-->

Important General Knowledge Questions for all Competitive Exams - 3

1. Which the highest share of installed renewable energy generation in India?
Answer: Wind Energy

2. For the first time the impressed Tortoise was discovered in India form which state?
Answer: Arunachal Pradesh

3. The world Economic Situation and Prospects Reports is published by ________
Answer: The Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)

4. BIMSTEC was established ________
Answer: 6 June 1997(The Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation)

5. When does the South-west monsoon finally come to an end?
Answer: In September

6. Who was called as the 'Nightingale of India'?
Answer: Sarojini Naidu

7. President can be removed on charges of violating the Constitution by _______
Answer: Impeachment

8. The economist of Indian origin who received Nobel Prize for Economics in 2019 is _________
Answer: Abhijit Banerjee

9. Pankaj Advani's name is associate with ________
Answer: Billiards

10. What does Atharva Veda teach?
Answer: Instructions on Medical Treatment

Related Posts

Post a comment

Subscribe Our Posting