TNPSC Group 4 - 2016 Answer Key and Expected Cutoff Marks

-------------------------------------------------------------------
Answer Key for TNPSC Group 4 Exam for 5451 posts held at 06.11.2016 Sunday forenoon. Here published TNPSC Group 4 Exam Tentative Answer Key. Official Answer key will publish soon by TNPSC, before that the candidates should use and check their Questions and Answer in this Tentative Answer Key. All the best. 

General Tamil and General Knowledge Most of the Questions are Very Easy and asked Direct Questions. So this time Cutoff marks will increased compared to last exams. Anyway all best.

Name of the Exam : TNPSC Group - 4 and Cutoff Marks

Question Type: GRFT3


101. What is the chemical name of DDT?
Answer: A

102.What are Microsporum, Epidermophyton?
Answer: B

103. A Special root-like structure in cuscuta and viscum is called?
Answer: B. Haustoria

104. Which of the following is observed as " National Girl Child Day"?
Answer: D. January 24

105. Which state Governor was appointed as Tamilnadu Governor Additional-charge in September, 2016?
Answer: C, Maharashtra

106. Which Musicians has honoured in August 2016, by United Nations Organisation for her contribution to music?
Answer: A. M.S.Subbulakshmi

107.Which country badminton player was defeated by P.V.Sindhu in the semi-finals at the Rio-2016 Olympic Games?
Answer: D. Japan

108. In July 2016. Therasa May was appointed as the _______ Woman Prime Minister of UK (Britain)
Answer: B. Second

109. Which year the Constitution of India (61st Amendment Act) lowered the voting age from 21 years to 18 years?
Answer: A. 1988

110. Article 63 of the Indian Constitution refers to ____
Answer: A. Vice President of India
111. Match the following:
Answer: A

112. The Pallava inscription at  ________ refers to a great musician Rudracharya.
Answer: B. Mamandur

113. During the age of Kalabhras, a Jain work who established Dravida Sangha at Madurai was____
Answer: A. Vajranandhi

114.  Match the following:
Answer: D

115. Which year has special significance in Indian Economy as far as Economic Reforms are concerned?
Answer: C. 1991

116. Where is the diamond cutting industry located in India?
Answer: B. Surat

117. {-1 2/7} + ....
Answer: C

118. The population of a city in the year 2014 is 180000 and ....
Answer: B. 2,59,200

119. Which of the following set of ...
Answer: B. 5, 8, 10

120. The Value of 
Answer: B. 25

121. The Value of .....
Answer: D. 2.5

122. The Value of 16...
Answer: A. -7728

123. If you stand in a .....
Answer: A. Infinity

124. Audible range of rabbit is _____
Answer: Doubt ( Right Answer: Rabbit 360-42,000 Hz

125. Consider the Statements:
Answer: A. Both A and R are false
{ Note: Sterility is caused by deficiency of which vitamin E and Night blindness is caused by the deficiency of: Vitatmin A }

126. The valve which regulates the blood flow from right ventricle to the pulmonary artery ____
Answer: A Semi-lunar Valve

127. Who among the Indian - Born American scientist bagged the prestigious award Lemelson-MIT prize worth 5,00,000 dollers?
Answer: C. Ramesh Raskar

128.  Who won the GD Birla Award for Scientific Research for the year 2016?
Answer: D. Sanjay Mittal

129. Name the Battery that shuts down on over heating and restarts when the temperatures becomes cool ____
Answer: B.Lithium Ion

130. Name the person who was appointed as the ambassador on behalf of India to work for the cause of gender equality and progress of woman in UNO for the year 2016?
Answer: A. Aishwarya Rai

131. Who won the Rajiv Gandhi Khel Rathna Award for Badminton in the year 2016?
Answer: D. P.V.Sinhu

132. Which year has been declared by UNO as the " International Year of Pulses"
Answer: D. 2016

133. The election process at the states level is supervised by _____
Answer: C. Chief Electoral Officer

134. Find out the correct statements: The Indian Constitution contains____
Answer: A. XXII Parts, 449 Articles and 12 Schedules

135. Consumer Courts are set up in _______ tier system.
Answer: B. Three

136. The Tanjore king who-helped Vijayanagar king in the battle of Thalaikottai was _____
Answer: A. Sevappa Nayak

137. Who built the Nalanda University?
Answer: A. Kumara Gupta

138. Ox-bow lakes are formed in the ___
Answer: A. Valley Region

139. National Motto " Satyameva Jayate" hence forth appears as " Vaimaye Vellum" in Tamil was announced by_____
Answer: D. Annadurai

140. Where was Dr.B.R.Ambedkar born?
Answer: A. Mhow

141. How many years V.O.C.was sentenced to imprisonment?
Answer: C. 40

142. In India the organisation which was responsible for self-sufficiency in food production was ___
Answer: B. ICAR

143. As explained by Rober Malthus, Population increased in the ____
Answer: B. Geometric ratio

144. The base triangle _____
Answer: C. 20m

145. A can do a piece of work_____
Answer: B. 2000

146. If the ratio of length _____
Answer: C. 44 cm

147. A room is 5 m ......
Answer: B. 24.3 m2

148. The breadth, height....
Answer: B. 28 cm

149. Which medicine is known as " The Queen of Drugs"
Answer: D. PENICILLIN

150. How many electrons are there in one Coulomb charge?
Answer: B.

151._____
Answer: Update Soon

152. Ovulation is stimulated by ___
Answer: A. LH

153. Which gymnospermic plant cures rheumatism?
Answer: D. Pinus

154. Which of the following was discovered by ONGC  in the Indian Ocean on 26th July 2016?
Answer: A. Hydrated Methane

155. Which bill was passed in the parliament of India in  2016 to adopt Uniform Tax of States?
Answer: B. Good and Service Tax

156. Identify the 2016 Dhronacharya Awardee
Answer: A. Bishweshwar Nandi

157. The Asian Junior Chess Champianships,  May 2016 was held in?
Answer: D.  New Delhi

158. The Third Asian Ministerial Conference on Tiger Conservation 2016  was held?
Answer: From April 11th to 14th 2016 at New Delhi

159. Indian Constitution Drafting Committee's Chairman.
Answer: C. Dr.B.R.Ambedkar

160. Who is the chairperson of Niti Aayog?
Answer: B. Prime Minister

161. The writ of Habeas Corpus is _____
Answer: A. To safeguard people from illegal arrest

162. Which is known as the " Murmering Auditorium"?
Answer; B. Golkumbas

163. Which Mughal King killed the Sikh Guru Tegh Bahadur?
Answer: B. Aurangazeb

164. The leading producers of jute in the world is ____
Answer: A. India and Bangladesh

165. Asteroids are found between ____
Answer: A. Mars and Jupiter

166. Match:
Answer: A (2   1  4   3 )

167. Net National Product is ____
Answer: B. Gross National Product - Depreciation

168.  When a person lives below the minimum subsistence level he is said to live in ____
Answer: A. Absolute Poverty

169.  3-25 here .....
Answer: B. 0

170. The average mark of 10 children is 80 then their total mark is____
Answer: C. 800

171. A man ....
Answer: D

172. The price of a house is decreased from rupees fifteen lakhs to rupees twelve lakhs. The percentage of decrease is ____
Answer: C. 30 %

173. If 3 (t-3)=5(2t+1) then t =?
Answer: A. -2

174. Find the next term of 4 in the series is 1, 1, 2, 8, 3, 27, 4, ....
Answer: D. 64

175. Three Angles of a triangle are ....
Answer: C. 31

176. The difference between ......
Answer: A. 80

177. Why vegetables and fruits turn brown on cutting?
Answer: A. Due to the reaction between phenolic compound and oxygen in air

178. Among the following which one is not a biofertilizer?
Answer: C. Lindane

179. Match List I and List II
Answer: A ( 3  4  2  1 )

180. Who is the Chief Information Commissioner of India in September 2016?
Answer: C. R.K.Mathoor

181. "Operation Calm Down" is associated with which State?
Answer: C. Jammu Kashmir

182. What is the name of Ganga river cleaning scheme?
Answer: A. Namami Ganga Scheme

183. The INSAT-3DR was launched through rocket for Meteorological Research on 8th September, 2016 by which rocket?
Answer: A. GSLV-F05

184. Match the following:
Answer: D. (2  1  4  3)

185. Which of the following is incorrectly matched?
Answer: D. Constituent Assembly adopted National Anthem - January 23, 1950

186. Which of the following is correctly matched?
Answer: B. The Chief Minister - Appointed by the Governor

187. Which of these describes the conquest and victories of Samudra Gupta?
Answer: B. Allahabad Pillar Inscription

188. Who was the last Sultan of Delhi Sulthanate?
Answer: A. Ibrahim Lodi

189. The shortest National Highway is ______
Answer: NH 47 A
{ Note: National Highway 47A, which starts from NH 47 at Kundannur, is the shortest highway in India.It has a length of 6 Kilometeres in total.It links the man-made isle of Willingdon Island with Kochi bye-pass }

190. Match the following
Answer: A { 2  4  1  3 }

191. Who remarked "The light has gone out of our lives and there is darkness everywhere?
Answer: D. Jawaharlal Nehru

192. Who chaired the first session of the Indian National Congress held at Bombay?
Answer: B. W.C. Banerjee

193. Which plan was implemented after the Annual Plans of 1966-69?
Answer: D. Fourth Five Year Plan

194. "Bachpan Bachao Andolan" is an organisation that fights against?
Answer: A. Child Labour

195. If 7/12 .....
Answer: D. 3

196. If 22 men can build a wall of 110 meters ....
Answer: B. 90mts

197. A man bought an old ....
Answer: A. 10%

198. Find the LCM ......
Answer: B.

199. Simplify:....
Answer:  A

200. Find the rate of interest....
Answer: C



{ If found Any Wrong Answer Please Inform in Comment Box Place.}

3 comments

avatar

112. The Pallava inscription at ________ refers to a great musician Rudracharya.
Answer: A

avatar

130. Name the person who was appointed as the ambassador on behalf of India to work for the cause of gender equality and progress of woman in UNO for the year 2016?
Answer: C

avatar

172. The price of a house is decreased from rupees fifteen lakhs to rupees twelve lakhs. The percentage of decrease is ____
Answer: B. 20%

Click to comment