TNPSC Group 4 Important General Knowledge Questions and Answers - 6

1. Kavaratti, an island town, is the capital of which Indian union territory ?
(A) Lakshadweep
(B) Daman and Diu
(C) Puducherry
(D) Andaman and Nicobar Islands
Answer: A

2. Garba dance is native of which Indian state ?
(A) Punjab
(B) Maharashtra
(C) Gujarat
(D) West Bengal
Answer: C

3. Antarctica is the largest cold desert in the world. Which is the largest hot desert in the world ?
(A) Thar
(B) Gobi
(C) Sahara
(D) Kalahari
Answer: C

4. Sadakat Ashram memorial in Patna is dedicated to which former President of India ?
(A) Zakir Hussain
(B) Rajendra Prasad
(C) Fakhruddin Ali Ahmed
(D) V.V.Giri
Answer: B

5. Who discoverd Penicillin ?
(A) Jonas Salk
(B) Frederick Benting
(C) Alexander Fleming
(D) Ronald Ross
Answer: C

6. In Mumbai terror attacks on 26 Nov. 2008, what was the code name of security forces commando action against terrorists ?
(A) Operation Vijay
(B) Operation Shakti
(C) Operation Cactus
(D) Operation Black Tornado
Answer: D

7. At which temprature, Celsius and Fahrenheit scales will show same reading?
(A) 0 degree
(B) 32 degre
(C) 180 degree
(D) minus 40 degree
Answer: D

8. Launched on 1st July 1822, which newspaper is the Asia’s oldest extant daily ?
(A) The Times of India
(B) Mumbai Samachar
(C) The Indian Express
(D) Hindustan Times
Answer: B

9. Who is the first Indian woman to graduate from the Harvard Business School ?
(A) Naina Lal Kidwai
(B) Lalita D. Gupte
(C) Kiran Mazumdar Shaw
(D) Chanda Kochhar
Answer: A

10. In domestic LPG cylinders, a small quantity of which foul smelling chemical is added to act as a warning agent in case of any gas leakage ?
(A) Pyridine
(B) Isocyanide
(C) Cadaverine
(D) Ethyl Mercaptan

Click to comment