1/15/2017

Computer Science Solved Paper 2 ( December,2012 )



41. Enumeration is a process of


(A) Declaring a set of numbers


(B) Sorting a list of strings


(C) Assigning a legal values possible for a variable


(D) Sequencing a list of operators


Answer: (D)





42. Which of the following mode declaration is used in C++ to open a file for input?


(A) ios: : app


(B) In:: ios


(C) ios: : file


(D) ios: : in


Answer: (B)





43. Data Encryption Techniques are particularly used for ______.


(A) Protecting data in Data Communication System.


(B) Reduce Storage Space Requirement.


(C) Enhances Data Integrity.


(D) Decreases Data Integrity.


Answer: (B)





44. Let L be a set accepted by a nondeterministic finite automaton. The number of states in non-deterministic finite automaton is |Q|. The maximum number of states in equivalent finite automaton that accepts L is


(A) |Q|


(B) 2|Q|


(C) 2|Q| – 1


(D) 2|Q|


Answer: (A)





45. What is the result of the following expression?


 (1 & 2) + (3 & 4)


(A) 1


(B) 3


(C) 2


(D) 0


Answer: (A)





46. Back propagation is a learning technique that adjusts weights in the neural network by propagating weight changes.


(A) Forward from source to sink No


(B) Backward from sink to source from position p


(C) Forward from source to hidden nodes


(D) Backward from since to hidden nodes


Answer: (C)





47. Match the following:


a. TTL             1. High fan out


b. ECL             2. Low propagation delay


c. CMOS            3. High power dissipation


Code:


    a b c


(A) 3 2 1


(B) 1 2 3


(C) 1 3 2


(D) 3 1 2


Answer: (D)





48. ______ is an “umbrella” activity that is applied throughout the software engineering process.


(A) Debugging


(B) Testing


(C) Designing


(D) Software quality assurance


Answer: (C)





49. Identify the operation which is commutative but not associative?


(A) OR


(B) NOR


(C) EX-OR


(D) NAND


Answer: (C)





50. Given a Relation POSITION (Posting No, Skill), then query to retrieve all distinct pairs of posting-nos. requiring skill is


(A) Select p.posting-No, p.posting-No From position p where p.skill= p.posting-No <p.posting-No.


(B) Select p1-posting-No, p2.posting-No from position p1, position p2 where p1.skill=p2.skill


(C) Select p1.posting-No, p2.posting-No from position p1, position p2 where p1.skill=p2.skill and p1.posting-No< p2.posting-No


(D) Select p1.posting-No, p2.posting-No from position p1, position p2 where p1.skill=p2.skill and p1.posting-No=p2.posting-No


Answer: (C)


No comments: