TNPSC-Sample Objective Questions With Answers On General Knowledge Part-4

General Studies Objective Questions for Competitive Exams 
Hi friends, daily practice of your general knowledge will surely prove the best in you in your exams. So dear competitive exams aspirants do practice the gk session as much as you can......  ALL THE VERY  BEST...... ROCK ON.....

1. On which date every year, Human Rights Day is celebrated annually ?
1. 10th December
2. 11th December
3. 20th December
4. 30th December

Answer: 1

2. Where does the Hirakud Dam located ?
1. Assam
2. West Bengal
3. Odisha
4. None of the above

Answer: 3

3.The lens of the eye is behind the:
1. Vitreous human
2. Optic nerve
3. Retina
4. Pupil 

Answer: 4

4. The largest Indian site of Indus Civilization was____________.
1. Chanhudaro
2. Dholavira
3. Mohenjodaro
4. Lothal

Answer: 2

5. Select the period of Vedic Culture?
1. 1450 BC to 550 BC
2. 1300 BC to 400 BC
3. 1500 BC to 600 BC
4. 1400 BC to 500 BC

Answer: 3

6.Which article of Indian Constitution deals with amendment procedure?
1. Article 362
2. Article 368
3. Article 358
4. Article 361

Answer: 2

7.Which one of the following remains constant while throwing a ball upward?
1. Acceleration
2. Velocity
3. Kinectic energy
4. Displacement

Answer: 1

8.How many spokes are there in the Dharma Chakra depicted on the National Flag of India?
1. 21
2. 24
3. 23
4. 25

Answer: 2

9. When was the Indian Navy Act passed?
1. 1925
2. 1965
3. 1932
4. 1927

Answer: 4

10.  A dye is prepared from ________
1. Tridax
2. Indigofera
3. Sida
4. Tephrosia

Answer: 2

Click to comment