Tamil Nadu General Knowledge: MCQ (1-10)

Tamil Nadu General Knowledge: MCQ (1-10)
{TNPSC Group 1, Group 2, Group 4 and VAO / TN Police / Constable / TNTET Model Questions}
=====================================================================

1. The Big Temple of Tanjavur was build was _____
Answer: Rajarajan I

2. The God belonged to the land of Marudham _____
Answer: Indiran

3. The Gangaikanda Chozhapuram Temple was built by _____
Answer: Rajarajan I

4. The Only one woman Aazhvar among the twelve
Answer: Andal

5. The orginal name of Bharatidhasan _______
Answer:  Kanaga Subburathinam

6. The Year in which St.George Fort was constructed in Chennai ______
Answer: 1640

7. The Year of establishment of Chennai Swadeshi Sangam ______
Answer: 1852

8. Whos was Honoured as the ' Father of Tamil Drama'?
Answer: Pmmal Sambanda Mudaliyar

9. The largest bus stand among Asia____
Answer: Koyambedu (Chennai - Tamilnadu), India

10. The location of Golden temple of Tamil Nadu ____
Answer: Sripuram (Vellore)

Click to comment