9/20/2015

TNPSC - General Studies Original Question Papers with Answer

1. The Salary of the Supreme Court Judges are provided from
a.Public Account of India
b.Contingency Fund of India.
c.Consolidated Fund of India
d.Special Fund

Answer: Consolidated Fund of India

2. Which is' not included in the Concurrent List?
a.Criminal Law.
b.Marriage and divorce
c.Banking
d.ContractS

Answer: Banking

3. A graph cifacumulative frequency distribution is called 
a.Frequency.polyogon
b.Pie diagram
c.Ogive
d.Frequency curve

Answer: Ogive

4. Fourth World Country refers to
a.Capitalistic Country
b.Socialistic Country .
c.Non'!!-ligned Country.
d.Least developed Country.

Answer: Least developed Country

5. The standard deviation of50, 47, 53,48,51, 52,49 is.
a.4
b.2
c.8
d.14/3

Answer: 2

6.The coefficient of skewness based on quartiles is 5/9. If the difference of the quartiles is 72 and median is 30,then the value ofthe upper quartile is
a.90
b.86
c.14
d.46.8

Answer: 86

7. In India aluminum is abundantly found in
a.Uttar Pradesh
b.Madhya Pradesh
c.West Bengal
d.Kerala

Answer: Kerala

8. Air pressure is measured with the help of 
a.Nanometer
b.Windmeter
c.Thermometer
d.Mercurial barometer

Answer: Mercurial barometer

9.Identify the fresh water 1ake among the following
a.Lake Lahonton 
b.Honey Lake
c.Dal Lake
d.Bonneville Lake

Answer: Dal Lake

10.The one, which is not a social network among the following is
a.Twitter
b.Face book
c.SMAP
d.Whatsapp\

Answer: SMAP



No comments: