TNPSC - Group 4 General Studies Important Questions with Answers - 15

1. The woman who fought for Narmada Bachao Andolam
a. Indira Gandhi
b. Sonia Gandhi
c. Mamata Banerjee
d. Medha Patkar
Answer: d

2. How many liters are there in an US gallon?
a. 1.59
b. 3.79
c. 2.63
d. 5.33
Answer: b

3. Where is the headquarters of Indian Space Research Organisation (ISRO) located?
a. Hyderabad
b. Kadaluru
c. Chennai
d. Bengaluru
Answer: d

4. What is the name of Myanmar earlier?
a. Cambodia
b. Thaipe
c. Burma
d. Pharmuja
Answer: c

5.Lady Ratan Tata Trophy belongs to which sport?
a. Cricket
b. Football
c. Hockey
d. Table Tennis
Answer: c

6. Who is known as Man of Peace?
a. Lal Bahadur Shastri
b. Bal Gangadhar Tilak
c. Jawaharlal Nehru
d. Sardar Vallabhbhai Patel
Answer: a

7. Arranging th efollowing Gallantry Awards from highest to lowest preference order.A. Vir Chakra, B. Mahavir Chakra, C. Paramvir Chakra
a. B,C,A
b. B,A,C
c. C,A,B
d. C,B,A
Answer: d

8. An Example of Island continent is ____
a. India
b. China
c. Africa
d. Australia
Answer: d

9. Who is named as Nightingale of India
a. Lata Mangeshkar
b. Indira Gandhi
c. Suseela
d. Sarojini Naidu.
Answer: d

10. Which one of the following is not a source of renewable energy?
a. Solar Energy
b. Wind Energy
c. Biofuel Energy
d. Natural Gas
Answer: d

Click to comment