(C) Varnam





 (D) Korvai





Answer: (B)











49. Identify the correct sequence:





(A) Matsya, Varaha, Parashurama, Balarama





(B) Varaha, Matsya, Parashurama, Balarama





(C) Matsya, Varaha, Balarama, Parashurama





(D) Matsya, Parashurama, Balarama, Varaha





Answer: (A)











50. Identify the correct sequence:





(A) Shanta Rao, Maya Rao, Ram Gopal, Malavika Surukai





(B) Ram Gopal, Shanta Rao, Maya Rao, Malavika Surukai





(C) Shanta Rao, Ram Gopal, Maya Rao, Malavika Surukai





(D) Ram Gopal, Maya Rao, ShantaRao, MalavikaSurukai





Answer: (C)











PART – III





DRAMA/THEATRE











26. Match the items in List – I with the items in List – II:





List – I                                                            List – II





a. Traditions of Indian Theatre           i. BalwantGargi





b. Performance Tradition in India       ii. Farley Richmond





c. Folk Theatre of India                      iii. Suresh Awasthi





d. Indian Theatre                                iv. M.L. Varadapande





Codes:





       a b c d





(A) iii iv ii i





(B) ii i iii iv





(C) iv iii i ii





(D) i ii iv iii





Answer: (C)











27. Assertion (A): Mohan Rakesh’s woman protagonists are strong individuals who want to live on their own terms.





Reason (R): They always rest content with a drab, mediocrish existence whatever the consequences.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (R) is true, but (A) is false.





(D) (A) is true, but (R) is false.





Answer: (D)











28. Which is the correct sequence?





(A) Tughlaq, Nagmandala, the Fire and the Rain, Yayati, Hayvadana





(B) Nagmandala, Yayati, Tughlaq, the Fire and the Rain, Hayvadana





(C) Yayati, Tughlaq, Hayvadana, Nagmandala, the Fire and the Rain





(D) The Fire and the Rain, Hayvadana, Tughlaq, Nagmandala, Yayati





Answer: (C)











29. She is the only director who writes and directs OPERAS in Punjabi and Urdu.





(A) Amal Allana





(B) Sheela Bhatia





(C) Neelam Mansingh Chowdhury





(D) Anuradha Kapoor





Answer: (B)











30. Pick the odd one out:





(A) Raktakarbi





(B) Visarjan





(C) Shesh Nahin





(D) Mukta Dhara





Answer: (C)











31. Match the items in List – I with the items in List – II:





List – I                                    List – II





a. Bio Mechanics                     i. Matterson





b. Berliner Ensemble               ii. Antoine





c. Theatre Libre                       iii. Meyerhold





d. Symbolism                          iv. Brecht





Codes:





       a b c d





(A) iii iv ii i





(B) ii iii i iv





(C) i ii iii ii





(D) iv i iv iii





Answer: (A)











32. Assertion (A): Brecht was criticised by the progressive activists for not using social realism as his problem based Epic Theatre failed to provide solutions.





Reason (R): Brecht did not want to immerge his audience in reality and wanted them to ‘cry tears from the brain’; to absorb messages and ideas on which they could act.





Codes:





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (R) is true, (A) is false.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)











33. Which is the correct sequence?





(A) Kanyadan, Ghasiram Kotwal, Shrimant, Shantata! Court Chalu Ahe





(B) Shrimant, Shantata! Court Chalu Ahe, Ghasiram Kotwal, Kanyadan





(C) Shantata! Court Chalu Ahe, Kanyadan, Shrimant, Ghasiram Kotwal





(D) Ghasiram Kotwal, Kanyadan, Shantata! Court Chalu Ahe, Shrimant





Answer: (B)











34. The ‘Image Theatre’ is conceived by





(A) Peter Brooke





(B) Richard Schechner





(C) Augusto Boal





(D) Elia Kazan





Answer: (C)











35. Which pair is NOT correctly matched?





(A) K.N. Panikkar – Revival of Sanskrit Theatre





(B) Badal Sircar – Agit-prop Theatre





(C) Anamika – Gender- Haksar Sensitive Theatre





(D) M.S. Sathyu – Parsi Theatre





Answer: (D)











36. Match the items in List – I with the items in List – II:





List – I                                    List – II





a. Arms and the Man              i. Albert Camus





b. Hedda Gabbler                   ii. Luigi Pirandello





c. The Myth of Sysyphus        iii. George Bernard Shaw





d. The Rules of the Game       iv. Henrik Ibsen





Codes:





       a b c d





(A) iii iv i ii





(B) ii iii iv i





(C) i ii iii iv





(D) iv i ii iii





Answer: (A)











37. Assertion (A): The encounter with the tradition has given rise to new contemporary Indian Theatre.





Reason (R): The directors were prompted by quest for identity and search for roots.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are false.





(B) (A) is true, (R) is false.





(C) (R) is true, (A) is false.





(D) Both (A) and (R) are true.





Answer: (D)











38. Which is the correct sequence?





(A) Creating a Role, the Empty Space, Theatre of the Oppressed, the Floating Islands





(B) The Floating Islands, the Empty Space, Creating a Role, Theatre of the Oppressed





(C) Theatre of the Oppressed, Creating A Role, the Floating Islands, the Empty Space





(D) The Empty Space, The Floating Islands, Creating a Role, Theatre of the oppressed





Answer: (A)











39. The noted director who first discovered the theatrical potentialities of Dharmaveer Bharati’s ANDHA YUG





(A) E. Alkazi





(B) Satyadev Dubey





(C) B.V. Karanth





(D) Ratan Thiyam





Answer: (B)











40. Which pair is not correctly matched?





(A) Rabindranath – Shambhu Tagore  Mitra





(B) Vijay Tendulkar – Jabbar Patel





(C) Girish Karnad – B.V. Karanth





(D) Mohan Rakesh – K.N. Panikkar





Answer: (D)











41. Match the items in List – I with the items in List – II:





List – I                                                List – II





a. Movement                                       i. Visual Interpretation of Each Moment





b. Composition                                    ii. Stage Picture in Action





c. Pantomimic Dramatization              iii. Rational Arrangement of Characters on Stage





d. Picturization                                    iv. Visual Performance of a Play





Codes:





      a b c d





(A) i ii iii iv





(B) ii iii iv i





(C) iii iv i ii





(D) iv i ii iii





Answer: (B)











42. Assertion (A): The schedule of rehearsals can be considered set and inviolable, irrespective of the nature of the play.





Reason (R): Each play demands its own approach in scheduling rehearsals.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) (A) is true, (R) is false.





(C) (A) is false, (R) is true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)











43. Choose the correct sequence:





(A) Scene Analysis, Visualisation, Composition, Picturization





(B) Picturization, Visualisation, Scene Analysis, Composition





(C) Composition, Visualisation, Scene Analysis, Picturization





(D) Picturization, Scene Analysis, Composition, Visualisation





Answer: (A)











44. It is the strongest Acting Area of the stage.





(A) UP RIGHT





(B) UP CENTRE





(C) DOWN CENTRE





(D) UP LEFT





Answer: (C)











45. Pick the odd:





(A) Jack – Scenery





(B) Hood – Light





(C) Foundation – Make up





(D) Flat – Property





Answer: (D)











46. Which one of the following is not correctly matched?





(A) Stanislavsky – An Actor Prepares





(B) John Gassener – Producing the Play





(C) Augusto Boal – Theatre of Opressed





(D) Peter Brooke – Floating Islands





Answer: (D)











47. Assertion (A): The Theatre cannot exist without written script.





Reason (R): The actors of Ancient Italy could easily improvise the scenario.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) (A) is true, (R) is false.





(D) Both (A) and (R) are true.





Answer: (B)











48. ‘Orion Theatre Company’ was founded by the noted dramatist





(A) Wole Soyinka





(B) Dario Fo





(C) Tom Stoppard





(D) Jean Jenet





Answer: (A)











49. Which is the correct sequence?





(A) Radio, Theatre, Film, Television





(B) Theatre, Radio, Film, Television





(C) Film, Theatre, Radio, Television





(D) Radio, Theatre, Television, Film





Answer: (B)











50. Match the items in List – I with the items in List – II:





List – I                        List – II





a. Nora                        i. Hamlet





b. Ophilia                    ii. Oedipus





c. Jockasta                   iii. Othello





d. Desdimona              iv. Doll’s House





Codes:





       a b c d





(A) iv i ii iii





(B) iii ii iv i





(C) i iii ii iv





(D) ii iv iii i





Answer: (A)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting