-->

Performing Arts 2012 June UGC NET Solved Question Paper II



Performing Arts 2012 June UGC NET Solved Question Paper II





Special Instructions





1. Candidates are required to answer all the 25 questions in Part-I, which are compulsory. They should also select any one from Part-II and Part-III and answer all the 25 questions of that Part only. Each question carries two marks.





2. Candidates are required to mark clearly on the OMR Answer Sheet, the Part Number which they have selected.





Part – I: Common to Dance / Drama / Theatre 





1. Pick the odd one out





(A) Kovalan - Kannagi





(B) Indrajit - Sulochana





(C) Lakshmana - Uramila





(D) Ravana – Madhavi





Answer: (D)











2. Who has been given transformation by the touch of ‘Rama’?





(A) Jataayu





(B) Ahalya





(C) Sugreeva





(D) Guha





Answer: (B)











3. Which character creates conflict between Pandavaa-s and Kauravaa-s?





(A) Sakuni





(B) Krishna





(C) Karna





(D) Dussasana





Answer: (A)











4. Who is the eldest ‘son’ of Kunthi ?





(A) Dharma Raj





(B) Duryodhan





(C) Karna





(D) Bheem





Answer: (C)











5. Match the following:





List – I                        List – II





(a) Gaandhari              (i) Ravana





(b) Draupadi                (ii) Dhritaraashtra





(c) Mandodari             (iii) Karna





(d) Vrishalini               (iv) Paandavas





Codes:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (i) (iii)





(B) (iii) (i) (iv) (ii)





(C) (i) (iv) (ii) (iii)





(D) (iv) (ii) (iii) (i)





Answer: (A)











6. ‘Bhishma’ a character in ‘Mahabharat’ killd by





(A) Sikhandi





(B) Sahadeva





(C) Aswathama





(D) Durjaya





Answer: (A)











7. Trace out the wife of ‘Vaali’, a character in Ramayana





(A) Mandara





(B) Urmila





(C) Tara





(D) Soorpankha





Answer: (C)











8. Assertion (A): Performing Arts of India brings to mind the single body and many armed image of Durga or of Siva in the form of Natraj. These symbols are the continual play of energy and rhythm in plural forms.





Reason (R): There are traditions, and not one tradition of the performing Arts in the vast Geographical area, all are characterised by a staggering multiplicity of genres, forms, styles and techniques.





Codes:





(A) (A) is true and (R) is true





(B) (A) is false and (R) is true





(C) (A) is false and (R) is false





(D) (A) is true and (R) is false





Answer: (A)











9. Matching the following:





List – I                                                List – II





(a) Bhojya Rasa                                   (i) Sri Sankuka





(b) Chitraturga Nyaya                         (ii) Bharat Muni





(c) Tadanuroop Anusandhan              (iii) Bhat Nayak





(d) Sadharanikaran                              (iv) Bhatlollata





Code:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (iii) (iv) (ii) (i)





(C) (ii) (i) (iv) (iii)





(D) (iv) (iii) (i) (ii)





Answer: (C)











10. The blissful state created by the experience of RASA is called as





(A) Ananda





(B) Paramananda





(C) Brahmananda





(D) Akhandananda





Answer: (C)











11. ‘Dharmi’ point of view, one of the ‘Rupaka-s’ given here is different from others. Pick it.





(A) Prahasana





(B) Veedhi





(C) Samavakara





(D) Nataka





Answer: (A)











12. ‘Mukha raga’ means





(A) Size of the body





(B) Size of eyes





(C) Colour of the face





(D) Photogenic





Answer: (C)











13. Match the following:





List – I                                                List – II





(a) Sub-division of ‘Sringara’             (i) 4





(b) Sub-division of ‘Haasya’               (ii) 3





(c) Sub-divisions of ‘Karuna’             (iii) 6





(d) Independent ‘Raga-s’                   (iv) 2





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (i) (ii)





(B) (i) (ii) (iii) (iv)





(C) (ii) (iv) (i) (iii)





(D) (iv) (iii) (ii) (i)





Answer: (A)











14. Assertion (A): The tongue experiences, the tastes (Physical rasa-s) and in ‘Natya’ (Drama) the mind experiences pleasures from the various aesthetic rasa-s caused by distinctive emotions.





Reasons (R): If mind won’t permit even the physical rasa-s also cannot be identified/ experienced. So no relativity between physical and mental experiences.





Codes:





(A) (A) is correct and (R) is wrong





(B) Both (A) and (R) are wrong





(C) (R) is right and (A) is wrong





(D) (A) and (R) both are right





Answer: (A)











15. Here, we have the ‘Kaaryavasthas’. Put in order as mentioned in Natya Sastra





(A) Prayatna, Praaptisambhava, Phalayoga, Niyatapti, Prarambha





(B) Niyatapti, Prarambha, Phalayoga, Praaptisambhava, Prayatna





(C) Praaptisambhava, Prayatna, Prarambha, Niyatapti, Phalayoga





(D)Prarambha, Prayatana, Praapatisambhava, Phalyoga, Niyatapti





Answer: (D)











16. Assertion (A): The stratified attitude of the tradition often drags and is rigid.





Reason (R): This dampens the spirit of creativity and experimentation. Considered the prana of Performing Arts.





Codes:





(A) (A) and (R) both are wrong





(B) Both (A) and (R) are correct





(C) (A) is wrong and (R) is correct





(D) (R) is wrong and (A) is correct





Answer: (A)











17. ‘Narasimha-Prahlad’, a traditional theatre form popular in





(A) Odisha





(B) Rajasthan





(C) Goa





(D) Tamilnadu





Answer: (A)











18. Match the following:





List – I                        List – II





(a) Glove puppets        (i) Rajasthan





(b) Rod puppets          (ii) Andhra Pradesh





(c) String puppets        (iii) Kerala





(d) Leather puppets     (iv) West Bengal





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (i) (ii)





(B) (ii) (i) (iii) (iv)





(C) (i) (ii) (iv) (iii)





(D) (iv) (iii) (ii) (i)





Answer: (A)











19. ‘AMPHI’ Theatre located in





(A) Saanchi





(B) Amarnath





(C) Nagarjuna Konda





(D) Amaravathi





Answer: (C)











20. Match the following:





List – I                                                List – II





(a) Ranganatha Ramayan                    (i) Tamil Nadu





(b) Pamba Ramayana                          (ii) Uttar Pradesh





(c) Tulasi Ramayana                            (iii) Karnataka





(d) Kamba Ramayana                         (iv) Andhra Pradesh





Codes:





         (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (ii) (i)





(B) (i) (ii) (iv) (iii)





(C) (ii) (i) (iii) (iv)





(D) (iii) (iv) (i) (ii)





Answer: (A)











21. Pick the odd man out





(A) Vidushaka





(B) Kethigadu





(C) Komali





(D) Katti Veshagadu





Answer: (D)











22. Here we have modern street theatre activists. Put them in older:





(A) Safdar Hashmi, Prasanna, Badal Sarkar, Pralayan





(B) Prasanna, Safdar Hashmi, Pralayan, Badal Sarkar





(C) Badal Sarkar, Safdar Hashmi, Prasanna, Pralayan





(D) Pralayan, Safdar Hashmi, Badal Sarkar, Prasanna





Answer: (C)











23. Pick the odd one out





(A) Costumes





(B) Lights





(C) Kuchal





(D) Stage





Answer: (C)











24. Which is the instrument used in “Yakshagana”?





(A) Maddale





(B) Piano





(C) Flute





(D) Dilruba





Answer: (A)











25. Select the correct pair





(A) Mardal – Ballet





(B) Jhumara – Muscial composition





(C) Dhenuka – Name of the Instrument





(D) Gokula – Name of the Nirgamona Raga





Answer: (B)











Part – II: Dance











26. What is the Varnam of Bharatanatyam?





(A) A combination of steps and facial expressions





(B) A combination of Bhava, Raga, Abhinaya





(C) A combination of Nritta and Natya





(D) A combination of Nritta and Nrutya





Answer: (D)











27. Match items in List-I with List-II





List – I                        List – II





(a) Parakiya                 (i) Human Nature





(b) Pragalbha               (ii) Social Status





(c) Shankhini               (iii) State of being





(d) Vipralabdha           (iv) Age





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (i) (iii)





(B) (iii) (ii) (i) (iv)





(C) (ii) (iii) (iv) (i)





(D) (ii) (iii) (i) (iv)





Answer: (A)











28. Which item of Kathak came from the Mughals?





(A) Paran





(B) Aamada





(C) Toda





(D) Tattakar





Answer: (B)











29. Identify the correct sequence:





(A) Mangalacharan, Moksh, Batu, Pallavi





(B) Mangalacharan, Batu, Moksh, Pallavi





(C) Mangalacharan, Pallavi, Batu, Moksh





(D) Mangalacharan, Batu, Pallavi, Moksh





Answer: (D)











30. Assertion (A): Rigveda compares Usha-s to Apsara-s, Nartaki-s, Nayika-s.





Reason (R): All of them are beautiful





(A) (A) is true (R) is false





(B) (A) is false (R) is true





(C) (A) is false (R) is false





(D) (A) is true (R) is true





Answer: (D)











31. Identify the correct sequence:





(A) Udhwahita, Dhuta, Kampita, Ukshipta





(B) Dhuta, Kampita, Udhwahita, Ukshipta





(C) Udhwahita, Ukshipta, Dhuta, Kampita





(D) Ukshipta, Udhwahita, Dhuta, Kampita





Answer: (A)











32. Assertion (A): It is not good for a classical dancer to learn more than one style.





Reason (R): It pollutes the styles and confuses the body





(A) (A) is true (R) is false





(B) (A) is false (R) is true





(C) (A) is false (R) is false





(D) (A) is true (R) is true





Answer: (B)











33. Match items in List-I with List-II





List – I                                    List – II





(a) Kerala kala Mandalam       (i) Padma Subrahamaniam





(b) Shantiniketan                     (ii) Vallathol





(c) Nrityodaya                         (iii) Ravindranath Tagore





(d) Kadamba                           (iv) Kumudinilakhia





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (i) (iii) (iv)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (ii) (iii) (i) (iv)





(D) (iii) (ii) (i) (iv)





Answer: (C)











34. What is the full form of IGNCA?





(A) Indo Georgian National Centre for Arts





(B) Indira Gandhi National Centre for Arts





(C) International Gandhi Natya Centre for Arts





(D) Indira Gandhi Nrutya Centre for Arts





Answer: (B)











35. In Odissi, the men who dance are traditionally called?





(A) Natuvanars





(B) Gotipua





(C) Rasadhari





(D) Rasiya





Answer: (B)











36. Match items in List-I with List-II





List – I                        List – II





(a) Swastika                (i) Vrutti





(b) Arala                      (ii) Pada





(c) Kaisiki                    (iii) Gati





(d) Hansini                  (iv) Hasta





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (i) (iii)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (ii) (iii) (i) (iv)





(D) (iii) (ii) (i) (iv)





Answer: (A)











37. One of the most important movements in Ballet is





(A) Chakkar





(B) Araimandi





(C) Chauka





(D) Ufli





Answer: (A)











38. Match items in List-I with List-II





List – I                        List – II





(a) Brihadishwara        (i) Sun temple





(b) Modhaera              (ii) Rasa mandala





(c) Khajuraho              (iii) 1000 Years





(d) Bankura                 (iv) Dance Festival





Codes:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (i) (iii)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (iii) (i) (iv) (ii)





(D) (iii) (ii) (i) (iv)





Answer: (C)











39. Who Choreographed ‘Yaksh’?





(A) Anand Shankar





(B) Daksh Sheth





(C) Madhu Nataraj





(D) Astad Dabu





Answer: (A)











40. Which Cave is known for the ancient Natya Mandap?





(A) Ellora





(B) Elephanta





(C) Bhimbetaka





(D) Sitavenga





Answer: (D)











41. Learning of dance is important for all as





(A) It keeps the body in shape





(B) It introduces one to culture and tradition





(C) It helps in controlling the emotions





(D) It gives all of above





Answer: (D)











42. Match items in List-I with List-II





List – I                        List – II





(a) Sticks                     (i) Bhangada





(b) Claps                      (ii) Dandia





(c) Jumps                     (iii) Danginrutya





(d) Running                 (iv) Kummi





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (i) (ii)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (ii) (iv) (i) (iii)





(D) (iii) (ii) (i) (iv)





Answer: (C)











43. Assertion (A): Ballet is similar to present day dance-drama.





Reason (R): Both have dance technique, a story line, musical score and stage performance.





(A) (A) is true (R) is false





(B) (A) is false (R) is true





(C) (A) is false (R) is false





(D) (A) is true (R) is true





Answer: (D)











44. Pick the odd one out:





(A) Shruti





(B) Nartana





(C) Kadambari





(D) SNA Journal





Answer: (C)











45. Match items in List-I with List-II





List – I                        List – II





(a) Rakudi                   (i) Kathak





(b) Zumar                    (ii) Bharatanatyam





(c) Chevikuttu             (iii) Odissi





(d) Vengipotial            (iv) Kathakali





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (i) (iii)





(B) (ii) (i) (iv) (iii)





(C) (iii) (i) (iv) (ii)





(D) (iii) (ii) (i) (iv)





Answer: (B)











46. Identify the correct sequence:





(A) Vajid Ali Shah, Samanya Kshati, Chandalika, Dhabakar





(B) Vajid Ali Shah, Dhabakar, Samanya Kshati, Chandalika





(C) Samanya Kshati, Vajid Ali Shah, Chandalika, Dhabakar





(D) Vajid Ali Shah, Chandalika, Samanya Kshati, Dhabakar





Answer: (C)











47. Which is the mask dance of Arunachala Pradesh?





(A) Narasimhanach





(B) Khampati





(C) Kawadi-Karagam





(D) Kalbelia





Answer: (B)











48. Match items in List-I with List-II





List – I                        List – II





(a) Kavita                    (i) Bharatanatyam





(b) Sholakuttu             (ii) Kathak





(c) Shabdam                (iii) Manipuri





(d) Sankirtan               (iv) Mohiniattam





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (i) (iii)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (iii) (iv) (i) (iii)





(D) (iii) (ii) (i) (iv)





Answer: (A)











49. The concept of Nataraja was introduced by





(A) Dr. V. Raghavan





(B) Anand Kumar Swami





(C) Shivaram Murthy





(D) Max Mular





Answer: (B)











50. The many fold use of dance can be





(A) Choreography





(B) Therapy





(C) Teaching





(D) All of above





Answer: (D)











Part – III: Drama/Theatre











26. Match the following:





List – I                                    List – II





(a) Galileo                               (i) O’ Neill





(b) Emperor zones                   (ii) Leo Tolstoy





(c) My Fair Lady                     (iii) Brecht





(d) The power of Darkness     (iv) G. B. Shaw





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (i) (iv) (ii)





(B) (i) (iii) (ii) (iv)





(C) (ii) (iv) (iii) (i)





(D) (iv) (ii) (i) (iii)





Answer: (A)











27. Assertion (A): Stories trying to explain that tragedy originated from Dithyrambs song in honour of Dionysus…But not all tragedies were about Dionysus.





Reason (R): Gradually, Greek spectators might forgotten the gods and Goddesses





Codes:





(A) (A) is correct but (R) is not





(B) (R) is correct but (A) is not





(C) Both (A) and (R) are wrong





(D) Both (A) and (R) are correct





Answer: (A)











28. Here we have some of the tragedy plays written by William Shakespeare. Put them in order.





(A) Romeo and Juliet, Othello, Hamlet, King Lear





(B) Othello, King Lear, Romeo and Juliet, Hamlet





(C) Hamlet, Romeo and Juliet, Othello, King Lear





(D) King Lear, Othello, Hamlet, Romeo and Juliet





Answer: (A)











29. Pick up the odd man out





(A) Samuel Beckett





(B) Grotowsky





(C) Jean Paul Sartre





(D) Harold Pinter





Answer: (B)











30. ‘My Life in Art’ an autobiography written by





(A) G. B. Shaw





(B) Stanislavsky





(C) Peter Brook





(D) Oscar Brockett





Answer: (B)











31. Match the following:





List – I                        List – II





(a) Zocasta                  (i) Clouds





(b) Cyclops                  (ii) Oedipus





(c) Aristophanes          (iii) Euripides





(d) The Trackers          (iv) Sophecles





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iv) (iii)





(B) (ii) (iii) (i) (iv)





(C) (iii) (i) (ii) (iv)





(D) (iv) (ii) (i) (iii)





Answer: (C)











32. Assertion (A): Moliere have been accused of not having a ‘Specific purpose’ in giving performances and tried to show unnecessary things which spectators doesn’t like.





Reason (R): Moliere responded seriously and said that it may be true, but this is the resourcefulness of his technique.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are correct





(B) Both (A) and (R) are wrong





(C) (A) is right and (R) is wrong





(D) (R) is right and (A) is wrong





Answer: (A)











33. Here we have four plays written by the ‘father’ of modern Realistic Dramas. Put them in chronological order.





(A) Ghosts, Pillars of society, Hedda Gabbler, A Doll’s House





(B) A Doll’s House, Hedda Gabbler, Ghosts, Pillars of Society





(C) Hedda Gabbler, A Doll’s House, Pillars of Society, Ghosts





(D) Pillars of Society, A Doll’s House, Ghosts, Hedda Gabbler





Answer: (D)











34. Which is not the ‘general percept’ of ‘Realism’ among these?





(A) Truth resides in material objects





(B) The scientific method and observation would solve all the problems





(C) No person is responsible, since forces are beyond control





(D) Art had its purpose to better making





Answer: (C)











35. ‘Theatron’ means





(A) Viewing place





(B) Dancing space





(C) Passage way





(D) Green Room





Answer: (A)











36. Match the following:





List – I                                    List – II





(a) Histrionics                          (i) Actors / Performers





(b) Pantomime                         (ii) Form of Roman Theatre





(c) Commedian Dell ‘Art’       (iii) Improvised Drama





(d) Diction                              (iv) Expression of the meaning in words





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (iii) (iv) (i) (ii)





(D) (iv) (i) (ii) (iii)





Answer: (A)











37. Assertion (A): Drama was to involve the direct observation of human behaviour; therefore, the thrust to use contemporary elements, and it was to deal with real life and problems of the subjects.





Reason (R): Realism came about partly as response to new social / artistic conditions of the contemporary society.





Code:





(A) (A) is correct and (R) is wrong





(B) (R) is correct and (A) is wrong





(C) Both (A) and (R) are wrong





(D) Both (A) and (R) are correct





Answer: (D)











38. Here we have different schools of ‘Dramas’ put them into order.





(A) Environmentalist, Existential, Realistic, Naturalistic





(B) Existential, Realistic, Environmentalist, Naturalistic





(C) Realistic, Naturalistic, Existential, Environmental





(D) Naturalistic, Environmentalist, Realistic, Existential





Answer: (C)











39. Pick the odd one out





(A) Moscow Art Theatre – Russia





(B) Poor Theatre – Poland





(C) Royal court Theatre – Germany





(D) International Theatre Institute – Paris





Answer: (C)











40. The only family theatre group in the world





(A) Globe B. Orisun Theatre





(B) Orisun Theatre Company





(C) Epic Theatre





(D) Surabhi Theatre





Answer: (D)











41. Assertion (A): Artists are not merely to copy the outer appearance of life in all its facets and profoundness to show what is behind the phenomena of life.





Reason (R): In the name of Realism and Naturalism materialistic world outlook has been reigning in the sphere of Art as well as in science and everyday life.





Code:





(A) (A) is true and (R) is true





(B) (A) is false and (R) is true





(C) (A) is true and (R) is false





(D) (A) is false and (R) is false





Answer: (A)











42. Select the correct sequence:





(A) Author, Actor, Audience, Director





(B) Actor, Audience, Author, Director





(C) Audience, Actor, Director, Author





(D) Author, Director, Actor, Audience





Answer: (D)











43. Pick the odd one out





(A) Lighting – Setting





(B) Costume – Make-up





(C) Mime – Movement





(D) Play-Reading – Blocking





Answer: (D)











44. Match the following:





List – I                        List – II





(a) Symbolism             (i) Bertold Brecht





(b) Realism                  (ii) Meyerhold





(c) Bio-Mechanism      (iii) Gorden Craig





(d) Epic Theatre          (iv) Stanislavsky





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (i) (ii)





(B) (iii) (iv) (ii) (i)





(C) (ii) (i) (iii) (iv)





(D) (i) (ii) (iv) (iii)





Answer: (B)











45. Select the correct sequence:





(A) Roman Theatre, Greek Theatre, Renaissance, Middle Ages Theatre





(B) Greek Theatre, Roman Theatre, middle ages Theatre Renaissance





(C) Renaissance, Middle Ages Theatre, Roman Theatre, and Greek Theatre





(D) Greek Theatre, Middle Ages Theatre, Roman Theatre, and Renaissance





Answer: (B)











46. Pick the odd one out





(A) Orchestra pit – Proscenium





(B) Set line – Settings





(C) Cyclorama – Lighting Floods





(D) Off-stage – Borders





Answer: (D)











47. Assertion (A): Theatre director should have knowledge on Art and Craft.





Reason (R): Because he has to coordinate the technical and artistic elements during the production process.





Codes:





(A) (A) is true (R) is false





(B) (A) is false (R) is true





(C) (A) is true (R) is true





(D) (A) is false and (R) is false





Answer: (C)











48. Pick the odd one out





(A) Sophecles – Trackers





(B) Euripidus – Cyclopes





(C) Aeschylus – Media





(D) Aristophanes – Agmemon





Answer: (D)











49. Match the following:





List – I                        List – II





(a) B. V. Karanth        (i) Rangayana





(b) UtpalDutt              (ii) Swopanam





(c) K. N. Panikkar       (iii) NSD





(d) Vijay Mehta          (iv) IPTA





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iii) (i) (iv)





(B) (iii) (iv) (ii) (i)





(C) (i) (ii) (iv) (iii)





(D) (iv) (i) (iii) (ii)





Answer: (B)











50. Arrange items in sequence:





(A) Performing text, Dramatic text, self – expression, Transmission of secrets





(B) Transmission of secrets, Self-expression, Dramatic text, performing text





(C) Dramatic text, performing text, transmission of secrets, self-expression





(D) Self-expression, Transmission of secrets, Dramatic text, performing text





Answer: (C)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting