-->

Visual Arts 2012 June UGC NET Solved Question Paper III



Visual Arts 2012 June UGC NET Solved Question Paper III



1. Name the painter of “The Scream”





(A) Edward Munch





(B) James Ensor





(C) Frans Halfs





(D) Salvador Dali





Answer: (A)











2. Who created the famous sculpture ‘the Thinker’?





(A) Marcel Duchamp





(B) Jean Arp





(C) Calder





(D) August Rodin





Answer: (D)











3. Which provincial Indo-Islamic style is represented by the famous monument Jahaj Mahal?





(A) Imperial Delhi





(B) Malwa





(C) Deccan





(D) Gujarat





Answer: (B)











4. In which museum famous Gupta sculpture Govardhandhari is housed?





(A) National Museum, New Delhi





(B) Bharat Bhawan, Bhopal





(C) Bharat Kala Bhawan, Varanasi





(D) Kala Bhawan, Shantiniketan





Answer: (C)











5. Nat Mandap of Konark Sun Temple is located separately on a high plinth. Where is it?





(A) In front of Jagmohan





(B) South of the Garbhgriha





(C) North of Garbhgriha





(D) In the backyard of Garbhgriha





Answer: (A)











6. Who wrote the first review of art exposition called Salon de Refuser?





(A) Roger Fry





(B) Le Roy





(C) Claude Monet





(D) Herbert Read





Answer: (B)














Answer: (B)











8. Plaster of Paris is made of





(A) Sandstone





(B) Limestone





(C) Gypsum





(D) Marble stone





Answer: (C)











9. Melting temperature for bronze





(A) 700 °C





(B) 980 °C





(C) 1400 °C





(D) 1800 °C





Answer: (C)











10. Marx Earnst associated with





(A) Surrealism





(B) Futurism





(C) Post-modernism





(D) Dadaism





Answer: (A)











11. The artists those initially formed the calcutta Group were





(A) Nandalal Bose, Asit Haldar, Jamini Roy, Abani Sen





(B) Nirode Mazumdar, Gopal Ghose, Rathin Maitra, Subho Tagore





(C)Abanindranath Tagore, Sunayani Debi, Hemanta Misra, Jamini Roy





(D) Ramkinkar Baij,Gobardhan Ash, Ramendranath Chakraborty, Somenath Hore





Answer: (B)











12. ‘Gates of Paradise’ was created by





(A) Auguste Rodin





(B) Lorenzo Ghiberti





(C) Masaccio





(D) Brunelleschi





Answer: (B)











13. After the drawing on litho stone the washout solution is spread, so that





(A) Stone gets smooth





(B) Drawing black pigments come out and grease set in the stone





(C) Drawing image carved





(D) Stone becomes more sensitive





Answer: (B)











14. Aluminium is etched by





(A) Caustic soda





(B) Nitric acid





(C) Ferric chloride





(D) Sulphuric acid





Answer: (A)











15. Soft ground process is used for





(A) Fine drawing





(B) Transfer the texture from textural material





(C) Polishing plate





(D) Separating grease from ink





Answer: (B)











16. First movable types was invented by





(A) Homer





(B) Eric Gill





(C) Carol Summer





(D) John Guttenberg





Answer: (D)











17. In wood-cut sometime print-maker take advantage in his design.





(A) Wood hardness





(B) Wood softness





(C) Natural wood texture





(D) Wood smoothness





Answer: (C)











18. Acid used for copper plate etching





(A) Hydrochloric acid





(B) Ferric chloric acid





(C) Sulphuric acid





(D) Nitric acid





Answer: (B)











19. The major weakness of T.V. as an advertising medium is





(A) Limited audience





(B) Too many ads grouped together





(C) They are too expensive





(D) They are too boring





Answer: (B)











20. The most important element of an ad’s copy is





(A) The competitive edge





(B) The buyer benefit





(C) The message





(D) The headline





Answer: (C)











21. SWOT analysis is best appreciated in context of





(A) Campaign planning





(B) Public relations





(C) Profit performance





(D) Marketing analysis





Answer: (D)











22. The most important objective of an ad is





(A) The promise it makes





(B) Its originality





(C) Its ability to appeal





(D) Its professionalism





Answer: (A)











23. Campaign planning has been incorporated in adv. from





(A) Military Planning





(B) Social Planning





(C) Economic Planning





(D) Political Planning





Answer: (A)











24. “Tag line” is also known as





(A) Jaw line





(B) Punch line





(C) Fix line





(D) Thin line





Answer: (B)











25. In which year Picasso worked for his blue period?





(A) 1900 – 1901





(B) 1901 – 1904





(C) 1904 – 1908





(D) 1905 – 1910





Answer: (B)











26. “Line has the power of colour”, who said?





(A) Corot





(B) Degas





(C) Paul Gauguin





(D) Goya





Answer: (C)











27. “Painting is the art of hollowing a Nsurface” said by





(A) Goya





(B) Manet





(C) Degas





(D) Seurat





Answer: (D)











28. Who said the colour is perspective?





(A) Cezanne





(B) Corot





(C) Goya





(D) Redon





Answer: (A)











29. The famous artist who painted ‘Three Women’ in oil.





(A) Jamini Roy





(B) Amrita Shergil





(C) Raja Ravi Verma





(D) A.N. Tagore





Answer: (B)











30. What is the title of Pran Nath Mago’s painting?





(A) Catching Fish





(B) Haldi Grinder





(C) Mother and Child





(D) Autumn





Answer: (A)











31. Assertion (A): For every work of fine art appropriate combination of imagination, abstraction and expression are essential.





Reason (R): In creation of art, imagination helps to make image, abstraction is concerned with structure of form and expression is responsible for emotion.





(A) (A) is not correct, (R) is correct.





(B) (A) and (R) both are correct.





(C) (A) is correct, (R) is not correct.





(D) (A) and (R) both are not correct.





Answer: (B)











32. Assertion (A): Early rock cut architecture in India clearly bears the imprint of wooden architecture.





Reason (R): Because in the period between end of Harappa and 6th/5th century BCE wooden architecture was in vogue in India and later shifted to durable stone medium.





(A) (A) is partially correct, (R) is correct.





(B) (A) is correct, (R) is partially correct.





(C) (A) and (R) both are partially correct.





(D) (A) and (R) both are correct.





Answer: (D)











33. Assertion (A): Michelangelo in his later phase left some part of his sculptures deliberately unfinished.





Reason (R): He grew old and was more interested in painting.





(A) (A) and (R) both are not correct.





(B) (A) is correct, (R) is not correct.





(C) (A) is not correct, (R) is correct.





(D) (A) and (R) both are correct.





Answer: (B)











34. Assertion (A): Henry Moore did not aim at beauty which pleases only.





Reason (R): Because his works have a pent-up power as in primitive sculptures.





(A) (A) is not correct (R) is correct.





(B) (A) and (R) both are correct.





(C) (A) is correct (R) is not correct.





(D) (A) and (R) both are not correct.





Answer: (B)











35. Assertion (A): All great art grow out of a unifying ideal.





Reason (R): Because great art always evokes life only.





(A) (A) is not correct (R) is correct.





(B) (A) is correct (R) is not correct.





(C) (A) and (R) both are correct.





(D) (A) and (R) both are not correct.





Answer: (C)











36. Assertion (A): Visual Literacy is not like verbal literacy.





Reason (R): As we have to learn to read and write, we have not to learn to ‘read’ the visual world.





(A) (A) is correct (R) is not correct.





(B) (A) and (R) both are not correct.





(C) (A) is not correct (R) is correct.





(D) (A) and (R) both are correct.





Answer: (B)











37. Assertion (A): Edward Munch is well known painter also done woodcut and lithography.





Reason (R): Those day’s artist does not have satisfaction in only one medium and technic of art.





(A) (A) is correct (R) is wrong.





(B) (A) and (R) both are not correct.





(C) (A) and (R) both are correct.





(D) (A) is wrong (R) is correct.





Answer: (C)











38. Assertion (A): Smoking the plate, helps soft ground to dry and closing the pin holes.





Reason (R): When the very thin soft ground applied on plate, so print maker has to close the pin holes with normal ground.





(A) (A) and (R) both are not correct.





(B) (A) and (R) both are correct.





(C) (A) is correct (R) is wrong.





(D) (A) is wrong (R) is correct.





Answer: (C)











39. Assertion (A): Paul Gaugin was painter and also did prints.





Reason (R): Paul Gaugin was inspired in Tahiti Island by its nature and women.





(A) (A) is correct and (R) is incorrect.





(B) (A) is incorrect (R) is correct.





(C) (A) and (R) both are correct.





(D) (A) and (R) both are incorrect.





Answer: (A)











40. Assertion (A): Persistence of vision explains that images if shown in fast succession, the human eye would perceive them as moving.





Reason (R): Persistence of vision is a phenomenon used for flip books.





(A) (A) and (R) are correct.





(B) (A) is correct (R) is not correct.





(C) (A) and (R) are not correct.





(D) (A) is not correct (R) is correct.





Answer: (A)











41. Assertion (A): Tertiary colours are also referred to as analogous colours with respect to the colour wheel.





Reason (R): Tertiary colours are situated between the primary and secondary colours with respect to the colour wheel.





(A) (A) is correct and (R) is not correct.





(B) (A) and (R) are correct.





(C) (A) is not correct and (R) is correct.





(D) (A) and (R) are not correct.





Answer: (C)











42. Assertion (A): In design, balance, emphasis, rhythm, unity and contrast are the principles with which design is made.





Reason (R): In design line, shape, texture space, size and value are the elements determining how the design is made.





(A) (A) and (R) are not correct.





(B) (A) is correct and (R) is not correct.





(C) (A) is not correct and (R) is correct.





(D) (A) and (R) both are correct.





Answer: (D)











43. Assertion (A): Prehistoric rock paintings reflect mostly hunting scenes and wild animals.





Reason (R): Because life of primitive society was largely based on hunting animals.





(A) (A) is incorrect and (R) is correct.





(B) (A) is incorrect and (R) is incorrect.





(C) (A) is correct and (R) is correct.





(D) (A) is correct and (R) is incorrect.





Answer: (C)











44. Assertion (A): Dry brush stroke technique is used in oil and water colour painting.





Reason (R): Dry brush strokes create a special texture on surface.





(A) (A) is correct and (R) is correct.





(B) (A) is incorrect and (R) is correct.





(C) (A) is incorrect and (R) is incorrect.





(D) (A) is correct and (R) is incorrect.





Answer: (A)











45. Assertion (A): In Mughal painting of Akabari period horizon is always drawn higher as compared to later painting.





Reason (R): During the Akbar period Mughal Empire expanding, so in painting he wanted to capture ground activities going on in his domain.





(A) (A) is correct and (R) is incorrect.





(B) (A) is correct and (R) is correct.





(C) (A) is incorrect and (R) is incorrect.





(D) (A) is incorrect and (R) is correct.





Answer: (B)











46. Select the correct sequence of the structure of Buddhist Stupa from bottom to top:





(A)Chhatravali, Harmika, Andbhag, Medhi





(B) Medhi, Andbhag, Harmika, Chhatravali





(C) Medhi, Harmika, Andbhag, Chhatravali





(D) Medhi, Chhatravali, Andbhag, Harmika





Answer: (B)











47. Select the correct chronological sequence of the western monuments:





(A) Parthenon of Acropolis, Colloseum of Rome, Hagia Sophia, Cathedral of Rheims





(B) Colloseum of Rome, Hagia Sophia, Cathedral of Rheims, Parthenon of Acropolis





(C) Cathedral of Rheims, Parthenon of Acropolis, Colloseum of Rome, Hagia Sophia





(D) Hagia Sophia, Cathedral of Rheims, Parthenon of Acropolis, Colloseum of Rome





Answer: (A)











48. Select the correct sequence of painting on Sistine Chapel according to Bible:





(A) Creation of Eve, Creation of Adam, fall and Expulsion from Paradise, The sacrifice of Noah





(B) Creation of Adam, Creation of Eve, fall and Expulsion from Paradise, The sacrifice of Noah





(C) Creation of Eve, fall and Expulsion from Paradise, Creation of Adam, The sacrifice of Noah





(D) The Sacrifice of Noah, Creation of Adam, Creation of Eve, fall and Expulsion from Paradise





Answer: (B)











49. Choose the correct sequence of artists in chronological order:





(A) Donatello, Luca Della Robbia, Bernini, Medardo Rosso.





(B) Luca Della Robbia, Donatello, Bernini, Medardo Rosso.





(C) Luca Della Robbia, Bernini, Donatello, Medardo Rosso.





(D) Donatello, Bernini, Luca Della Robbia, Medardo Rosso.





Answer: (A)











50. Choose the correct sequence in chronological order:





(A) Renaissance Art, Roman Art, Romanesque Art, Byzantine Art





(B) Roman Art, Renaissance Art, Byzantine Art, Romanesque Art.





(C) Romanesque Art, Roman Art, Renaissance Art, Byzantine Art





(D) Roman Art, Byzantine Art, Romanesque Art, Renaissance Art





Answer: (D)











51. Select the correct sequence in chronological order:





(A) Cubism, Impressionism, Constructivism, Dadaism





(B) Impressionism, Cubism, Constructivism, Dadaism





(C) Constructivism, Cubism, Impressionism, Dadaism





(D) Dadaism, Constructivism, Impressionism, Cubism





Answer: (B)











52. Select the correct chronological sequence of the print makers:





(A) Vilas Shinde, Rini Dhumal, Kavita Nayar, Palaniappan





(B) Rini Dhumal, Vilas Shinde, Palaniappan, Kavita Nayar





(C) Rini Dhumal, Palaniappan, Vilas Shinde, Kavita Nayar





(D) Palaniappan, Kavita Nayar, Vilas Shinde, Rini Dhumal





Answer: (B)











53. Select the correct sequence of material used for aquatint:





(A) Nitric acid, Printing, Ground, Resin dust





(B) Resin dust, Ground, Nitric acid, Printing





(C) Printing, Ground, Resin dust, Nitric acid





(D) Ground, Resin dust, Nitric acid, printing





Answer: (B)











54. Select the correct sequence of material used in lithography:





(A) Carborundum powder, Arabic gum, Tusche, Wash out solution





(B) Wash out solution, Arabic gum, Tusche, Carborundum powder





(C) Tusche, Wash out solution, Arabic gum, Carborundum powder





(D) Arabic gum, Tusche, Carborundum powder, Wash out solution





Answer: (A)











55. Correct sequence:





The main verbal elements in print ad are:





(A) Body copy, Sub-headline, Slogan, Headline





(B) Slogan, Sub-headline, Bodycopy, Headline





(C) Sub Headline, Body copy, Slogan, Headline





(D) Headline, Sub-headline, Body copy, Slogan





Answer: (D)











56. Rearrange in order of communication process:





(A) Encoding, Sender, Receiver, Channel





(B) Channel, Sender, Encoding, Receiver





(C) Sender, Encoding, Channel, Receiver





(D) Channel, Receiver, Sender, Encoding





Answer: (C)











57. Arrange the correct sequence from cool to warm colour:





(A) Blue, Crimson, Green, Vermilion





(B) Crimson, Blue, Green, Vermilion





(C) Blue, Green, Crimson, Vermilion





(D) Green, Blue, Vermilion, Crimson





Answer: (C)











58. Select the correct sequence according to chronological order:





(A) Dali, Jackson Pollock, Monet, Gauguin





(B) Gauguin, Monet, Dali, Jackson Pollock





(C) Monet, Gauguin, Dali, Jackson Pollock





(D) Jackson Pollock, Dali, Gauguin, Monet





Answer: (C)











59. Select the correct sequence in chronological order according to their creation:





(A) Mahapurana, Razm-nama, Hamzanama, Kalpsutra





(B) Kalpsutra, Mahapurana, Hamzanama, Razm-nama





(C) Razm-nama, Hamzanama, Mahapurana, Kalpsutra





(D) Hamzanama, Mahapurana, Kalpsutra, Razm-nama





Answer: (B)











60. Select the correct chronological sequence of the Indian Painting’s school:





(A) Ajanta, Garhwal, Bengal, Kangara





(B) Garhwal, Bengal, Kangara, Ajanta





(C) Ajanta, Kangara, Bengal, Garhwal





(D) Ajanta, Kangara, Garhwal, Bengal





Answer: (D)











61. Match monuments to their sites:





(a) Tomb of Sher Shah Suri                            (i) Mandu





(b) Atala Masjid                                              (ii) Delhi





(c) Tomb of Ghiyas-ud-Din Tughlaq              (iii) Sasaram, Bihar





(d) Hindola Mahal                                          (iv) Jaunpur





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (i) (ii) (iii)





(B) (iv) (i) (iii) (ii)





(C) (i) (iii) (ii) (iv)





(D) (iii) (iv) (ii) (i)





Answer: (D)











62. Match the famous paintings to their respective artists:





(a) Raft of Medusa                 (i) Raphael





(b) Scream                               (ii) Edward Munch





(c) Lunch on the Grass            (iii) Gericault





(d) School of Athens              (iv) Manet





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (iii) (ii) (iv) (i)





(C) (ii) (i) (iv) (iii)





(D) (iii) (iv) (i) (ii)





Answer: (B)











63. Match the authors with their work:





(a) Benjamin Rowland            (i) Survey of Indian Sculpture





(b) V.S. Agrawal                     (ii) Indian Architecture





(c) Percy Brown                      (iii) The Art and Architecture of India





(d) S.K. Saraswati                   (iv) Indian Art





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (ii) (i)





(B) (i) (ii) (iii) (iv)





(C) (iv) (iii) (ii) (i)





(D) (ii) (iii) (i) (iv)





Answer: (D)











64. Match the following:





(a) Pyrometric cone     (i) Terracotta





(b) Pointed Chirel       (ii) Wood carving





(c) Gouge                    (iii) Bronze casting





(d) Luto                       (iv) Stone carving





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (ii) (i) (iii)





(B) (iii) (i) (ii) (iv)





(C) (i) (iv) (ii) (iii)





(D) (ii) (iii) (i) (iv)





Answer: (C)











65. Match the following:





(a) The Louvre                                    (i) London





(b) Baptistery of S. Giovanni              (ii) Greece





(c) Victoria and Albert Museum         (iii) Paris





(d) The Parthenon                               (iv) Florence





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (i) (ii)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (i) (iv) (ii) (iii)





(D) (iv) (i) (ii) (iii)





Answer: (A)











66. Match the following sculptors with their relevant cities:





(a) Balan Nambiar                   (i) Delhi





(b) Rabindra Reddy                (ii) Shillong





(c)Prithpal Laddy                    (iii) Bangalore





(d) Mrinalini Mukherjee          (iv) Hyderabad





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iii) (i) (iv)





(B) (iv) (i) (ii) (iii)





(C) (i) (ii) (iii) (iv)





(D) (iii) (iv) (ii) (i)





Answer: (D)











67. Match the following:





(a) Chitta Prasad         (i) Metal foil





(b) Devyani Krishna    (ii) Wood intaglio





(c) Jayant Parikh         (iii) Lino-cut





(d) Sanat Kar              (iv) Colour etching





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (ii) (i)





(B) (iii) (iv) (i) (ii)





(C) (i) (ii) (iii) (iv)





(D) (i) (iv) (iii) (ii)





Answer: (D)











68. (a) Levigator         (i) Wood cut





(b) Squeeze                 (ii) Intaglio





(c) Bunin                     (iii) Silk Screen





(d) Rulet                      (iv) Lithography





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (ii) (i)





(B) (i) (iii) (ii) (iv)





(C) (ii) (iii) (iv) (i)





(D) (iv) (iii) (i) (ii)





Answer: (D)











69. Match the following:





(a) Iron- Perchloride    (i) Fore ground





(b) Snake stone           (ii) Viping





(c) Tallow                    (iii) Etching





(d) French Chalk         (iv) Creation of stone drawing





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (iii) (ii) (i)





(B) (i) (ii) (iii) (iv)





(C) (ii) (i) (iv) (iii)





(D) (iii) (iv) (i) (ii)





Answer: (D)











70. Match the communication methods from primitive to modern:





(a) Audio                     (i) Primitive





(b) Print                       (ii) Modern





(c) Audio-visual          (iii) Gutenberg





(d) Non-verbal            (iv) Early 1920’s





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iv) (iii)





(B) (iv) (iii) (ii) (i)





(C) (iii) (iv) (i) (ii)





(D) (ii) (iii) (iv) (i)





Answer: (B)











71. Select the correct match:





(a) Banner Advertising           (i) Magazine





(b) Centre Page advertising    (ii) David Ogilvy





(c) Father of advertising         (iii) Letter Press Printing





(d) Direct Printing                   (iv) Web Page





Codes:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (iv) (iii) (ii)





(B) (ii) (i) (iv) (iii)





(C) (iii) (ii) (i) (iv)





(D) (iv) (i) (ii) (iii)





Answer: (D)











72. Match the following:





(a) Newspaper                         (i) Brand name





(b) Dubble Spread Ad                        (ii) Gutter space





(c) Packaging                          (iii) Outdoor Advertising





(d) Sandwich Board               (iv) Magazine





Codes:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (iv) (i) (ii) (iii)





(B) (i) (iv) (iii) (ii)





(C) (iii) (ii) (i) (iv)





(D) (ii) (iv) (i) (iii)





Answer: (D)











73. Match the following ….isms and artists:





(a) Impressionism        (i) Matisse





(b) Favism                   (ii) Miro





(c) Expressionism        (iii) Monet





(d) Surrealism              (iv) Munch





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (iii) (i) (iv) (ii)





(C) (ii) (iii) (i) (iv)





(D) (iv) (iii) (ii) (i)





Answer: (B)











74. Match the paintings and medium:





(a) Trees                                  (i) Wash in Tempera





(b) Head of Shiva                   (ii) Oil





(c) He has a long way to go    (iii) Ink





(d) Three women                     (iv) Tempera





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (ii) (iii) (iv) (i)





(C) (iii) (i) (iv) (ii)





(D) (iv) (iii) (ii) (i)





Answer: (C)











75. Match the following to their year of birth:





(a) N.S. Bendre           (i) 1912





(b) K.K. Hebbar          (ii) 1922





(c) Bimal Das Gupta   (iii) 1910





(d) H.S. Raz                (iv) 1917





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (iii) (iv) (i) (ii)





(C) (iv) (iii) (ii) (i)





(D) (iii) (i) (iv) (ii)





Answer: (D)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting