-->

Tourism Administration and Management 2013 September UGC NET Solved Question Paper III



Tourism Administration and Management 2013 September UGC NET Solved Question Paper III



1. Assertion (A): The Tourism Emergency Response Network (TERN) is managed by the UNWTO as a leading tourism association of the world.





Reason (R): The TERN does not work under the Risk and Crisis Management (RCM) section of the UNWTO.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation.





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (R) is true, but (A) is false.





Answer: (C)











2. This consists of names and by names of countries, regions and places. The candidate has to match an item in one list with an item in the other:





List – I                                    List – II





i. ABC Islands                                    1. African Caribbean, Pacific state (under LOME convention)





ii. ACP States                         2. Belgium, Holland, Luxembourg





iii. Low Countries                   3. Denmark, Finland, Iceland, Norway, Sweden





iv. Nordic Countries               4. Aruba, Bonaire, Curacao





Codes:





       i ii iii iv





(A) 1 3 4 2





(B) 3 4 1 2





(C) 4 1 2 3





(D) 3 2 4 1





Answer: (C)











3. In which year the daily air service was launched from London to Paris?





(A) 1947





(B) 1919





(C) 1939





(D) 1957





Answer: (B)











4. Which of the following are not to be regarded as tourists according to the recommendations of the World Tourism Organisation?





(A) Diplomats travelling between their country of origin and duty station.





(B) Cruise passengers





(C) Pilgrims





(D) Visiting friends and relatives





Answer: (A)











5. The term “Common Interest Tourism” describes





(A) Group travel by people with the same interests





(B) Group visits between “twinned” towns only





(C) A synonym for visits to friends and relatives





(D) Visits with a purpose significantly shared by the visitor and the visited





Answer: (D)











6. The Serengeti National park is located in which country?





(A) Zimbabwe





(B) Ethiopia





(C) Tanzania





(D) South Africa





Answer: (C)











7. The term “Incentive Tourism” denotes





(A) A travel rewarded with commissions





(B) Travel that has been paid for by a firm as a reward to employees





(C) Travel stimulated by inducements





(D) Travel using vouchers to cover spending enroute





Answer: (B)











8. Assertion (A): The Statute of Liberty is situated on Bedloc Island in New York (USA) and made by Gustavo Eiffel, the builder of Eiffel Tower.





Reason (R): It is exact replica of statute situated on the bank of river Seine in Paris.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are correct and (R) is the correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are correct, but (R) is not the correct explanation.





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (A) is false, but (R) is true.





Answer: (D)











9. The longest high speed rail route recently launched by China runs between





(A) Beijing and Guangzhon





(B) Beijing and Mongolia





(C) Beijing and Tibet





(D) Beijing and Leningrad





Answer: (A)











10. Assertion (A): One of the most popular beaches in Goa Calangute is a treat for the adventure sports freak.





Reason (R): Foreigners throng the beaches.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation.





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (A) is false, but (R) is true.





Answer: (B)











11. The submarine museum which is the first of its kind in South Asia is situated in





(A) Hyderabad





(B) Vijayawada





(C) Visakhapattanam





(D) Bhimunipattanam





Answer: (C)











12. On which famous beach in India, where one can see the statues of Avvaiyar, Netaji Subhash Chandra Bose and Mahatma Gandhi among others?





(A) Radhanagar beach





(B) Ramakrishna beach





(C) Marina beach





(D) Anjuna beach





Answer: (C)











13. This consists of two lists – types of position and their respective duties. The candidate has to match the position with the function in the other:





List – I (Position)                                            List – II (Duties)





i. Lobby Manager                                            1. Guest folio





ii. Front Office Cashier                                   2. Management representative





iii. Concierge                                                   3. Left luggage





iv. Bell desk                                                    4. Box office tickets





Codes:





       i ii iii iv





(A) 1 3 2 4





(B) 2 4 3 1





(C) 3 2 1 2





(D) 2 1 4 3





Answer: (D)











14. Global Distribution System (GDS) is a network of providers that bring product and services, geographically spread across the world, to the door step of the consumers anywhere in the world. Which one of the following is not belonging to GDS:





(A) Sabre Computer System





(B) Amadeus Computer System





(C) Galileo Central Reservation System





(D) World Space Reservation System





Answer: (B)











15. “Quad” room in a hotel is





(A) a room with a seating parlour and a bed.





(B) a room for four people fitted with twin beds and two rollaway beds.





(C) Two rooms one serving as a living cum dining area and the other with a double bed.





(D) two rooms with an interconnecting door, ideal for a family.





Answer: (B)











16. “Down town hotels” are located at the





(A) Precincts of an airport





(B) Natural or manmade sites





(C) Outskirts of a city





(D) Centre of the city in busy commercial and shopping districts





Answer: (D)











17. “Kitchen stewarding” is a department concerned with





(A) preparation and service of sandwiches, fruit platters, juices and shakes.





(B) preparation and service of cakes and pastries.





(C) storage, maintenance, cleanliness and issue of crockery, cutlery, holloware, Chinaware and glassware to restaurants and kitchens.





(D) preparation of tea, coffee and malted hot beverages for various food and beverage outlets





Answer: (C)











18. “Condominiums” or “Condor” are a type of accommodation that





(A) provide services to the bare minimum.





(B) owner permit the management to rent out an apartment at other times and rent goes to the owner.





(C) provide an extra set of rooms to let out to tourists.





(D) owned by several people who will schedule their visit well in advance with the management office to ensure that the room is available.





Answer: (D)











19. ‘Motels’ are





(A) Rooms especially equipped for therapy





(B) Mobile homes that families take across the country





(C) Fully automated hotels which require minimum human contact





(D) Traditional lodges in Europe for the Christian pilgrims to Jerusalem





Answer: (C)











20. Total number of International Airports under the Airports Authority of India is





(A) 7





(B) 10





(C) 12





(D) 14





Answer: (B)











21. The first Rajdhani Express between Howrah and New Delhi started in the year





(A) 1948





(B) 1958





(C) 1969





(D) 1979





Answer: (C)











22. Tata Airlines was renamed as Air India in the year





(A) 1932





(B) 1948





(C) 1950





(D) 1953





Answer: (B)











23. When did Thomas Cook first started the Grand circular Tours of Europe?





(A) 1955





(B) 1956





(C) 1966





(D) 1967





Answer: (B)











24. Which one is not an attractive element for tour operators while designing organized package tour?





(A) Flexibility of adding special services for premium price





(B) Consolidation of business network for effective service delivery





(C) Penetration in the market by reducing price





(D) Promotion of hassle free travel





Answer: (C)











25. Value for Money pricing strategy for organised package tour intended to charge





(A) Medium price





(B) High price





(C) Low price





(D) Premium price





Answer: (A)











26. Which pricing strategy/approach that SOTC has adopted for the promotion of In-box holiday package?





(A) Premium pricing





(B) Under-cut pricing





(C) Cost-plus pricing





(D) Skimmed the cream pricing





Answer: (B)











27. Which one of the pricing strategy that most of the low cost airlines adopted in the recent time?





(A) Cost-based pricing





(B) Psychological pricing





(C) Competition oriented pricing





(D) Buyer-based pricing





Answer: (D)











28. The wholesale tour operator use the yield management for one of the following:





(A) Lowering the price to meet expected demand





(B) Increasing the price to meet expected demand





(C) Maximizing the productivity





(D) Maximizing the customer’s expectations





Answer: (A)











29. Which one is not a true function of a wholesale tour operator?





(A) It assembles the services to be sold in a single price tag.





(B) It directly provides ground services at all the places.





(C) It makes a direct deal with all principle service providers.





(D) It takes care of International transport and departure.





Answer: (B)











30. Which one of the following is a function of a travel agent?





(A) It acts as a ground operator.





(B) It retails the package tour.





(C) It deals with foreign exchange.





(D) It is accountable to the cancellation of tour.





Answer: (B)











31. Assertion (A): Ecological approach is time consuming but sustainable for meeting the need of present and future.





Reason (R): An ecological approach to tourism planning emphasizes on the need for local control over the development process in satisfying local needs.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation.





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (A) is false, but (R) is true.





Answer: (A)











32. Candidate has to match an item in List-I with an item in the List-II:





List – I (Rural Tourism Sites)                                     List – II (State)





i. Khultabad – Sulibhanjan                                         1. Gujarat





ii. Kumbalangi                                                             2. Kerala





iii. Hodka                                                                    3. Karnataka





iv. Banavasi                                                                 4. Maharashtra





Codes:





       i ii iii iv





(A) 4 2 1 3





(B) 4 3 2 1





(C) 3 2 1 4





(D) 2 3 4 1





Answer: (A)











33. This consist of two lists of books and authors and the candidate has to match an item in one list with an item in the other:





List – I Books                                                             List – II Authors





i. Tourism: A Community Approach                          1. Hall C.M.





ii. Tourism Planning & Policy                         2. Murphy





iii. Tourism Planning                                                   3. Dredge D. and Jenkins J.





iv. Tourism Destinations                                             4. Davidson, R. and Maitland, R.





Codes:





       i ii iii iv





(A) 2 3 1 4





(B) 1 2 3 4





(C) 3 4 1 2





(D) 4 3 2 1





Answer: (A)











34. According to Getz and Hall, which one of the following is not a part of the Five approaches of tourismplanning at the destination level?





(A) Boosterism





(B) An economic, industry-oriented approach





(C) A cultural approach





(D) A sustainable approach





Answer: (C)











35. Assertion (A): The National Tourism policy of 2002 is meant for informing hygiene, protecting the environment and building infrastructure.





Reason (R): It has certain negative impacts due to lack of well defined policy and planning approach.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true, (R) is the correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (R) is true, but (A) is false.





Answer: (A)











36. Assertion (A): Policy and planning are complementary to each other in laying a solid foundation of tourism development in any country.





Reason (R): Tourism planning is formulated for pro-poor tourism and pro-people tourism.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) (A) is false, but (R) is true.





Answer: (B)











37. The process of monitoring performance, comparing it with goals and correcting any significant deviations is known as





(A) Organizing





(B) Planning





(C) Controlling





(D) Leading





Answer: (C)











38. Large scale action plans of an organisation for interacting with environment in order to achieve long-term goals refers to





(A) Actions





(B) Objectives





(C) Strategic goals





(D) Strategies





Answer: (D)











39. Adam Smith in his book ‘Wealth of Nations’ described the breakdown of jobs into narrow and repetitive tasks and called this





(A) Work denomination





(B) Assembly lines





(C) Division of labour





(D) Common factor of work





Answer: (C)











40. The Hawthorne studies were initially devised to study





(A) productivity levels of groups Versus individuals.





(B) the effect of noise on employee productivity.





(C) the effect of illumination levels on employee productivity.





(D) the effect of co-operative versus competitive organisational environments on productivity.





Answer: (C)











41. Spans of Management control create structures with different levels of management





(A) Narrow, Flat





(B) Wide, Unpredictable





(C) Narrow, Tall





(D) Wide, Tall





Answer: (C)











42. Data when organised in a meaningful way, the results are called





(A) A database





(B) Information





(C) Artificial intelligence





(D) An expert system





Answer: (B)











43. Match an item in List-I with an item in List-II:





List – I (Books Name)                                                            List – II (Author)





i. Principles of Scientific Management                       1. Maslow





ii. General & Industrial Management                         2. Henry Fayol





iii. Motivation & Personality                                       3. Peter Drucker





iv. The Practice of Management                                 4. F.W. Taylor





Codes:





       i ii iii iv





(A) 4 2 1 3





(B) 3 1 2 4





(C) 2 3 1 4





(D) 1 4 2 3





Answer: (A)











44. A positive Net Present Value (NPV) means





(i) The project earns rate of return higher than the firm’s cost of capital.





(ii) The project’s rate of return is equal to the firm’s cost of capital.





(iii) The firm’s cost of capital is more than the project’s rate of return.





(iv) The firm’s cost of capital is equal to annual revenue from project.





The candidate has to find the correct answer using the code:





Codes:





(A) (i), (ii) and (iii) are correct.





(B) (i) and (ii) are correct.





(C) (i) and (iii) are correct.





(D) (i) is correct.





Answer: (D)











45. Which of the following belongs to BOTH money and capital market?





(A) Treasury bills





(B) Commercial banks





(C) Stock Market





(D) Derivative market





Answer: (B)











46. Which of the following is not an example of money market?





(A) Commercial bills market





(B) Debt market





(C) Call-money market





(D) Treasury bills





Answer: (B)











47. Financial leverage is calculated as





(A)  Percentage change in EBIT Percentage change in sales





(B) Percentage change in EPS Perentage change in EBIT





(C) Percentage change in EPS Percentage change in Sales





(D) Percentage change in EBIT Percentae change in EPS





Answer: (B)











48. Experimental type of research is carried out when





(i) the problem clarity is very high.





(ii) the problem clarity is comparatively moderate.





(iii) the casual relationships between variables are investigated rigorously.





(iv) the problem clarity is low.





The candidate has to find the correct answer using the code:





Codes:





(A) (i) and (ii) are correct.





(B) (i) and (iii) are correct.





(C) (iii) and (iv) are correct.





(D) (i) and (iv) are correct.





Answer: (A)











49. The research problem can never be classified as





(A) Simple and complex





(B) Well defined and ill-defined





(C) Tame and wicked





(D) Soft system and creative





Answer: (D)











50. Portfolio of products that an organisation offers to one market or several is known as





(A) Product life cycle





(B) Positioning mix





(C) Product mix





(D) Brandicide





Answer: (C)











51. _______ advertising is important for mature products because it keeps consumer thinking about product.





(A) Informative





(B) Persuasive





(C) Image





(D) Reminder





Answer: (D)











52. This consist of two lists, List – I represents the message execution strategy and the List – II represents the essence of execution strategy. The candidate has to match an item in List – I with an item in List – II:





List – I                                                List – II





i. Slice of life                                       1. Creates characters speak on behalf of the product to build credibility





ii. Fantasy                                            2. People using the product in normal setting





iii. Mood or Image                              3. Creates a wonder-world around the product or its use





iv. Testimonial evidence                     4. Communicates the essence or spirit of the product





Codes:





       i ii iii iv





(A) 3 4 1 2





(B) 1 2 3 4





(C) 2 3 4 1





(D) 4 1 2 3





Answer: (C)











53. This consists of two lists, List – I represent Tourism marketing environmental forces and the List – II represents the element through which the marketer must understand these forces. The candidate has to match an item in one list with an item in the other:





List – I                                                                        List – II





i. Demographic                                                            1. Pressure groups





ii. Political                                                                   2. Institution and Society’s behaviour





iii. Cultural                                                                  3. Integrity of Resources





iv. Environmental                                                        4. Physical traits of Individuals





Codes:





       i ii iii iv





(A) 2 4 3 1





(B) 4 1 2 3





(C) 3 2 1 4





(D) 1 3 4 2





Answer: (B)











54. Which one of the following is not correctly matched?





(A) Consumer buying behaviour refers to the buying behaviour of                                       – Final Customers





(B) The groups to which people do not belong but would like to be the part of that group  – Aspirational Group





(C) The technique used by marketer to identify the relationship between perceived importance of a destination on the part of tourist and actual performance on the part of the suppliers                                                                                                                                  – Perceptual Mapping





(D) Brand or part of brand that gives legal protection and also gives the seller the exclusive right to use the brand name or brand mark is                                                                         – Brand Equity





Answer: (D)











55. VALS framework divides the US population into different lifestyle groups, defined according to Psychological factors that correlate with





(A) Purchase behaviour





(B) Social class





(C) Family life cycle





(D) Culture





Answer: (A)











56. ______ is the tendency to twist information into personal meaning and interpret information in a way that fit our preconceptions.





(A) Selective attention





(B) Selective retention





(C) Selective distortion





(D) Selective hearing





Answer: (C)











57. Which of the following is not an internal factor but influences pricing decisions?





(A) Competition





(B) Marketing objective





(C) Cost





(D) Marketing mix strategy





Answer: (A)











58. Arrange the following in chronological sequence:





(A) Madras Museum, Madras Memorial Hall, Madras Egmore Maternity Hospital, Victoria Public Hall





(B) Madras Memorial Hall, Madras Museum, Madras Egmore Maternity Hospital, Victoria Public Hall





(C) Madras Egmore Maternity Hospital, Madras Memorial Hall, Madras Museum, Victoria Public Hall





(D) Victoria Public Hall, Madras Egmore Maternity Hospital, Madras Museum, Madras Memorial Hall





Answer: (C)











59. Assertion (A): ‘The Pushkar Fair’ has now become a “must see” on the itinerary of every tourist.





Reason (R): It plays host to them biggest camel fair in Asia.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are correct, (R) is the correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation.





(C) (A) is correct, but (R) is false.





(D) (R) is correct, but (A) is false.





Answer: (B)











60. Two of the greatest travellers in the world have been Marco polo and Ibn Batuta. Name the countries to which they belong?





(A) Greece and Rome





(B) Iran and Turkey





(C) Italy and Morocco





(D) Egypt and Mesopotamia





Answer: (C)











61. Which currency is used to buy a ticket to visit the Terra Cotta Army?





(A) Bhat the currency of Thailand





(B) Dollar the currency of Hong Kong





(C) Yen the currency of Japan





(D) Renminbi the currency of China





Answer: (D)











62. “Vivek Express” the train with longest route plies between the two destinations





(A) Guwahati and Kanyakumari





(B) Dibrugarh town and Kanyakumari





(C) Howrah and Kanyakumari





(D) Kalka and Kanyakumari





Answer: (B)











63. Name the capital of Lakshadweep





(A) Amini





(B) Kiltan





(C) Minicoy





(D) Kavaratti





Answer: (D)











64. The name “Silk route” which is also a part of cultural tourism, was given by





(A) Marcopolo





(B) Alberuni





(C) Ferdinand-von-Richthofen





(D) Niccolas Manncci





Answer: (C)











65. The concept of “Charbagh” was brought to India by





(A) Aryans





(B) Turks





(C) Mughals





(D) Britishers





Answer: (C)











66. The architectural concept of “double dome” was introduced in India by





(A) Khaljis





(B) Tughlaqs





(C) Turks





(D) Mughals





Answer: (C)











67. One of the prominent sites of Sufism was the Dargah of Chishti Sufi Shaikh Gesudaraz is situated at





(A) Ajmer





(B) Delhi





(C) Multan





(D) Gulbarga





Answer: (D)











68. There are four types of International Tourism organisations. Identify the correct order in which they were established





(A) ICAO, PATA, IATA, UFTAA





(B) ICAO, IATA, PATA, UFTAA





(C) IATA, ICAO, PATA, UFTAA





(D) UFTAA, ICAO, PATA, IATA





Answer: (B)











69. Mosi-oa-Tunya is a spectacular tourist spot. Select the English name of the spot





(A) Niagara Falls





(B) Abbey Falls





(C) Jog Falls





(D) Victoria Falls





Answer: (D)











70. Identify the following literary works in chronological order:





(A) Kadambari, Mudrarakshasa, Panchatantra, Indica





(B) Mudrarakshasa, Indica, Kadambari, Panchatantra





(C) Indica, Mudrarakshasa, Panchatantra, Kadambari





(D) Panchatantra, Indica, Kadambari, Mudrarakshasa











Read the passage below and answer the questions from 71 to 75:





The term “ecotourism” originally was used to label a form of Philosophy of tourism that emphasized the need to develop tourism in a manner that minimizes environmental impact and ensures that host communities gain the greatest economic and cultural benefits possible. The central guiding principle is that tourism should be blended with, or assimilated into the environment and the local culture of an area. Tourism should evolve from the area’s natural and historical/cultural attractions. Ecotourism is associated with local ownership and management of all services, including the conservation of resources. It involves travel to sensitive natural and cultural environments. Compared with other travellers, ecotourists tend to be wealthier, college educated and willing to spend large amount of money of extended trips.





Answer: (C)











71. The passage clearly indicates the following:





Identify the most appropriate answer





(A) Ecotourism is a form of tourism that focuses on environmental and cultural preservations.





(B) High desire for sustainability of the natural attractions and the native people of the region.





(C) Attraction of natural environment.





(D) Conservation of resources.





Answer: (B)











72. Most of the ecotourism sites in India are managed by





(A) Trust





(B) Society





(C) Council





(D) NGO





Answer: (B)











73. The seed of ecotourism was planted within the environmental movement in the world in





(A) 1950’s





(B) 1960’s





(C) 1970’s





(D) 1980’s





Answer: (B)











74. The basic philosophy of ecotourism is





(A) Tourism needs to be developed in a manner that fits within the natural and cultural environment of a region.





(B) By paying special attention to the needs of the tourists.





(C) The carrying capacity of an environment or host community may be increased or decreased.





(D) Taking steps to promote and protect tourist attractions will create a legacy for future generations.





Answer: (A)











75. Assertion (A): Visitors to natural attractions often increase their awareness of nature’s fragile condition and provide funds for its preservation through admission and user fees.





Reason (R): Many of the world’s precious historical and cultural sites have survived because of visitors willing to pay to view treasures of the past.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).





(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).





(C) (A) is true and (R) is false.





(D) (A) is false and (R) is true.





Answer: (A)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting