TNPSC Group 4 Model Questions with Answer - General Studies

1. Which of the following rivers is the most polluted?
a. Chambal
b. Ganga
c. Narmada
d. Brahmaputra
Answer: c

2. "Aklavya Award" is associated with which of the following games?
a. Kho-Kho
b. Shooting
c. Kabaddi
d. Handball
Answer: a

3. "Eden Garden" is located in which of the following cities?
a. Chennai
b. Mumbai
c. Bangaluru
d. Kolkata
Answer: a

4. Which of the following taxes is levied by the local body?
a. conveyance Tax
b. Entertainment Tax
c. House Tax
d. All of the above
Answer: c

5. Oceanic Distance is measured in ______
a. Nautical Miles
b. Kilometre
c. Decibel
d. Chen
Answer: b

6. Which of the following countries is called " sugar bowl of the World"?
a. India
b. Pakistan
c. Brazil
d. Cuba
Answer: d

7. Hydrometer measures the following _______?
a. Kalahari
b. Thar
c. Sahara
d. West Australia
Answer: b

8. Name of the Malthus is associated with ______
a. Principle of Labour
b. Principle of Profit
c. Principle of demand and supply
d. Population
Answer: a

21. The largest desert of the world is ______
a. Kalahari
b. Thar
c. Sahara
d. None of the above
Answer: c

25. Vikram Sarabhai Space Centre is located at ________
a. Srigarikota
b. Thiruvananthapuram
c. Bangaluru
d. Trombay
Answer: b

Click to comment