TNPSC-Current Affairs

1. For how many sectors, Government of India in November 2015 has relaxed FDI norms?
Answer: 10

2. Which states in November, 2015 relaxed its two-child policy for government employees?
Answer: Rajasthan

3. Prime Minister Naredra Modi on 22 October 2015 laid the foundation stone of the new capital of Andhra Pradesh at
Answer: Amravati

4. Which language was approved by the Union Cabinet of India in November 2015 as additional foreign language in Kendriya Vidyalaya?
Answer: German

5. As per the American Community Survey data which language was emerged as the largest Indian language spoken in the US?
Answer: Hindi

6. Which Countries India completed the formalities for the civil nuclear pact in November 2015?
Answer: Australia

7. Name the political party which won the Parliamentary elections in Turkey in November 2015?
Answer: Justice and Development Party

8. The 23rd APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) summit was held in which cities in November 2015?.
Answer: Manila, Philippines

9. Who was sworn in as Chief Minister of Bihar in November 2015?
Answer: Nitish Kumar

10. Name the coast guard's latest and largest offshore patrol vessel commissioned at Vasco da Gama, Goa in November 2015?
Answer: Samarth

Click to comment