TNPSC Group 4 Expected Questions with Answers - Set - 28

1. Linkage between the CPUand the end users is provided by-
(A) Peripheral devices
(B) Storage devices
(C) Control unit 
(D) Software
Answer: (A) 

2.Coaxial cable has conductors with 
(A) equal resistance
(B) the same diameter
(C) Both (A)and (B)
(D) a common axis
Answer: (D)

3.The area of coverage of a satellite radio beam is known as
(A)Footprint
(B)Circular polarization 
(C)Beam  width
(D)Identity
Answer: (A) 

4. You are working with a network that is 172.16.0.0 and would like to support 600 hosts per subnet. What subnet mask should you use?
(A) 255.255.192.0
(B) 255.255.224.0
(C) 255.255.240.0
(D) 255.255.252.0
Answer: (D) 

5.A device that can convert digital signals to analog signals is
(A) a packet
(B) a modem
(C) Both (A) and (B)
(D) a block 
Answer: (B) 

6.If you get both local and remote echoey, every character you type will appear on the screen-
(A) once 
(B) twice
(C) thrice
(D) none of the above
Answer: (B)

7.what protects the coaxial cable from noise?
(A) inner conductor
(B) outer conductor
(C) diameter of cable 
(D) Both (A) and (B)
Answer: (B)

8.The radio communication spectrum is divided into bands based on-
(A)amplitude
(B)hardware
(C)frequency
(D)transmission media
Answer: (C)

9. Thermal printer is-
(A) a printing device that utilizes paper that is sensitive to heat.
(B) non-impact printer
(C) both (A) & (B)
(D) none of the above
Answer: (A) 

10.Most networks are connected to other local area or wide area networks. Select the best fit for answer:
(A) Internet works
(B) The Internet
(C) Internet revolution
(D) Internet technologies
Answer: (A)

Click to comment