TNPSC Indian Constitution - Objective Questions and Answers - Part - 6

1. During the time of Jawahar Lal Nehru, how many Times Presidents Rule was reproduced—
(A) Seven
(B) Two
(C) Zero
(D) Four
Answer: A

2. During Lal Bahadur Shastri time, how many times President Rule was imposed?
(A) Four
(B) Ten
(C) Two
(D) Fifteen
Answer: C

3. During the time of Indira Gandhi, what was the number of President’s Rule imposed?
(A) 16
(B) 48
(C) 4
(D) 6
Answer: B

4. During the time of Morarji Desai and Charan Singh, what was the number of times President Rule imposed?
(A) 16
(B) 4
(C) 5
(D) 10
Answer: D

5. In Rajeev Gandhi time, how many times President Rule was imposed?
(A) 15
(B) 20
(C) 5
(D) 6
Answer: D

6. At the time of V. P. Singh, how many times President’s Rule was imposed?
(A) 2
(B) 6
(C) 7
(D) 8
Answer: A

7. During the period of Chandra Shekhar, how many times President’s Rule was imposed?
(A) 9
(B) 4
(C) 3
(D) 11
Answer: B

8. During the time of P. V. Narsihmha Rao, what was the number of President’s Rule?
(A) 90
(B) 100
(C) 7
(D) 11
Answer: D

9. At the time of H. D. Deva Gowda, what was the number of President’s Rule?
(A) 2
(B) 5
(C) 13
(D) 16
Answer: A

10. Under which Article of the Constitution of India, Constitution of Parliament has been defined?
(A) 80
(B) 79
(C) 82
(D) 81
Answer: B

Click to comment