TNPSC Group 4 Expected Questions with Answers - Set -35

1. The chemical that is used in making artificial rain is _____
(A) Silver Nitrate 
(B) Silver Iodide
(C) Silver Nitrite 
(D) Silver Chloride
Ans : (B)

2. Which among the following is a central university in Uttar Pradesh ?
(A) Dr. Ram Manohar Lohia Avadh University, Faizabad
(B) Mahatma Gandhi Kashi Vidyapeeth, Varanasi
(C) Chhatrapati Sahuji Maharaj University, Kanpur
(D) Allahabad University, Allahabad
Ans : (D)

3. Koneru Humpy is associated with _____
(A) Lawn Tennis 
(B) Hockey
(C) Chess 
(D) Badminton
Ans : (C)

4. Largest Mica deposits are in _____
(A) South Africa 
(B) Australia
(C) Canada 
(D) India
Ans : (D)

5. Lalitpur district in U. P. is known for the _____
(A) Uranium deposits 
(B) Sugar industry
(C) Polic training academy 
(D) None of these
Ans : (A)

6. Bauxite is an ore of one of the following metals _____
(A) Aluminium 
(B) Silver
(C) Tin 
(D) Steel
Ans : (A)

7. The most urbanised country in the world is _____
(A) Japan 
(B) Singapore
(C) Germany 
(D) Israel
Ans : (B)

8. Lucknow Congress session 1916, was presided over by _____
(A) Sarojini Naidu 
(B) Maulana Abul Kalam Azad
(C) Ambika Charan Majumdar 
(D) Pt. J. L. Nehru
Ans : (C)

9. The Capital of Andaman and Nicobar islands is _____
(A) Port Blair 
(B) Diu
(C) Kolkata 
(D) Tirupati
Ans : (A)

10. Agricultural income tax is a source of revenue to _____
(A) Central Government 
(B) State Government
(C) Local Administration 
(D) Centre and State Governments
Ans : (B)

Click to comment