-->

General Knowledge Questions for TNPSC Group 2, Group 4 and VAO Exams - 3

General Knowledge Questions for TNPSC Group 2, Group 4 and VAO Exams - 3

1. Which stone is extracted from Rewakantha mine in Gujarat?
Answer: White marble

2. Where is most ozone concentrated in the atmosphere?
Answer: Stratosphere

3. The following principle works in atomic bomb
Answer: Nuclear fission

4. Which of the following is called the pacemaker of the endocrine system?
Answer: Thyroxine

5. What is lacking in the body due to anemia disease?
Answer: Hemoglobin in the blood

6. Which element is called stray element in chemistry
Answer: Hydrogen

7. To whom does the President submit his resignation?
Answer: Vice President

8. Whose oath is given to the students of medical science?
Answer: Hippocrates

9. From which animal did the Rh factor get its name?
Answer: Rhesus Monkey

10. The chemical properties of an element depend on
Answer: Atomic number

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Posting