TNPSC Expected Computer Science Questions with Answers MCQ - Practice Set -11

The aspirants appearing at various competitive examinations are always in a deep need and search of comparatively easy to understand and useful study contents in Computer Science. With this key point in mind we are providing you  numerous questions for your reference that are intelligently selected and it is covering all examination oriented topics and few questions are taken from different competitive examinations.

21. You can keep your personal files / folders in ______ 
(A) My folder
(B) My Documents
(C) My Files
(D) My Text
Answer : (B)

22. In Word you can force a page break–
(A) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
(B) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
(C) By using the Insert/Section Break
(D) By changing the font size of your document
Answer : (B)

23. A DVD is an example of a(n) ______ 
(A) hard disk
(B) optical disc
(C) output device
(D) solid­state storage device
Answer : (B)

24. The default view in Excel is ______ view.
(A) Work
(B) Auto
(C) Normal
(D) Roman
Answer : (C)

25. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called ______ 
(A) downloading
(B) uploading
(C) FTP
(D) JPEC
Answer : (A)

26. The ______ folder retains copies of messages that you have started butare not yet ready to send.
(A) Drafts
(B) Outbox
(C) Address Book
(D) Sent Items
Answer : (B)

27. Grouping and processing all of a firm's transactions at one time iscalled ______ 
(A) a database management system
(B) batch processing
(C) a real­time system
(D) an on­line system
Answer : (B)

28. A ______ is the term used when a search engine returns a Web pagethat matches the search criteria.
(A) blog
(B) hit
(C) link
(D) success
Answer : (D)

29.  ______is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
(A) Tracking
(B) Formatting
(C) Crashing
(D) Allotting
Answer : (B)

30. Help Menu is available at which button ?
(A) End
(B) Staft
(C) Turnoff
(D) Restart
Answer : (B)

31. The contents of ______ are lost when the computer turns off.
(A) storage
(B) input
(C) output
(D) memory
Answer : (D)

32. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off ______ 
(A) RAM
(B) Motherboard
(C) Secondary storage device
(D) Primary storage device
Answer : (C)

33. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computers is a(n)  ______ 
(A) supercomputer
(B) minicomputer
(C) laptop
(D) server
Answer : (D)

34.  ______ are words that a programming language has set aside for its own use.
(A) Control words
(B) Control structures
(C) Reserved words
(D) Reserved keys
Ans : (C)

35. Mobile Commerce is best described as ______ 
(A) The use of Kiosks in marketing
(B) Transporting products
(C) Buying and selling goods/services through wireless handheld devices
(D) Using notebook PC's in marketing
Answer : (C)

36. Which of, the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information ______ 
(A) floppy diskette
(B) hard disk
(C) permanent disk
(D) optical disk
Answer : (B)

37. The computer abbreviation KB usually means ______ 
(A) Key Block
(B) Kernel Boot
(C) Key Byte
(D) Kilo Byte
Answre : (D)

38. What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
(A) Configuration
(B) Download
(C) Storage
(D) Upload
Answer : (D)

39. In Excel ______ allows users to bring together copies of work­books that other users have worked on independently. 
(A) Copying
(B) Merging
(C) Pasting
(D) Compiling
Answer : (B)

40. Which of the following are advantages of CD­ROM as a storage media?
(A) CD­ROM is an inexpensive way to store large, amount of data and information
(B) CD­ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do
(C) CD­ROMs make less errors than magnetic media 
(D) An of the above
Answer : (D)

Click to comment