-->

Important questions related to Cleanliness Survey 2020 || TNPSC, UPSC, SSC and all competitive exams

1. According to the cleanliness survey of the year 2020, which city is the most partisan?

Answer: Shahjahapur of Uttar Pradesh

2. What was the name given to the award distribution function of the Cleanliness Survey held in the year 2020?

Answer: Cleanliness Festival

3. According to the Cleanliness Survey 2020, which is the best performing state?

Answer: Chhattisgarh

4. The results of the Cleanliness Survey of 2020 were released by whom?

Answer: Harpreet Singh Puri (Minister of Urban and Housing Affairs)

5. According to the Cleanliness Survey 2020, which is the cleanest city in India with more population (10 to 40 lakhs)?

Answer: Vijayawada, Andhra Pradesh

6. According to the Cleanliness Survey 2020, which is the second and third cleanest city in India?

Answer: Surat and Navi Mumbai respectively

7. According to the Cleanliness Survey of the year 2020, which is the cleanest city in India with a population of 1 to 3 lakhs?

Answer: Ambikapur, Chhattisgarh

8. According to the Cleanliness Survey 2020, which is the cleanest city in India with less than one lakh population?

Answer: Karad (State- Maharashtra)

9. According to the Cleanliness Survey 2020, which is the cleanest city in India with a medium population of 3 to 10 lakhs?

Answer: Mysore, Karnataka

10. The cleanliness survey is conducted by which ministry?

Answer: by Ministry of Housing and Urban Affairs

11. Who has been given the most Ganga Town status with a population of over one lakh?

Answer: Varanasi

12. According to the Cleanliness Survey 2020 which is the cleanest city in India?

Answer: Indore (Madhya Pradesh)

13. Which is the first "open defecation free" (ODF) state of India?

Answer: Chhattisgarh

14. In which year was the cleanliness campaign started in India?

Answer: In the year 2014

15. How many cities and states have been awarded awards for the most tha survey 2020?

Answer: 129 cities and states

16. Which version was the Cleanliness Survey of the year 2020?

Answer: Fifth Sacrament

17. In which year was the first cleanliness survey started in India?

Answer: In the year 2016

Related Posts

Post a comment

Subscribe Our Posting