-->

Important General Knowledge Questions for All Competitive Exams - 2

 1. SRSS-1 satallite was launched by which country?
Answer: Sudan  (Sudan's first-ever satellite, SRSS-1, was launched by China on November 3, 2019 from Shanxi Province in north China)

2. Tertiary coal is found in the state of ________
Answer: Jammu & Kashmir

3. Which national parks of India generally has only tropical climate?
Answer: Indravati National Park (Chhattisgarh)

4. Exercise Shakti is organised between which countries?
Answer: India & France

5. Chitale committee was constituted by ________
Answer: Water Resources River Development and Ganga Rejuvenation Ministry

6. Goods and Services Tax (GST) was approved by the parliament through ________
Answer: 101st Constitutional Amendment Act

7. Which Indian Organisation has designed and built the Dr.APJ Abdul Kalam Memorial?
Answer: DRDO (Defence Research and Development Organisation)

8. ISRO is to set its 2nd launch port in which district of Tamil Nadu?
Answer: Thoothukudi District

9. Who is the author of the books Politics of Opportunism?
Answer: RPN Sing

10. World Pulses day is observed globally on _____
Answer: 10th February

Related Posts

Post a comment

Subscribe Our Posting