TNPSC - Group 4 General Studies Important Questions with Answers - 13

1. Which part of the body is affected by Meningitis disease?
a. Liver
b. Lungs
c. Eyes
d. Brain
Answer: d

2. What is the name of the gland that controls blood pressure?
a. Adrenal gland
b. Thyroid gland
c. Endocrine gland
d. Ovaries
Answer: a

3. Which one of the following is called " Panchama Veda"
a. Bhagavath Geta
b. Ramayanam
c. Bhagavatham
d. Mahabharatham
Answer: d

4. Which is our nathional aquatic animal?
a. Fish
b. Tortoise
c. Crocodile
d. Dolphin
Answer: d

5. Internationally, Forest Day is celebrated on
a. 27, March
b. 21, April
c. 22, May
d. 21, March
Answer: d

6. Which of the following is not a good electric conductor?
a. Mercury
b. Aluminium
c. Copper
d. Silver
Answer: a

7. Which Mineral exists in Haemoglobin of blood?
a. Iron
b. Aluminium
c. Manganese
d. Magnesium
Answer: a

8. Which material is in liquid state at room temperature?
a. Chlorine
b. Iron
c. Mercury
d. Zinc
Answer: c

9. Which hormone is secreted by the Pancreas?
a. Insulin
b. Adrenalin
c. Progesterone
d. Thyroxin
Answer: a

10. The Instrument used for measuring relative humidity in the atmosphere is called
a. Hygrometer
b. Barometer
c. Speedometer
d. Signometer
Answer: a

Click to comment