TNPSC Modern World History Part - 15

281. The PLO was created in _________ 
a) 1914 b) 1924 c) 1944 d) 1964

282. By 1967 the _________ had decided that their primary goal was the destruction of the state of Israel.
a) PLO b) Zionism c)Cominform d) CENTO

283. The Union of Soviet Socialist Republics (USSR) was formally dissolved on 25th December _________ 
a) 1941 b) 1951 c)1967 d)1991

284. _________ led the USSR from 1962-1982.
a) Leonid Brezhnev b) Stalin c) Khrushchev d) Cherenkov

285. In 1894 _________ founded the Chinese Revival society.
a) Dr. Sun Yat Sen b) Chiang Kai-shek c) Mao d)Yuanshikai

286. The Boxer Rebellion in China was in _________ 
a)1800 b)1890 c)1900 d)1907

287. The Manchu dynasty was overthrown in a revolution of _________ 
a)1879 b)1891 c)1911 d)1921

288. Japan captured Manchuria and withdrew from the League of Nations in _________ 
a) 1911 b) 1921 c) 1931 d) 1935

289.In 1941 _________ attacked the American Fleet at Pearl Harbor.
a) China b) Japan c) Britain d) Spain

290. In 1949 Indonesia becomes independent from _________ rule.
a) None b) Dutch French c) Spanish d) British

Answer Keys
281.d 282.a 283.d 284.a 285.a 286.c 287.c 288.c 289.b 290.b 

Click to comment