TNPSC - Indian Polity Important Questions with Answers (Short Notes) Download - 2

11. Who was the constitutional adviser of the Constituent Assembly?
Answer: B.N.Rao

12. Who was elected as the temporary president of the constituent Assembly?
Answer: Dr.Sachchidanand Sinha

13. Who was presented the "Preamble" to Drafting Committee?
Answer: Pandit Jawaharlal Nehru

14. Who was the president of "Drafting Committee" of Indian Constitution?
Answer: Dr.B.R.Ambedkar (Father of Indian Constitution)

15. Who elected the constituent Assembly in 1946?
Answer: Provincial Assembly

16. Which was the basis of constitution of the constituent Assembly?
Answer: Cabinet Mission Plan, 1946

17. The draft of Indian Contitution Completed on _________
Answer: 16.11.1949

18. What was the important feature of Act of 1935?
Answer: Provincial Autonomy

19. When was Indian Constitution came into force completely on ________
Answer: 26.01.1950

20. Who was vice-president of executive council in the Interim government formed in the year of 1946?
Answer: Pandit Jawaharlal Nehru

Click to comment