TNPSC Group 4 Expected Questions with Answers - Set -30

1. Zip disks are also referred as-
(A) secondary memory
(B) main memory
(C) register
(D) none of the above
Answer: (A)

2. Which of the following is used for manufacturing chips?
(A) Control bus
(B) Control unit
(C) Parity unit
(D) Semiconductor
Answer: (D)

3.Memory which is cheap and used for bulk storage-
(A) register
(B) main memory
(C) secondary memory
(D) none of the above
Answer: (C)

4.To get to a particular point on the tape, the tape must go through all the preceding points is referred as-
(A) random
(B) sequential
(C) lateral
(D) none of the above
Answer: (B)

5. Binary circuit elements have
(A) One stable state
(B) Two stable state
(C) Three stable state
(D) None of above
Answer: (B)

6. EEPROM stands for
(A) Electrically Erasable Programmable Read Only Memory
(B) Electronic Erasable Programmable Read Only Memory
(C) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
(D) Easily Erasable Programmable Read Only Memory
Answer: (A)

7.Which of the following is a class of computers based on model?
(A) Digital Computer
(B) Hybrid Computers
(C) Analog Computers
(D) AT Computers
Answer: (D)

8.Computer instructions written with the use of English words instead of binary machine code is -
(A) Mnemonics
(B) Symbolic code
(C) Gray codes
(D) Opcode
Answer: (B)

9.Which of the following stores more data?
(A) DVD
(B) CD
(C) floppy
(D) none of the above
Answer:  (A)

10. A computer program that converts an entire program into machine language is called -
(A) Interpreter
(B) Simulator
(C) Compiler
(D) Commander
Answer: (C)

Click to comment