11/05/2015

TNPSC - 9th Standard Science Notes for All Exam Group 1, Group 2, VAO, UPSC, SSC

1. The backbone of DNA is made of ______
Answer: Sugar and Phosphate

2. Two daughter nuclei are formed during ______
Answer: Telophase

3. The Chromatids are joined at _______
Answer: Centromere

4. Iodine Crystals can be separated from sand by ______
Answer: Sublimation

5. Homogeneous mixtures are called as _______
Answer: Solution

6. The longest bone in our body is ______
Answer: Femur

7. How many Chambers in  Cockroach heart?
Answer: 13

8. What is the biggest storehouse of Water?
Answer:  Ocean

9. Oxygen forms, about _______ of the air in the atmosphere
Answer: 20 %

10.The Process by which plants produce their food is _______
Answer: Photsynthesis

No comments: