Tamil Nadu General Knowledge: MCQ (11-20)

Tamil Nadu General Knowledge: MCQ (11-20)
{TNPSC Group 1, Group 2, Group 4 and VAO / TN Police / Constable / TNTET Model Questions}
=====================================================================

1. The location of Chennai Petroleum refinery
Answer: Manali

2. The year in which Salem foundry was established?
Answer: 1977

3. The year of implementation of trilanguage scheme?
Answer: 1965

4. How many sugar factories in Tamilnadu at Present?
Answer: 37

5. The Golden age of Tamil Nadu?
Answer: The Sangam Age

6. The founder of Pallavan Dynasty
Answer: Simma Vishnu

7. Chennai Medical College was started in _____
Answer: 1835

8. The first motion picture with sound was released in Chennai in the year of ______
Answer:  1931

9. Which Council was introduced 10+2+3 Education system ________
Answer: Kothari Education Council

10. Who is Mudaththamakanniar?
Answer: Sangam Period Women Poet

Click to comment