-->

General Knowledge Questions for TNPSC Group 2, Group 4 and VAO Exams

General Knowledge Questions for TNPSC Group 2, Group 4 and VAO Exams

1. When was the World Tuberculosis Day celebrated?

Answer: March 24

2. India's first nuclear reactor is _____.

Answer: Apsara

3. Where is Uranium Corporation of India located?

Answer: Jaduguda

4. ___ number of districts are there in India

Answer: 640 districts

5. Palakkad gap connects which of the following states?

Answer: Kerala and Tamilnadu

6. Which of the following is called as lover hormone?

Answer: Oxytocin

7. The Barabar hill cave is located in which state of India?

Answer: Bihar

8. The author of ‘A Nation in the Making’ was ____?

Answer: SN Banerjee

9. The 24 hour (diurnal) rhythm of our body is regulated by which gland?

Answer: Pineal gland

10. Which of these is known as metal of hope?

Answer: Uranium

11. In July 2021, who reached a remarkable milestone in his career as he took his 1,000th first-class wicket?

Answer: James Anderson

12. Who launched Golf Training Academy at the Kashmir Golf Club, in Srinagar in July 2021?

Answer: Manoj Sinha

13. Who has written the book 'Lady Doctors: The Untold Stories of India's First Women in Medicine'?

Answer: Kavita Rao

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Posting