TNPSC Group 4 Expected English Questions with Answers - Set - 23

(1) Fill in the blank with the option containing an infinitive
She refused__________ 'no' for an answer.
(A) to take
(B) taking
(C) take
(D) takes
Answer: (A)

(2) Fill in the blank with the correct word
Ravi is usually getting ____________ troubles because of his carelessness.
(A) into
(B) onto
(C) in
(D) on
Answer: (B)

(3) Choose the pair of words which have a similar relationship to that between the given pair of words
MERGE : DISCONNECT
(A) Gratify : Delight
(B) Worship : Devotion
(C) Robust : Incapable
(D) Intense : Acute
Answer: (C)

(4) Select the synonym of ABANDON
(A) Try
(B) Join
(C) Keep with
(D) Forsake
Answer: (D)

(5) Fill in the blank with the correct word
Nehru loved all___________
(A) childs
(B) Childrens
(C) children
(D) Both (A) & (B)
Answer: (C)

(6) "The World of Shakespeare" was published by
(A) Penguin Books
(B) Tata McGrew Hill
(C) Pentagon Books
(D) Milestron Publications
Answer: (A)

(7) Rearrange the following parts (1, 2, 3 and 4) in proper sequence to obtain a correct sentence.
1. our country
2. following greater than some
3. Salman Khan has a fan
4. of the best paid sports person in
(A) 1, 3, 4, 2
(B) 3, 4, 2, 1
(C) 4, 1, 3, 2
(D) 3, 2, 4, 1
Answer: (D)

(8) He was born _________ 22 May 1956.
(A) on
(B) in
(C) by
(D) at
Answer: (A)

(9) Both the brothers argued __________ what present to buy.
(A) at
(B) with
(C) over
(D) upon
Answer: (C)

(10) What is the Chinese name of Pearl S. Buck?
(A) Sai Zhenzhu
(B) Ho-Chi-Minz
(C) Akai
(D) San- Sezhuka
Answer: (A)

Click to comment