Important and Expected TNPSC Group 4 Exam General Studies / General Knowledge

1. Which king of ancient India is referred to by modern writers as a monk in king's garb?
Answer: Ashoka

2. Which is the most described river in Rigveda? 
Answer: Saraswati

3. In the battle of Plassy who was the Nawab of Bengal______
Answer: Sirajuddaula

4. The First battle of Panipat was fought between_____.
Answer: Babur and Ibrahim Lodi

5. Mahabalipuram was established by the _______.
Answer: Pallavas

6. Ashokan inscriptions were deciphered in 1837 by _______.
Answer: Prinsep

7. The King of which dynasty build the Raj Rajeshwar Temple in Tanjore?
Answer: Chola Dynasty

8. When were the High Courts in Calcutta, Madras and Bombay______
Answer: 1861

9.The Rowlatt Act was passed during the Viceroyalty _____
Answer: Chelmsford

10. Which Article of the constitution abolishes untouchability?.
Answer: Article 17

Click to comment