TNPSC Group 4 Expected Questions with Answers - Set - 20

1.Money bills cannot be introduced without the approval of
(A) Parliament
(B) Prime Minister
(C) President
(D) Attorney
Answer: (C)

2.Supreme Court Judge is appointed by
(A) Cabinet Minister
(B) Members of the parlianent
(C) Prime Minister
(D) President
Answer: (A)

3. If a bus starts suddenly, the passengers in the bus will tend to fall
(A) In the direction opposite to the direction of motion of bus.
(B) In the same direction as the direction of motion of bus.
(C) Sideways.
(D) None of the above.
Answer:(A)

4.Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?
(A) Oxygen
(B) Hydrogen sulphide
(C) Carbon dioxide
(D) Nitrogen
Answer: (B)

5.Which English officer played an important role in the formation of Indian National Congress?
(A) Mountbattern
(B) General Blair
(C) A. O. Hume.
(D) none of the above
Answer: (C)

6.She was a Parsi girl, born in Bombay and brought out her own revolutionary journal in awareness of Indian struggle for independence in Europe and America.
(A) Avabai Jamsetjee Jeejeebhoy
(B) Madame Bhikaiji Cama
(C) both A & B
(D) None of the above
Answer: (B)

7.Supreme Court Judges retire at the age of
(A) 62
(B) 65
(C) 58
(D) 60
Answer: (B)

8.Ghadar Movement was founded in the city of San Francisco by ______
(A) Sohan Singh Bhakna
(B) Har Dayal
(C) both A & B
(D) None of the above
Answer: (C)

9.Reading of a barometer going down is an indication of
(A) snow
(B) storm
(C) intense heat
(D) rainfall
Answer: (D)

10. Consider the following statements. Identify the right ones.
I. The earth has a layered structure.
II. From the outermost end of the atmosphere to the centre of the earth, the material that exists is not uniform.
(A) I only
(B)  II only
(C) Both
(D) None
Answer: (C) 

Click to comment