TNPSC Group 2A Exam 2017 Answer Key Download

TNPSC Group 2A Exam will be conduct on 06.08.2017 Sunday forenoon. Here will be publish TNPSC Group 2A Exam Tentative Answer Key. Official Answer key will publish soon by TNPSC, before that the candidates should use and check their Questions and Answer in this Tentative Answer Key. All the best. 

Answer Key will be published on 06.08.2017 al Tamil and General Knowledge Most of the Questions are Very Easy and asked Direct Questions. So this time Cutoff marks will increased compared to last exams. Anyway all best.Name of the Exam : TNPSC Group 2A 

Question Type: GR2AT/17

Subject: General Knowledge and General Tamil

101. Projectile motion is a combination of horizontal motion with constant ________ and Vertical motion with constant
Answer: A

102. Nuclear force is _______
Answer: A

103.The area of a semi-circle of radius 7 c.m is ____
Answer: C

104. The oxidation of ......
Answer: Update Soon

105. Cyanide resistant respiration is found in____
Answer: C

106. Male Sex hormone ' testosterone' is produced by
Answer: A {Testosterone is produced by the gonads (by the Leydig cells in testes in men and by the ovaries in women}

107. Which one of the following is correctly matched?
Answer: D

108. Tax is charged on some items which are manufactured in the country. This is collected by the government of India. This Tax is____
Answer: C {This tax is levied on certain goods for their production or sale catering or on licenses on specific services and activities. Excise duty is an inland tax unlike custom duties is an inland tax. Also this duty charges are a form of Indirect Tax.}

109. The Value of ________
Answer: Update Soon

110. A boy is now twice as old as his sister, four years ago, he was thrice as old as her what are their ages now?
Answer: Update Soon

111. x3/2: 9 = 16: ....
Answer: Update Soon

112. Total Surface area of hollow hemisphere is equal to
Answer: A (Doubt)

113. The probability that a leap year will have 53 Fridays or 53 Saturdays is ___
Answer: B

Explanation: There is 366 days In leap year


52 weeks * 7 days/week = 364 day

52 full weeks means -> 52 Friday

For remaining 2 days, one of the following pair is possible

Monday - Tuesday
Tuesday - Wednesday
Wednesday - Thursday
Thursday - Friday
Friday - Saturday
Saturday - Sunday
Sunday - Monday
Out of 7 pair there is 2 pair in which 53rd Friday may come.

Probability of 53 Friday in a leap year = 2÷7

114. Factorization of (x-y)2+9(x+y)=8 is ____
Answer: Update Soon

115. What is the difference between the sum of first 'n' odd natural numbers and that of first 'n' natural numbers?
Answer: Update Soon

116.  Which of the following is arranged in correct ascending order?
Answer: A

117. Which of the following is larger in area?
Answer: Update Soon

118. The arithmetic mean of a group of 75 observations was calculated as 27. It was late found that the one observation was wrongly read as 43 instead of the correct value 53. Obtain the correct arithmetic mean of the data.
Answer: B
Correct Sum+ (75*27+53-43) = 2045
Correct Mean = 2045/75 = 27.13

119. A sum of money triples itself at 8% per annum over certain time. The number of years is equal to____
Answer: Update Soon

120. Match the following
a) Anne Besant  1. Kesari ...
Answer: D

121. Before E.V. Ramaswamy Vaikom Satyagraha was first started by three leaders. They were ...
Answer: A

122. Who was called 'The father of modern India?
Answer: D

123. Tambapanni is the old name of 
Answer: C {The Kingdom of Tambapanni, also referred to as Kingdom of Thambapanni, was the first kingdom in ancient Sri Lanka and the Kingdom of Rajarata. Its administrative centre was based at Tambapanni. It existed between 543 BC and 505 BC. The Kingdom of Tambapanni only had one king, Vijaya, a prince who was banished from India to Sri Lanka.}

124. Name the Journal which declared 'Swami Vivekanand the greatest figure in the Parliament?
Answer: D {The New York Herald noted, "Vivekananda is undoubtedly the greatest figure in the Parliament of Religions}

125. Cultivated land which has not been ploughed for between one and five years are called as ____
Answer: D

126. Total forest of Ganga-Bramaputra delta, mainly consists of _____
Answer: A

127. Which is wrongly matched?
Answer: B {This ` Austric Family,' as he named it, he divided into two sub-families, the ` AustroNesian ' and the ` Austro-Asiatic.' The former included the languages of Madagascar, Indonesia, and the islands of the Pacific, while the latter included languages scattered over Nearer and Further India..}

128. ________ marked the beginning of census taking in India
Answer: B

129. The MRTP act 1969 has been repealed and replaced by the competition act, 2002 with effect from ___
Answer: B (1st September 2009)

130. The basic objective of Gandhian Plan brought out by S.N.Agarwala was _____
Answer: A

131. The last Deputy Chairman of Planning Commission of India was
Answer D

132. The first stage of the strategy related to Intensive Agricultural District Programme was started in the year
Answer: B

133. Which of the following statement are correct with regard to Tamil Nadu Pudhu Vaazhlvu Project?
Answer: A {Source: Pudhu Vaazhvu Project is an empowerment and poverty alleviation project implemented by the Rural Development and Panchayat Raj department of Government of Tamilnadu with World Bank assistance. The project is implemented over a 6 year period extended upto September 2014 at an outlay of Rs 717 crores. The Project covers 2509 village panchayats in 70 Backward Blocks in 16 districts. Though the project was launched in November 2005,effective implementation has commenced only from August 2006.Now with additional financing, the project has expanded its operations to 10 more additional districts covers 1665 VPs in 50 backward blocks till September 2016 with an outlay of Rs.950 crores.}

134. Whether Government of a state has the power to dissolve the state legislature?
Answer: C

135. In the rules of business of Indian Parliament, if the speaker admits, notice of a motion but no date is fixed for its introduction - then it is called
Answer: A

136. Constitutional status to the Panchayat Raj Institutions was initiated based on the recommendation of ___
Answer: D  {Balwant Rai Mehta Committee 1957}

137. Which article of the Constitution of India conferred special leave petition power to the Supreme Court?
Answer: A (Article 136)

138. In India power of Judicial Review is restricted because the ____
Answer: C

139. The Government  of India instituted Bharat Ratna and Padma Shri awards under ______
Answer: B

140. A scheme to provide support to Training and Employment of Women (STEP) was launched in the year?
Answer: A

141. Prime Minister of India inaugurated India's longest road bridge on May 26, 2017. which states are connected by this bridge?
Answer: A {Notes: Dhola-Sadiya Bridge - Dedicating to the nation the 9.15 km-long bridge, named after Dadasaheb Phalke awardee and legendary lyricist-singer Bhupen Hazarika }

142  In India which organisation's scientists recently produced electricity from water without using energy?
Answer: A {Notes: scientists at Delhi’s National Physical Laboratory (NPL) have developed a novel way of producing electricity from water at room temperature without using any power or chemicals. A team led by Dr. R.K. Kotnala used nanoporous magnesium ferrite to split water into hydronium (H3O) and hydroxide (OH) ions and used silver and zinc as electrodes to make a cell that produces electricity.}

143. In which place prime minister of India inaugurated the country's first Indian Institute of Skills (IIS) on December 20, 2016
Answer: C - Kanpur

144. Which one of the organisation organised the Gyan Sangam (Knowledge Summit) in New Delhi on March, 2017?
Answer: Update Soon

145. Which of the following aim comes under Prime Minister Krishan Sai Yojana?
Answer: Update Soon

146. Iron lady of Manipur, Irom Sharmila got how many votes in the 2017 Manipur Assembly election?
Answer: D

147. Which district of Tamil Nadu, Chief Minister announced new dental college from the year 2017?
Answer: D

148. Which one of the following state government has shifted its financial year from April to March 31 to calendar year January 1 to December 31
Answer: B

149.What percentage of total cultivation area in Tamil Nadu is rainfed (Manavari) ?
Answer: Update Soon

150. Indian Neutrino Observatory is situated in which district of Tamil Nadu?
Answer: B

151. A Supreme is an exploding star. In which years the last two supernova are visible to the naked eye?
Answer: C

152. Calculate the dimensions of Plank's constant 'h' using the Equation E=hy, where E - energy and y-frequency
Answer: B

153. Which one of the organic pesticide that contain phosphorous?
Answer: Update Soon

154. Match the following
a. Mixed fertilizer  1. DAP
Answer: B

155. In Transmission Electron Microscope (TEM) ______ is used to magnify the objects.
Answer: C

156. The Respiratory quotient value for glucose is _____
Answer: B

157. Which one is wrongly, matched pair in theri characters?
Answer: Update Soon

158. Which of the following hormone stimulates contraction of uterine smooth muscle?
Answer: Update Soon

  • TNPSC Group 2A (Non-Interview Posts) Vidiyal Coaching Centre General Tamil Answer Key: Download Here

For more answer key please Click here and download

TNPSC Group 2A Exam Expected Cutoff Marks: Update Soon

{ If found Any Wrong Answer Please Inform in Comment Box Place.}

{ Keywords: TNPSC Group 2A Exam / Group 2A Exam Answer Key / TNPSC Group 4 Exams General Tamil Answer Key / TNPSC Group 2A Exams General Knowledge Answers Key / TNPSC Group 2A Exams 2017 Answer Key, TNPSC Group 2A Exams General English Answer Key, Free Download TNPSC Group 2A Exams Answer Key}

Click to comment