11/15/2015

TNPSC - General Studies - Expected Model Questions and Answers

1. Which metal was first  to be used by human?
Answer: Copper

2. Who is political guru of Mahatma Ganghi ji
Answer: Gopal Krishna Gokhala

3. The Harappan culture belongs to
Answer: Bronze Age

4. Whice one is the transverse Himalayas has the largest number of glaciers in India?
Answer: Kashmir Himalayas

5. What is largest river in India
Answer: Ganga

6. When did the Indian Constitute Assembly meet for the first time?
Answer: 9th December, 1946

7. The Supreme Court of India came into being on:
Answer: 28th January, 1950

8. Rig Veda is a collection of _____ hymns in Vedic Sanskrit.
Answer: 1028

9. The idea of the Indian National Army to liberate India was orginaly conceived by Whom?
Answer: Rasbehari Bose

10. Where is situated Pulicat lake in India?
Answer: Nellore, Chittoor districts of Andhra Pradesh

No comments: