-->

UGC NET in Library and Information Science Paper III { 2012 June }



1. The initiation, selection, exploration, formulation, collection and presentation are two stages of which model of information seeking behaviour





(A) Ellis Model





(B) Krikelas Model





(C) Kuhlthou Model





(D) Wilson Model





Answer: (C)








2. Jubilee Project is associated with what?





(A) Evaluation of electronic information services





(B) Public library survey





(C) Strategic management of libraries





(D) Scale development





Answer: (A)








3. The publisher of “Information Power: Building Partnership for Learning” is





(A) AASL 





(B) AECT





(C) ALA





(D) ILA





Answer: (C)








4. In 1974, Zurkowski used for the first time which of the following term?





(A) Digital Literacy





(B) Media Literacy





(C) Computer Literacy





(D) Information Literacy





Answer: (D)








5. Inference Engine is a part of which information system?





(A) Management information System





(B) Decision Support System





(C) Expert System





(D) Open System





Answer: (C)








6. Which of the following is not related to case study approach in a research design ?





(A) Indepth Study





(B) Study of one/limited cases





(C) General study





(D) Little concern about generalisation to a large population





Answer: (C)








7. “Students’ visit to Library is influenced by the availability of Internet”. State “Students’ visit to library” is which kind of variable?





(A) Independent Variable





(B) Intervening Variable





(C) Dependent Variable





(D) Intercept Variable





Answer: (C)








8. Idiographic hypothesis is directed towards predicting the behaviour of





(A) An Individual





(B) Group of People





(C) Masses





(D) People from same school of thought





Answer: (A)








9. In the process of reasoning when we start with a specific statement, and conclude to a general statement, it is called





(A) Deductive Reasoning





(B) Inductive Reasoning





(C) Abnormal Reasoning





(D) Transcendental Reasoning





Answer: (B)








10. Solomon Four group design is related to





(A) Field studies





(B) Pretest-post test control group design





(C) Data Analysis Model





(D) Statistical Technique





Answer: (B)








11. The information network that connects Universities and Colleges in United Kingdom :





(A) JANET 





(B) SERCNET





(C) OCLC 





(D) BONET





Answer: (A)








12. Internet filtering is





(A) A form of censorship





(B) Acceptable user policy





(C) Access to inappropriate material





(D) Blocking internet facility





Answer: (A)








13. Which one of the following is a Bulletin Board Service on Internet?





(A) Picaso (B) Google talk





(C) Blog (D) Oovoo





Answer: (C)








14. Virus is a software which can





(A) Manipulate data





(B) Replicate itself





(C) Damage computer





(D) All the above





Answer: (D)








15. Which one of the following protocol is used in file transfer over internet ?





(A) FTP (B) SMTP





(C) POP (D) TCP/IP





Answer: (A)








16. Scaler chain shows





(A) Authority structure





(B) Scale of performance of staff





(C) Chain for locating racks





(D) A link in the chain





Answer: (A)








17. Blair and Maron evaluation study on retrieval effectiveness of full text search is called





(A) SMART Retrieval Experiment





(B) MEDLARS evaluation study





(C) STAIRS project





(D) Cranefield – II Project





Answer: (C)








18. In cataloguing, the square brackets [ ] are used





(A) to enclose information taken from outside





(B) to enclose the details of printed / manufacturer





(C) to enclose series statements





(D) to enclose statement of accompanying material





Answer: (A)








19. Which Section of AACR – II (R) deals with serial publications ?





(A) Part – A, Section – 3





(B) Part – B, Section – 3





(C) Part – A, Section – 12





(D) Part – B, Section – 12





Answer: (C)








20. When two or more basic subjects having same relational approach form a specific subject, the relation is termed as





(A) Speciater relation





(B) Co-ordinate relation





(C) Phase relation





(D) Hierarchical relation





Answer: (C)








21. The concept of ‘Stopword’ list is relevant in the context of





(A) Uniform Indexing





(B) Citation Indexing





(C) Chain Indexing





(D) Keyword Indexing





Answer: (D)








22. A version of KWIC augmented with author/name is called





(A) WADEX 





(B) KWOC





(C) KWAC 





(D) KWIC





Answer: (A)








23. ‘Segmentation’ is associated with





(A) Reference Service





(B) Market Survey Report





(C) Digest Service





(D) Indexing Service





Answer: (B)








24. State of the art report generally highlights





(A) General Aspects





(B) Technical Aspects





(C) Administrative Aspects





(D) All of the above





Answer: (B)








25. Who propounded “Minimum, Middling and Maximum Theories” of reference service ?





(A) C.M. Winchell





(B) James I. Wyer





(C) Samuel Rothstein





(D) D.W. Lewis





Answer: (C)








26. Even though ‘Xerography’ is a photocopying method, but it is called





(A) Diazographic





(B) Thermographic





(C) Electrofax





(D) Electrostatic





Answer: (D)








27. ‘CODEN’ is connected with





(A) Books





(B) Serials





(C) Reports





(D) Gray Literature





Answer: (B)








28. Roget’s International Thesaurus is a





(A) Classified List of Words





(B) Book of Synonyms





(C) List of Standard Terms





(D) List of Scientific Terms





Answer: (A)








29. Information about scale and projection can be found in





(A) Encyclopaedias





(B) Hand books of Manuals





(C) Geographical sources





(D) Directories





Answer: (C)








30. Who of the following is not the author of any reference book ?





(A) C.M. Winchell





(B) William A Katz





(C) Louis Shores





(D) Maurice B. Line





Answer: (D)








31. Identify the odd one out.





(A) ANSI 





(B) BIS





(C) BSI 





(D) ESPN





Answer: (D)








32. Which of the following is not a part of word treatment in language dictionaries?





(A) Gloss





(B) Vernacular





(C) Etymology





(D) Grammatical information





Answer: (A)








33. Where the first M. Phil programme in Library and Information Science was started in India ?





(A) University of Madras





(B) University of Delhi





(C) University of Mysore





(D) University of Bombay





Answer: (B)








34. Corollary for Second Law of Library Science is





(A) Books for all





(B) Free Books Service





(C) Free Library Service





(D) Books every where





Answer: (A)








35. Which of the following is not the prerequisite for a National Information Policy?





(A) Legislative Frame work





(B) Production of National Bibliography





(C) Advisory and Administrative body





(D) ICT infrastructure facilities





Answer: (B)








36. World Intellectual Property Organization is related to





(A) UNESCO





(B) United Nations





(C) U.S. Organization





(D) International Law Organization





Answer: (B)








37. Redundancy of information is





(A) Unnecessary and should be eliminated





(B) Unnecessary but cannot be avoided





(C) Necessary and some times useful





(D) Necessary and always desirable





Answer: (A)








38. Which sources would you consult to know the “Impact Factor” of Journal publications ?





(i) Web of Science





(ii) Science Direct





(iii) SCOPUS





(iv) EBSCO





Codes :





(A) (i) and (iv)





(B) (ii) and (iii)





(C) (i) and (iii)





(D) (iii) and (iv)





Answer: (C)








39. Research is conducted to :





(i) Generate new knowledge





(ii) Develop a theory





(iii) Develop communication skills





(iv) Re-interpret existing knowledge





Codes :





(A) (i), (iii) and (ii) are correct





(B) (iii), (ii) and (i) are correct





(C) (i), (ii) and (iv) are correct





(D) (i), (iii) and (iv) are correct





Answer: (C)








40. Radio Frequency Identification is used in library for :





(i) Circulation of Documents





(ii) Cataloguing of Documents





(iii) Security of Documents





(iv) Acquisition of Documents





Codes :





(A) (i) and (ii) are correct





(B) (ii) and (iv) are correct





(C) (iii) and (ii) are correct





(D) (i) and (iii) are correct





Answer: (D)








41. BIOS contain:





(i) Operating System Program





(ii) Bootstrap Program





(iii) Application System Program





(iv) Convert Character to Code Program





Codes :





(A) (i) and (ii) are correct





(B) (ii) and (iii) are correct





(C) (iii) and (iv) are correct





(D) (ii) and (iv) are correct





Answer: (D)








42. Science Citation Index is published by





(A) Thomson Reuters





(B) H.W. Wilson





(C) Whitaker





(D) R.R. Bowker





Answer: (A)








43. In the information transfer cycles, internet is acting as





(i) Primary Publisher





(ii) Secondary Publisher





(iii) Tertiary Publisher





(iv) Primary Distributor





Codes :





(A) (i), (iii) and (iv) are correct.





(B) (i), (ii) and (iv) are correct.





(C) (ii), (iii) and (iv) are correct.





(D) (i), (ii) and (iii) are correct.





Answer: (B)








44. Methods and Techniques of Human Resource Planning includes





(i) Selection and Recruitment





(ii) Induction and Placement





(iii) Quality Management





(iv) Performance Evaluation





Codes :





(A) (i), (iv) & (ii) are correct.





(B) (iv), (iii) & (i) are correct.





(C) (i), (ii) & (iv) are correct.





(D) (iii) and (i) are correct.





Answer: (C)








45. Assertion (A) : Netiquette mandates that you do your best to act within the laws of cyberspace and society.





Reason (R) : Failing to respect other people’s privacy is bad Netiquette.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are false.





(B) Both (A) and (R) are true.





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (A) is false, but (R) is true.





Answer: (B)








46. Assertion (A) : Modern Integrated Library Management Softwares offer user friendly Graphical User Interfaces (GUI) on the web.





Reason (R) : Almost every module of modern Integrated Library Management Software is accessible through the internet.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are correct.





(B) (A) is correct but (R) is wrong.





(C) Both (A) and (R) are wrong.





(D) (A) is wrong but (R) is correct.





Answer: (A)








47. Assertion (A) : Open Systems Interconnection allows connectivity of ICT components.





Reason (R) : Network Printer goes slow if it is OSI compatible.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is false, but (R) is true.





(D) (A) is true, but (R) is false.





Answer: (D)








48. Assertion (A) : Many libraries have no written collection development policy and yet have sound collection.





Reason (R) : Demand driven collection plays a strong role in having a sound collection.





Codes :





(A) (A) is true, but (R) is false.





(B) (A) is false, but (R) is true.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)








49. Assertion (A) : Browne charging system is simple and less time consuming.





Reason (R) : There is permanent issue record available.





Codes :





(A) (A) is false, but (R) is true.





(B) (A) is true, but (R) is false.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (B)








50. Assertion (A) : Collection of audio materials is less used in Academic Libraries.





Reason (R) : People consider these materials intellectually less sound and fit only for recreation purpose.





Codes :





(A) (A) is false, but (R) is true.





(B) (A) is true, but (R) is false.





(C) (A) is true and (R) is partially true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)








51. Assertion (A) : Introduction of TQM in libraries is not possible.





Reason (R) : It requires open, cooperative culture and employees responsiveness for customer satisfaction.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) (A) is true, but (R) is false.





(C) (A) is false, but (R) is true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)








52. Assertion (A) : An indexing language is an artificial language and it uses controlled vocabulary.





Reason (R) : Controlled vocabulary provides relation between and among terms.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) (A) is true, but (R) is false.





(C) (A) is false, but (R) is true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (A)








53. Assertion (A) : Marketing of Information products is the need of the day.





Reason (R) : Information is a resource which consumes lot of time and money.





Codes :





(A) (A) is true, but (R) is false.





(B) (A) is false, but (R) is true.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)








54. Assertion (A) : Colan classification is an enumerative classification scheme.





Reason (R) : Colan classification has adopted analytico-synthetic approach for the construction of class number





Codes :





(A) (A) is false, but (R) is true.





(B) (A) is true, but (R) is false.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (A)








55. Assertion (A) : INFLIBNET provides document delivery service to all types of libraries in India.





Reason (R) : Modern technologies made it possible for electronic transmission of required documents.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are correct.





(B) (A) is wrong, but (R) is correct.





(C) Both (A) and (R) are wrong.





(D) (A) is correct and (R) is wrong.





Answer: (B)








56. Assertion (A) : LIS Education in India achieved a landmark of 100 years but quality is compromised.





Reason (R) : Unplanned proliferation of LIS schools and open learning programmes.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) are (R) are false.





(C) (A) is false (R) is true.





(D) (A) is true (R) is false.





Answer: (A)








57. Assertion (A) : LIS education is not uniform throughout India.





Reason (R) : Adoption of UGC model syllabus is not mandatory, Local LIS requirements varies.





Codes :





(A) (A) is true, but (R) is false.





(B) (A) is false, but (R) is true.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)








58. Assertion (A) : There is need for Library Legislation in all States of India.





Reason (R) : To make Public Library System independent and without political influence.





Codes :





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) (A) is true, but (R) is false.





(C) Both (A) and (R) are false.





(D) (A) is false, but (R) is true.





Answer: (B)








59. Assertion (A) : Though information is considered as a commodity, Libraries are not sound in finances.





Reason (R) : All types of Libraries have failed in promoting information as a commodity.





Codes :





(A) (A) is true, but (R) is false.





(B) (A) is false, but (R) is true.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (A)








60. Match the following:





List-I List-II





(a) Konnemara Public Library (i) Patna





(b) Khudabaksha Oriental Public Library (ii) Kolkata





(c) Asiatic Society Library (iii) Chennai





(d) National Library (India) (iv) Mumbai





Code :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (ii) (i) (iii)





(B) (iv) (i) (ii) (iii)





(C) (iii) (ii) (i) (iv)





(D) (iii) (i) (iv) (ii)





Answer: (D)








61. Match the following:





List-I List-II





(a) ibid (i) see





(b) loc.cit (ii) previously cited





(c) op.cit (iii) same reference cited immediately above





(d) vide (iv) the same place cited





Code :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (ii) (i) (iv) (iii)





(C) (iii) (iv) (ii) (i)





(D) (iv) (iii) (i) (ii)





Answer: (C)








62. Match the following:





List-I List-II





(a) Cole and Eales (i) Statistical Bibliography





(b) Hume (ii) Scientometrics





(c) Pritchard (iii) Statistical Analysis





(d) T. Braun (iv) Bibliometrics





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (ii) (i)





(B) (iii) (i) (iv) (ii)





(C) (ii) (iii) (i) (iv)





(D) (i) (iii) (iv) (ii)





Answer: (B)








63. Match the following:





List-I List-II





(a) Thurston scale (i) Sharing individual preference in a group





(b) Semantic Differential Scale (ii) Group of Judges





(c) Likert Scale (iii) Selection from two opposite position





(d) Sociometric scale (iv) Intensity structure





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (iv) (ii) (iii)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (iv) (i) (iii) (ii)





(D) (iii) (ii) (iv) (i)





Answer: (B)








64. Match the following:





List-I List-II





(a) Vidyanidhi (i) Institutional Repository





(b) TKDL (ii) Electronic Theses & Dissertations





(c) DOAJ (iii) Digital Library of Journals





(d) E-Prints @ IISc (iv) Digital Archive





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iv) (iii) (i)





(B) (iii) (ii) (i) (iv)





(C) (iv) (iii) (ii) (i)





(D) (i) (ii) (iv) (iii)





Answer: (A)








65. Match the following:





List-I List-II





(a) HTML File (i) Text Format





(b) PDF File (ii) Film Format





(c) JPG File (iii) Web Format





(d) AVI File (iv) Image Format





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iv) (iii)





(B) (iii) (i) (iv) (ii)





(C) (i) (iv) (ii) (iii)





(D) (iv) (iii) (i) (ii)





Answer: (B)








66. Match the following:





List-I List-II





(a) DRUPAL (i) Integrated Library Management Software





(b) Moodle (ii) Digital Library Software





(c) D space (iii) Content Management Software





(d) New Gen Lib (iv) Learning Management Software





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (ii) (i)





(B) (ii) (i) (iv) (iii)





(C) (iii) (iv) (ii) (i)





(D) (i) (ii) (iii) (iv)





Answer: (C)








67. Match the following:





List-I List-II





(a) Face Book (i) Video Networking site





(b) Research Gate (ii) Social Networking site





(c) Oovoo (iii) Academic Networking site





(d) Flicker (iv) Photo Networking site





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (iii) (ii) (iv)





(B) (iv) (i) (ii) (iii)





(C) (ii) (iii) (i) (iv)





(D) (iii) (iv) (i) (ii)





Answer: (C)








68. Match the following:





List-I List-II





(a) Small set of dependent activities that form longest path of activity network





(i) PERT (b) Delighting the customer by fully meeting their needs





(ii) CPM (c) Interconnecting networks depicting tasks, duration and dependency





(iii) Delphi (d) Making better forecasts, judgements and advice





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (iii) (ii) (iv)





(B) (ii) (iv) (i) (iii)





(C) (iii) (iv) (ii) (i)





(D) (iv) (ii) (i) (iii)





Answer: (B)








69. Match the following:





List-I List-II





(a) Transaction Processing (i) Lower Level Managers





(b) Operational control (ii) Clerical Staff





(c) Management control (iii) Top Level Managers





(d) Strategic Planning (iv) Middle Level Managers





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (ii) (iv) (i)





(B) (ii) (i) (iv) (iii)





(C) (iv) (ii) (iii) (i)





(D) (i) (ii) (iv) (iii)





Answer: (B)








70. Match the following:





List-I List-II





(a) Classical School (i) John cotton Danna





(b) X & Y Theory (ii) Henry Fayol





(c) Newark Charging System (iii) Peter Drucker





(d) MBO (iv) Douglas McGregor





Code :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (iii) (iv) (ii)





(B) (iii) (iv) (i) (ii)





(C) (ii) (iv) (i) (iii)





(D) (iii) (ii) (iv) (i)





Answer: (C)








71. Match the following:





List-I List-II





(a) C.A. Catter (i) Selective Listing





(b) Kaiser (ii) Thing-partmaterial-action





(c) J.R. Sharp (iii) Concrete and process





(d) D.J. Coates (iv) Syndetic cataloguing





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (i) (ii) (iii)





(B) (iv) (iii) (i) (ii)





(C) (iii) (iv) (ii) (i)





(D) (ii) (iii) (iv) (i)





Answer: (B)








72. Match the following:





List-I List-II





(a) Guidance to use RTI Act (i) Documentation service





(b) Orientation in use of multimedia (ii) Referral service





(c) Providing user with list of information sources





(iii) Informative Literacy (d) Directing the user of INFLIBNET to seek needed information





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (ii) (i) (iv)





(B) (iv) (ii) (iii) (i)





(C) (ii) (i) (iv) (iii)





(D) (iv) (iii) (i) (ii)





Answer: (D)








73. Match the following:





List-I List-II





(a) Whitaker’s Almanack (i) Year of starting ‘Publishers Weekly’





(b) Ulrich’s International Periodicals Directory (ii) Availability of V 50 of ‘Library Journal’





(c) National Union Catalogue of Scientific Serials in India (iii) Information on discontinuation of New Encyclopaedia Britannica





(d) Data India (iv) Astronomical information





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (i) (ii) (iii)





(B) (ii) (iv) (i) (iii)





(C) (iii) (ii) (i) (iv)





(D) (i) (iv) (ii) (iii)





Answer: (A)








74. Match the following:





List-I List-II





(a) J. Thompson (i) Basic Statistics for Libraries





(b) S. Halkett of J Laing (ii) Planning of Academic and Research Buildings





(c) William A Katz (iii) Dictionary of anonymous and pseudonymous literature





(d) K.D. Metcalf (iv) Introduction to reference work





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iv) (iii)





(B) (i) (iii) (iv) (ii)





(C) (ii) (iv) (i) (iii)





(D) (iv) (ii) (iii) (i)





Answer: (B)








75. Match the following:





List-I List-II





(a) Budget prepared using previous period budget (i) Formula Budget





(b) Budget based on norms and standards (ii) Zero-based budget





(c) Budget planned integrating number of techniques (iii) Incremental Budget





(d) Budget prepared identifying current tasks independent of previous year (iv) Planning programming budgeting system





Codes :





(a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (i) (iv) (ii)





(B) (i) (iii) (iv) (ii)





(C) (iii) (ii) (i) (iv)





(D) (i) (ii) (iii) (iv)





Answer: (A)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 309 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 70 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting