-->

General Knowledge Questions for TNPSC Group 2, Group 4 and VAO Exams -5

General Knowledge Questions for TNPSC Group 2, Group 4 and VAO Exams -5

 1.Who presides over the joint session of both the houses of the Parliament?
Answer:
Speaker of Lok Sabha 

2.Bimbisara belongs to which dynasty?
Answer: Magadha

3.The Board of Control for Cricket in India (BCCI) prior to the opening match of IPL 2022, honoured whom ?
Answer: Lovlina Borgohain

4.Who has taken over as the President of Assocham in March 2022?
Answer: Sumant Sinha

5.Where was the museum of all the former Prime Ministers of India built?
Answer: New Delhi

6.Which country reached the Football World Cup for the first time since 1986?
Answer:  Canada

7.Which regional railway zone has accomplished 100% Rail electrification of its entire stretch ?
Answer: Konkan Railway

8.Which of the following UPS manufacturing company won the 'Most Trusted Brands of India' 2022 award ?
Answer: Numeric UPS

9.When was the International Drug Testing Day observed?
Answer: March 31

10.Which of the following won the Khelo India Women's Hockey League (U-21) on 30 March 2022?
Answer: Pritam Siwach Hockey Academy

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Posting