TNPSC: Important Questions of International Organisation - Part 4

91. The Head Quarters of UNICEF is at _________ ?
a) Geneva
b) London
c) Paris
d) New York

92. The Head Quarters of IBRD is at _________ ?
a) Geneva
b) Washington
c) Paris
d) New York
93. IBRD stands for _________ ?
a) Institute of Banking Reconstruction and Directiont
b) Institute of Banking Reconstruction and Development
c) International Bank for Reconstruction and Development
d) None of the above

94. IMF stands for _________ ?
a) International Monetary Fund
b) Institute of Monetary Funding
c) International Money Fund
d) None of the above

95. IMF was founded in the year _________ 
a) 1945
b) 1947
c) 1946
d) 1999

96. The Head Quarters of IMF is at _________ ?
a) Geneva
b) Washington
c) Paris
d) New York

97. WTO was founded in the year _________ 
a) 1995
b) 1947
c) 1946
d) 1945

98. The Head Quarters of WTO is at _________ ?
a) Geneva
b) Washington
c) Paris
d) New York

99. IAEA stands for _________ 
a) Institute of Atomic Energy Agency
b) International Atomic Evaluation Agency
c) International Atomic Emergency Agency
d) International Atomic Energy Agency

100. IAEA was founded in the year _________ 
a) 1995
b) 1957
c) 1946
d) 1945

101. The Head Quarters of IAEA is at _________ ?
a) Geneva
b) Washington
c) Paris
d) Vienna

102. Mohamed ElBaradei is associated with _________ ?
a) WHO
b) IAEA
c) UNESCO
d) FAO

103. The Head Quarters of ITU is at _________ ?
a) Geneva
b) Washington
c) Paris
d) Vienna

104. IAEA was founded in the year _________ 
a) 1995
b) 1957
c) 1946
d) 1945

105. The treaty of Westaphalia was signed in the year.
a) 1648
b) 1957
c) 1888
d) 1216

106. The treaty of Utrecth was signed in the year _________ 
a) 1648
b) 1713
c) 1888
d) 1216

107. The International Telegraphic Union was founded in the year _________  
a) 1945
b) 1947
c) 1865
d) 1346

108. The Universal Postal Union Union was founded in the year _________ 
a) 1945
b) 1874
c) 1865
d) 1346

109. The term “Open covenants of peace, openly arrived at” is associated with
a) League of Nations
b) UN
c) UNESCO
d) ILO

110. How many states signed on the initial League covenant?
a) 193
b) 50
c) 42
d) 27

111. How many years did the League of Nations worked
a) 27
b) 50
c) 42
d) 17

112. The general directing force of the League of Nations was _________ 
a) Security Council
b) The assembly
c) The Council
d) Secretariate

113. The Assembly of the League of Nations met at _________ 
a) Geneva
b) Paris
c) London
d) Moscow

114. The Assembly of the League of Nations met _________ a year
a) Twice
b) Thrice
c) Once
d) Five times

115. The executive body of the League of Nations was _________ 
a) Security Council
b) The assembly
c) The Council
d) Secretariate

116. The non permanaent members of League of nations enjoyed a term of _________ years
a) 3
b) 5
c) 9
d) 1

117. The Permanent court of International Justice was established in _________ 
a) 1919
b) 1922
c) 1945
d) 1950

118. The Judges of Permanent court of International Justice enjoyed a term of  _________ 
a) 9 Years
b) 3 Years
c) 5 Years
d) 1 Years

119. What was the subject matter of Article 22 of League covenant _________ 
a) Collective security
b) Diasrmament
c) Mandate System
d) None of the above

120. The world Disarmament conference under the League was held in the year _________ 
a) 1932
b) 1919
c) 1920
d) 1934

Answer Keys
091-d, 092-b, 093-c, 094-a, 095-b, 096-b, 097-a, 098-a, 099-d, 100-b 
101-d, 102-b, 103-a, 104-b, 105-a, 106-b, 107-c, 108-b, 109-a, 110-c
111-a, 112-b,  113-a, 114-c, 115-c, 116-a, 117-b,  118-a, 119-c, 120-a

Click to comment