-->

UGC NET in Library and Information Science Paper III { 2012 December }



1. Who categorized the user studies into the following three categories ?


(i) Behaviour Studies





(ii) Use studies





(iii) Information flow studies





(A) Maurice B Line





(B) Menzel





(C) Cronin





(D) Voigt





Answer: (B)








2. Which one of the following is not a virtual library ?





(A) Without walls.





(B) With distributed physical locations.





(C) Providing integrated and unified remote access to geographically distributed collections.





(D) Which does not exist in reality.





Answer: (B)








3. In 1974, Zurkowski used for the first time, which of the following term ?





(A) Digital Literacy





(B) Media Literacy





(C) Computer Literacy





(D) Information Literacy





Answer: (D)








4. Who defined “to be information literate, a person must be able to recognize when information is





needed and have the ability to locate, evaluate and use effectively the needed information.” ?





(A) SLA 





(B) ALA





(C) IFLA 





(D) CILIP





Answer: (B)








5. Which of the factor is not helping in limiting the external validity ?





(A) Reactive effect





(B) Ecological validity





(C) Interaction between selection bias of experimental variables





(D) Ecological effect





Answer: (D)








6. Semantic differential scale is concerned with





(A) Pool of items





(B) Selection from two opposite positions





(C) Five point scale





(D) Selection from a check list





Answer: (B)








7. In spiral of scientific method, the span of Zenith to descendent is





(A) Empirical phase





(B) Hypothesizing phase





(C) Deductive phase





(D) Verification phase





Answer: (C)








8. Which of the following variable cannot be expressed in quantitative terms ?





(A) Socio-Economic status





(B) Marital status





(C) Numerical Aptitude





(D) Professional Attitude





Answer: (D)








9. National Knowledge Network is to be implemented by





(A) National Knowledge Commission





(B) Information and Library Network





(C) National Information Centre





(D) Department of Information Technology





Answer: (C)








10. Metadata Dublin core refers to





(A) Data elements in database





(B) Bibliographic elements in database





(C) Field elements in database





(D) Subject elements in database





Answer: (A)








11. E-Journal articles can be identified with the help of





(A) Digital Journal Identifier





(B) Journal Source Identifier





(C) Journal Article Identifier





(D) Digital Object Identifier





Answer: (D)








12. Z39.50 is a standard for





(A) Communication formats





(B) Search and Retrieval services





(C) Cataloguing Web Resources





(D) Library Management Services





Answer: (B)








13. In context to modulation, PCM stands for





(A) Pulse Code Modulation





(B) Phase Control Modulation





(C) Popular Code Modulation





(D) Penultimate Code Modulation





Answer: (A)








14. ISO 9000 standard denotes the





(A) consistence confirmance of a product or service to a given set of standard or expectations





(B) Total customer satisfaction





(C) Representation of stakeholders issues.





(D) Detailed list of measuring techniques





Answer: (A)








15. The stages in the product life cycle curve are





(A) Introduction, Growth, Maturity, Decline





(B) Introduction, Growth, Maturity, Profit





(C) Growth, Maturity, Profit, Decline





(D) Introduction, Growth, Maturity, Saturation





Answer: (A)








16. The physical and chemical treatment of materials to retard their further deterioration refers to





(A) Conservation 





(B) Rescuing





(C) Prevention 





(D) Restoration





Answer: (A)








17. Read the following example and indicate the name of the indexing system used:





‘Remuneration of teachers in French universities.’





The index headings are set as the following two lines:





France Universities  Teachers  Remuneration Universities  France Teachers  Remuneration





(A) Chain procedure





(B) POPSI





(C) PRECIS





(D) KWIC





Answer: (C)








18. Research in automatic classification for information retrieval of term or cluster of terms is called





(A) Evaluation theory





(B) Theory of clumps





(C) Time binding theory





(D) Dynamic theory





Answer: (B)








19. As specified by AACR-II (R), the source of information for machine readable data file is





(A) Internal user label





(B) Title page





(C) Colophone





(D) Title frame





Answer: (A)








20. NICRYS is information system for





(A) Machine tools





(B) Food science





(C) Crystallography





(D) Drugs





Answer: (C)








21. The national convention regularly organized by DELNET is known as





(A) CALIBER





(B) ICDL





(C) NACLIN





(D) DELNETCON





Answer: (C)








22. Report on ‘the development of digital libraries of the past decade’ is categorized as





(A) Review Report





(B) Trend Report





(C) Research Report





(D) State of the art report





Answer: (B)








23. Name of the President of Sri Lanka can be found in





(A) International who’s who





(B) Stateman’s Yearbook





(C) Who’s who in the world





(D) Wilson Biographies





Answer: (B)








24. Which of the following has stopped publishing in the print from since 2012 ?





(A) Europa World Yearbook





(B) Times of India Directory





(C) New Encyclopedia Britannica





(D) Keesing’s Contemporary Archives





Answer: (C)








25. Which of the following is not providing encyclopedia type of information ?





(A) Encyclopedia of Associations





(B) Compton’s Encyclopedia





(C) Worldbook Encyclopedia





(D) Encyclopedia Americana





Answer: (A)








26. Who used the phrase ‘control-access directional type sources’ ?





(A) R.E. Bopp 





(B) B.C. Wynar





(C) W.A. Katz 





(D) R. Balay





Answer: (C)








27. Raja Rammohan Roy Library Foundation (RRRLF) was established by





(A) Indian Library Association





(B) Department of Culture, Govt. of India





(C) Govt. of West Bengal





(D) Ministry of Home Affairs, Govt. of India





Answer: (B)








28. Which State Public Library Act has the provision to collect library fund through land tax ?





(A) Tamil Nadu





(B) Karnataka





(C) Andhra Pradesh





(D) Maharashtra





Answer: No one is correct.








29. Association of College and Research Libraries (ACRL) (USA) is a





(A) Division of American Library Association





(B) Independent Association for Academic & Research Libraries





(C) Division of Special Libraries Association (USA)





(D) Division of IFLA





Answer: (A)








30. Which of the following is not an implication of Fourth Law of Library Science ?





(A) Classified arrangement





(B) Stack-room-guides





(C) Issue Methods





(D) Rural Library Services





Answer: (D)








31. Which one of the following is not a recommendation of National Knowledge Commission (India)?





(A) Preparation of a National Census of Library





(B) Encourage greater community participation in library management





(C) Raja Rammohan Roy library foundation to act as the National co-ordination agency





(D) Facilitate donation and maintenance of private collection





Answer: (C)








32. Digital library function incorporate:





(i) Creating and capturing





(ii) Storage and management





(iii) Search and access





(iv) Abstracting and reviewing





Codes :





(A) (i), (ii) and (iii) are correct.





(B) (i), (iii) and (iv) are correct.





(C) (ii), (iii) and (iv) are correct.





(D) (i), (ii) and (iv) are correct.





Answer: (A)








33. Which topology of computer network provides faster server access ?





(i) BUS Network Topology





(ii) RING Network Topology





(iii) MULTIPLE RING Network Topology





(iv) STAR Network Topology





Codes :





(A) (i) and (ii) are correct.





(B) (i) and (iii) are correct.





(C) (ii) and (iii) are correct.





(D) (ii) and (iv) are correct.





Answer: (D)








34. Which of the following are ISDN services ?





(i) RSS





(ii) Teletext





(iii) Voice mail





(iv) Video conference





Codes :





(A) (i), (iii) and (iv) are correct.





(B) (i), (ii) and (iv) are correct.





(C) (ii), (iii) and (iv) are correct.





(D) (i), (ii) and (iii) are correct.





Answer: (C)








35. Vocabulary in a database is controlled by :





(i) Thesaurus files





(ii) Import files





(iii) Standard files





(iv) Authority files





Codes :





(A) (i) and (ii) are correct.





(B) (iii) and (iv) are correct.





(C) (i) and (iii) are correct.





(D) (ii) and (iii) are correct.





Answer: (B)








36. CCF for bibliographic record refers to





(i) Data transfer





(ii) Data storage





(iii) Standard tags of data identification





(iv) Formatting of records





Codes :





(A) (i) and (iii) are correct.





(B) (i), (ii) and (iv) are correct.





(C) (ii) and (iii) are correct.





(D) (iii), (i) and (ii) are correct.





Answer: (A)








37. Which of the following are not reference service ?





(i) Preparation of user profile





(ii) Initiation of freshman





(iii) Compilation of documentation list





(iv) Readers Advisory





Codes :





(A) (i) and (ii) (B) (ii) and (iii)





(C) (i) and (iii) (D) (iii) and (iv)





Answer: (C)








38. Which of the following functions are analysed by ALA as reference service functions ?





(i) Consultation function





(ii) Guidance function





(iii) Instruction function





(iv) Bibliographic function





Codes :





(A) (i), (ii) and (iii) are correct.





(B) (ii), (iii) and (iv) are correct.





(C) (i), (ii) and (iv) are correct.





(D) (i), (iii) and (iv) are correct.





Answer: (B)








39. Which of the following are the scientists’ approach according to Melvin J. Voigt (1961)?





(i) Current Approach





(ii) Everyday Approach





(iii) Exhaustive Approach





(iv) ‘Catching up’ or ‘brushing up’ approach.





Codes :





(A) (ii), (iii) and (iv)





(B) (i), (iii) and (iv)





(C) (i), (ii) and (iv)





(D) (i), (ii) and (iii)





Answer: (D)








40. Magazines are suitable for





(i) Leisure and entertainment





(ii) Scholarly information





(iii) Popular information





(iv) Subject information





Codes :





(A) (i), (ii) and (iii) are correct.





(B) (ii), (iii) and (iv) are correct.





(C) (i) and (iii) are correct.





(D) (ii) and (iv) are correct.





Answer: (C)








41. Planting the virus ‘Trojan Horse’ in computer network is





(i) Hacking (ii) Tampering





(iii) Decryption (iv) Intrusion





Codes :





(A) (i), (iii) and (iv) are correct





(B) (ii), (iii) and (iv) are correct





(C) (i), (ii) and (iii) are correct





(D) (i), (ii) and (iv) are correct





Answer: (B)








42. Which of the following are the fundamental conditions for a subject to be protected by IPR ?





(i) The work must be original





(ii) The work must be man made





(iii) The work must be intelligible





(iv) The work must be recorded/ fixed





Codes :





(A) (i), (ii) and (iii) are correct.





(B) (i), (iii) and (iv) are correct.





(C) (ii), (iii) and (iv) are correct.





(D) (i), (ii) and (iv) are correct.





Answer: (D)








43. Which of the following are the problems of present information environment ?





(i) Information indiscipline





(ii) Information literacy





(iii) Information overload





(iv) Information technology





Codes :





(A) (i), (iii) are correct





(B) (i) and (iv) are correct





(C) (ii) and (iv) are correct





(D) (i) and (ii) are correct





Answer: (A)








44. Assertion (A) : Qualitative measures must be made quantifiable in order to be convincing.





Reason (R) : Qualitative measures are a necessary complement to quantitative measures.





Codes :





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) Both (A) & (R) are true.





(D) Both (A) & (R) are false.





Answer: (C)








45. Which of the following are not partners of National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) ?





(i) IIT Madras





(ii) IIT Delhi





(iii) IIIT Bangalore





(iv) NIT Rourkela





Codes :





(A) (iii) and (iv) (B) (i) and (iv)





(C) (ii) and (iii) (D) (i) and (ii)





Answer: (A)








46. Assertion (A) : Internet can replace libraries.





Reason (R) : Google searches will satisfy the maximum users needs.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is true but (R) is false.





(D) (A) is false but (R) is true.





Answer: (B)








47. Assertion (A) : Federated search technique is an integral component of an information portal.





Reason (R) : ‘Content Index’ contains content that is find by the search server.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is true but (R) is false.





(D) (A) is false but (R) is true.





Answer: (C)








48. Assertion (A) : A combination of hypertext and Hypermedia contains text, images, sounds and other information.





Reason (R) : Hypermedia information is represented in a linear fashion.





Codes :





(A) (A) is true and (R) is false.





(B) Both (A) and (R) are true.





(C) (A) is false and (R) is true.





(D) Both (A) & (R) are false.





Answer: (A)








49. Assertion (A) : Book selection should be done judiciously.





Reason (R) : A library should acquire important and latest book selection tools.





Codes :





(A) (A) is true but (R) is false.





(B) (A) is false but (R) is true.





(C) Both (A) & (R) are true, but





(R) is not the correct explanation of (A).





(D) Both (A) & (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).





Answer: (C)








50. Assertion (A) : TQM promotes the way in which a library is organised and perform its ICT functions.





Reason (R) : TQM is seen as a hindrance to library and information services.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is false and (R) is true.





(D) (A) is true and (R) is false.





Answer: (D)








51. Assertion (A) : The array of classes 11, 12, 13 and the array of classes 31, 32, 33 are said to be collateral arrays.





Reason (R) : They are derived from the original universe ‘O’.





Codes :





(A) (A) is false, (R) is true.





(B) (A) is true, (R) is false.





(C) Both (A) & (R) are true.





(D) Both (A) & (R) are false.





Answer: (B)








52. Assertion (A) : RDF supports the use and exchange of metadata on the web.





Reason (R) : Bibliographic standards are the means to create and disseminate secondary information.





Codes :





(A) (A) is true, (R) is false.





(B) (A) is false, (R) is true.





(C) Both (A) & (R) are correct.





(D) Both (A) & (R) are false.





Answer: (C)








53. Assertion (A) : Informative abstracts provide a concise summary of the subject content of an article.





Reason (R) : These are title-oriented than finding-oriented.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) (A) is true but (R) is false.





(C) (A) is false but (R) is true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (B)








54. Assertion (A) : E-publications have added enormous quantity of literature but adversely affected the quality of literature.





Reason (R) : Present decade has accepted E-publication as channels of fast communication.





Codes :





(A) (A) is true (R) is false.





(B) (A) is false, but (R) is correct.





(C) Both (A) & (R) are false.





(D) Both (A) & (R) are true.





Answer: (D)








55. Assertion (A) : Encyclopedias are not relevant for finding geographically information.





Reason (R) : Encyclopedias are the substitute for all categories of reference sources.





Codes :





(A) (A) is false but (R) is true.





(B) Both (A) and (R) are true.





(C) Both (A) and (R) are false.





(D) (A) is true but (R) is false.





Answer: (B)








56. Assertion (A) : LIS profession is not considered at par with medical and legal professions.





Reason (R) : There is no constitutional body for LIS profession like Medical Council of India (MCI) and Bar Council of India (BCI).





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is true but (R) is false.





(D) (A) is false but (R) is true.





Answer: (A)








57. Assertion (A): Dr. S.R. Ranganathan has been called ‘Father of Library and Information Science’ in India.





Reason (R): Library Science education in India was started by Dr. S.R. Ranganathan.





Codes :





(A) (A) is false but (R) is true.





(B) (A) is true but (R) is false.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (B)











58. Assertion (A): The exclusive rights conferred by Intellectual property rights can generally be transferred / licenced to third parties.





Reason (R) : The creators want to make monetary benefits out of their intellectual product.





Codes :





(A) (A) is true but (R) is false.





(B) (A) is false but (R) is true.





(C) Both (A) & (R) are true.





(D) Both (A) & (R) are false.





Answer: (C)








59. Which is the correct sequence of the national libraries in the order of their year of establishment?





(i) British Library (formerly British Museum Library)





(ii) Library of Congress (Washington D.C.)





(iii) Lenin Library (Moscow)





(iv) Bibliotheque Nationale (Paris)





Codes :





(A) (i), (ii), (iii), (iv)





(B) (ii), (iii), (i), (iv)





(C) (iii), (ii), (iv), (i)





(D) (iv), (iii), (ii), (i)





Answer: (A)








60. What is the correct order of SCONUL’s “Seven Pillar Model of Information Skills”?





(i) Recognise information need





(ii) Construct strategies for locating





(iii) Compare and evaluate





(iv) Locate and access





Codes :





(A) (i), (ii), (iii), (iv)





(B) (ii), (iii), (iv), (i)





(C) (i), (ii), (iv), (iii)





(D) (ii), (iii), (i), (iv)





Answer: (C)








61. Identify the correct order as per increasing data storage capacity :





(A) CDROM, DVD, Cartridge, BlueRay Disc





(B) DVD, Cartridge, BlueRay Disc, CDROM





(C) Cartridge, CDROM, DVD, BlueRay Disc





(D) BlueRay Disc, DVD, Cartridge, CDROM





Answer: (C)








62. Identify the correct order of the LIS Associations as per their year of establishment





(A) CLA, ALA, SLA, IASLIC





(B) ALA, SLA, CLA, IASLIC





(C) SLA, IASLIC, ALA, CLA





(D) CLA, SLA, IASLIC, ALA





Answer: (B)








63. Arrange the following State Library Acts in chronological order :





(i) Karnataka Public Library Act





(ii) Uttar Pradesh Public Library Act





(iii) Goa Public Library Act





(iv) Bihar Public Library Act





Codes :





(A) (i), (iii), (ii), (iv)





(B) (i), (ii), (iii), (iv)





(C) (ii), (iii), (iv), (i)





(D) (iii), (i), (iv), (ii)





Answer: (A)








64. Match the following:





List – I List – II





a. Mean i. Most frequently occurring value





b. Mode ii. Average





c. Median iii. Measure of dispersion





d. Standard Deviation iv. Middle Value





Codes :





       a b c d





(A) iii iv i ii





(B) ii i iv iii





(C) iv iii i ii





(D) ii iii iv i





Answer: (B)








65. Match the following:





List – I List – II





a. Bradford i. Citation indexing





b. Lotka ii. Distribution of articles published in periodicals





c. Zipf iii. Scientific productivity of author





d. Garfield iv. Frequency of word occurrence in a text





Codes :





      a b c d





(A) iv i iii ii





(B) ii iii iv i





(C) iii iv i ii





(D) iv iii ii i





Answer: (B)








66. Match the following:





List – I List – II





a. Altavista i. Subject search engine





b. Lycos ii. Meta search engine





c. Geoindex iii. Regional search engine





d. Savvysearch iv. General search engine





Codes :





       a b c d





(A) iii ii i iv





(B) iii iv ii i





(C) iv iii i ii





(D) iv i ii iii





Answer: (C)








67. Match the following:





List – I List – II





a. Pen drive i. Communication device





b. i-Pad ii. Web server device





c. Wifi Modem iii. Storage device





d. Cloud computing iv. Computing device





Codes :





      a b c d





(A) i iii ii iv





(B) iii iv i ii





(C) iv iii ii i





(D) iii ii i iv





Answer: (B)








68. Match the following:





List – I List – II





a. Informix i. Image software





b. Omni Page ii. Remote login software





c. TIFF viewer iii. DBMS software





d. Team Viewer iv. OCR software





Codes :





      a b c d





(A) ii i iii iv





(B) iii iv i ii





(C) i ii iii iv





(D) iv iii ii i





Answer: (B)








69. Match the following:





List – I List – II





a. Means of improving operations and services i. Preservation





b. Preparation of to-do-list ii. Standards





c. Performance guidelines iii. Time management





d. Reinforce the spines of books iv. Evaluation





Codes :





       a b c d





(A) iv iii ii i





(B) iv ii iii i





(C) ii iv iii i





(D) iii ii i iv





Answer: (A)








70. Match the following:





List – I List – II





a. Chain indexing i. Derek Austin





b. Relational indexing ii. S.R. Ranganathan





c. Subject Indexing iii. J.E.L. Farradane





d. PRECIS iv. E.J. Coats





Codes :





      a b c d





(A) i ii iv iii





(B) ii iii iv i





(C) i ii iii iv





(D) ii iv i iii





Answer: (B)








71. Match the following:





List – I List – II





a. Collateral classes i. Class comprising two or more entities





b. Multiple classes ii. Classes of the same order but not belonging to one in the same order





c. Chain of classes iii. A subject fixed with others in the universal of subject





d. Co-ordinate classes iv. A sequence of classes made up of any given class and its universe





Codes :





      a b c d





(A) ii iv i iii





(B) i iii ii iv





(C) ii i iv iii





(D) i iv ii iii





Answer: (C)








72. Match the following:





List – I List – II





a. William Martin i. Little Science Big Science





b. Alvin Toffler ii. Information society





c. Eric J de Solla Price iii. Documentation





d. S.C. Bradford iv. The Third Wave





Codes :





      a b c d





(A) ii iv iii i





(B) iv ii iii i





(C) ii iv i iii





(D) i iv ii iii





Answer: (C)








73. Match the following :





List – I List – II





a. Communication Barrier i. Radio





b. Communication Medium ii. Shanon & Weaver





c. Communication Model iii. Videoconferencing





d. Interactive Communication iv. Noise





Codes :





      a b c d





(A) i ii iii iv





(B) iv i ii iii





(C) ii iii iv i





(D) iii ii i iv





Answer: (B)








74. Match the following:





List – I List – II





a. Osgood and Schramm i. General Model





b. Berlo ii. Mathematical Model c. Shannon and Weaver





iii. Circular Model d. George Gerbner iv. S-M-C-R Model





Codes :





      a b c d





(A) i ii iii iv





(B) ii iii iv i





(C) iii iv ii i





(D) iv i ii iii





Answer: (C)








75. Match the following:





List – I List – II





a. Information contribution to the GNP of a nation i. Social information





b. Information that changes human activity ii. Technological information





c. Information that establishes interaction between government and people iii. Economic information





d. Information that forms a modern society iv. Political information





Codes :





      a b c d





(A) iii i iv ii





(B) i iii iv ii





(C) iv ii i iii





(D) ii iii iv i





Answer: (A)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting