-->

Museology and Conservation 2012 June UGC NET Solved Question Paper III



Museology and Conservation 2012 June UGC NET Solved Question Paper III



1. Historically the first museum’s function was





(A) Collecting





(B) Researching





(C) Exhibiting





(D) Documenting





Answer: (A)











2. Museum is not a





(A) Cultural place





(B) Education center





(C) Research center





(D) Social rehabilitation center





Answer: (D)











3. Who established Lothal museum?





(A) B. M. Pandey





(B) H. Sarkar





(C) S. R. Rao





(D) K. R. Raghavan





Answer: (C)











4. Sanchi Museum has a collection of





(A) Jaina artefacts





(B) Buddhist artefacts





(C) Hindu artefacts





(D) Islamic artefacts





Answer: (B)











5. Archaeological Museum, Srirangapatna, Karnataka has





(A) Ravi Varma paintings





(B) Tippu Sultan period paintings





(C) Mysore Odeyar period paintings





(D) Nayak period paintings





Answer: (B)











6. Tri-murti sculpture is situated at





(A) Badami caves





(B) Elephanta caves





(C) Bhag caves





(D) Kanheri caves





Answer: (B)











7. Who was the first Director of National Museum, New Delhi?





(A) C. Sivarama Murti





(B) Grace Morley





(C) S. R. Sharma





(D) A. Ghosh





Answer: (B)











8. British Museum Leather Dressing Mixture does not contain





(A) Anlydrous lanolin





(B) Cedarwood oil





(C) Paraffin wax





(D) Hexane





Answer: (B)











9. CCN mixture does not contain





(A) Carbon tetra chloride





(B) Chloroform





(C) Creosote oil





(D) Naphthalene





Answer: (A)











10. Which of the following indicates the presence of bronze disease?





(A) Basic cupric chloride





(B) Basic cupric carbonate





(C) Cuprous chloride





(D) Cuprous oxide





Answer: (A)











11. Which of the following indicates the presence of bronze disease?





(A) Nanokite





(B) Malachite





(C) Azurite





(D) Cuprite





Answer: (A)











12. Carbon 14 is used for the dating of object is





(A) Wood





(B) Gold





(C) Charcoal





(D) Silver





Answer: (C)











13. Which of the following adhesives is not used in lamination of paper?





(A) Cellulose Acetate





(B) Glutin free starch





(C) Fevicol





(D) Polyvinyl acetate





Answer: (C)











14. Which one of the following is not a method of treating water–logged wood?





(A) Paper pulp method





(B) Polyethylene method





(C) Acetone – Rasin method





(D) Silicon oil treatment





Answer: (A)











15. Acetone is used as a





(A) Solvent





(B) Adhesive





(C) Fixative





(D) Repellant





Answer: (A)











16. Which of the following metals is not vulnerable to corrosion?





(A) Silver





(B) Iron





(C) Copper





(D) Gold





Answer: (D)











17. Crizzling occurs in





(A) Glass





(B) Gold





(C) Procelain





(D) Oil paintings





Answer: (A)











18. Deedargunj Yakshi is displayed in





(A) Indian Museum





(B) National Museum





(C) State Museum, Patna





(D) Bharat Kala Bhavan





Answer: (C)











19. In order to establish goal and objectives of an exhibition we should build in a system of





(A) Formative evaluation





(B) Summative evaluation





(C) Continuous evaluation





(D) Front-end analysis





Answer: (D)














20. Which of the following words should not be used for people with disabilities?





(A) Mentally – Impaired





(B) Mental





(C) Visually-Impaired





(D) Deaf





Answer: (B)











21. Non-plan budget deals with





(A) Expenditures for a time bound project





(B) Recurring expenditures





(C) Capital expenditures





(D) All of the above





Answer: (B)











22. The fossil link between reptiles and bird is





(A) Latemeria





(B) Archaeopteryx





(C) Plateypus





(D) Genko





Answer: (B)











23. Which one of the following is an extinct bird?





(A) Ostrich





(B) Eagle





(C) Passenger pigeon





(D) Emu





Answer: (C)











24. Attrition means





(A) A gradual voluntary reduction of employees





(B) A process of resolving disputes





(C) A policy about attendance





(D) The monthly salary





Answer: (A)











25. Solander boxes are used for storage of





(A) Coins





(B) Terracottas





(C) Manuscripts, prints and drawings, etc.





(D) Costumes





Answer: (C)











26. Silica gel is used for





(A) Repelling insects





(B) Controlling UV light





(C) Controlling humidity





(D) Protecting collections from fire





Answer: (C)











27. Blue litmus is used to





(A) Measure moisture content





(B) Identify Acidity





(C) Identify presence of pollutants





(D) Identify alkalinity





Answer: (B)











28. The purpose of air-conditioning is





(A) To control temperature and humidity





(B) Ventilation





(C) Air filtration





(D) All of the above





Answer: (D)











29. Which of the following options can reduce the effect of light on museum objects?





(A) Eliminating UV light





(B) Reducing the intensity of light





(C) Reducing the time of exposure





(D) All of the above





Answer: (D)











30. Palentology is science of study of





(A) Rocks & Minerals





(B) Dinosaurs





(C) Fossils





(D) Prehistoric Tools





Answer: (C)











31. Which of the following provisions you will make for visually impaired visitors?





(a) Ramps





(b) Braille labels





(c) Large print text





(d) Audio-guides





(A) a, b and d





(B) b, c and d





(C) a, b, c and d





(D) a and d





Answer: (B)











32. Fry test is used for assessing





(A) Legibility of text





(B) Readability of text





(C) Comprehensibility of text





(D) Aesthetic appearance of labels





Answer: (B)











33. Recommended maximum level of illumination for water colour paintings is





(A) 50 lux





(B) 100 lux





(C) 150 lux





(D) 200 lux





Answer: (A)











34. Borax is added in formalin in wet preservation for





(A) Retaining the colour of specimen





(B) Hardening the specimen





(C) Maintaining transparency of chemical





(D) Softness of the specimen





Answer: (D)











35. The most common pest for stuffed animals is





(A) Silver fish





(B) Dermisted Beetle





(C) Cockroach





(D) Termite





Answer: (B)











36. Which one of the following is not a dynamic interpretation technique?





(A) Sound guides





(B) Film/Video/Slide-tape





(C) Photographs





(D) Computer based interactions





Answer: (C)











37. Taxidermist is a museum worker who





(A) Documents the collections





(B) Classify Biological collections





(C) Prepares ‘stuffed’ birds &animals





(D) Cleans the biological collections





Answer: (C)











38. Collections of Elgin Marbles are in





(A) Louvre Museum, Paris





(B) Smithsonian Institute, Washington





(C) British Museum





(D) National Museum, New Delhi





Answer: (C)











39. Which one of the following Indian Monuments is not in the World Heritage list of UNESCO?





(A) Taj Mahal





(B) Qutub Minar





(C) Humayun’s Tomb





(D) Purana Quila





Answer: (D)











40. One of the following is not a committee of ICOM.





(A) CECA





(B) ICOMOS





(C) CIDOC





(D) ICOFOM





Answer: (B)











41. Match the marketing concepts in List-I with their meanings in List-II:





List-I                           List-II





(a) Marketing Mix       (i) Physical place, where one goes for shopping





(b) Promotion              (ii) Particular group of variables such as product and price offered to the market





(c) Market place          (iii) Offering from a known source





(d) Brand                    (iv) Means of marketing communication employed to induce purchase behaviour





Codes:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (i) (iv) (iii)





(B) (i) (ii) (iv) (iii)





(C) (iv) (i) (iii) (ii)





(D) (ii) (iv) (i) (iii)





Answer: (D)











42. Match the chemicals in List-I with their use in List-II.





List-I                           List-II





(a) Thymol                   (i) Anti-termite treatment





(b) Creosote oil           (ii) Moth repellent





(c) Benzotriazole         (iii) Fungicide





(d) Camphor                (iv) To stabilize objects made of copper and its alloys





Code:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (i) (iv) (ii)





(B) (iv) (iii) (i) (ii)





(C) (ii) (i) (iv) (iii)





(D) (iii) (iv) (ii) (i)





Answer: (A)











43. Match the names in List-I with theories in List-II.





List-I                                       List-II





(a) Jean Piaget                         (i) Theory of Multiple Intelligences





(b) Howard Gardner               (ii) Theory of Adult Education





(c) Malcolm Knowles              (iii) Theory of Cognitive Development





(d) Lev Vygotsky                   (iv) Social Development Theory





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (i) (ii) (iv)





(B) (iii) (ii) (iv) (i)





(C) (ii) (iii) (i) (iv)





(D) (iv) (i) (ii) (iii)





Answer: (A)











44. Match the items in List-I with items in List-II.





List-I                           List-II





(a) UV light                 (i) Celsius





(b) Intensity of light    (ii) Nanometer





(c) Wavelength            (iii) Microwatt per lumen





(d) Temperature          (iv) Lux





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (ii) (iv) (i)





(B) (iv) (iii) (i) (ii)





(C) (iii) (iv) (ii) (i)





(D) (ii) (iv) (i) (iii)





Answer: (C)











45. Find out the correct match of the instruments in List-I with their use in List-II.





List-I                                       List-II





(a) Autoclave                          (i) To check additions and alterations in paintings





(b) Thermostatic press             (ii) Treatment of metal objects





(c) UV lamp                            (iii) Preparation of dry plant specimen





(d) Electrolytic apparatus        (iv) Sterilization





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iii) (iv) (i)





(B) (ii) (iv) (iii) (i)





(C) (iv) (i) (ii) (iii)





(D) (iv) (iii) (i) (ii)





Answer: (D)











46. Match the items in List-I with items in List-II.





List-I                                       List-II





(a) Accessioning                      (i) Enables the museum to monitor the safety and conditions in the museum.





(b) Disposal                             (ii) Recording the objects acquired by a museum





(c) Accession number (iii) Removal of objects from collection





(d) Condition Report              (iv) Distinguishes each object from all other objects in the collection





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (ii) (iii) (iv) (i)





(B) (ii) (iii) (i) (iv)





(C) (iii) (ii) (iv) (i)





(D) (iv) (iii) (ii) (i)





Answer: (A)











47. Match the items in List-I with items in List-II.





List-I                                       List-II





(a) Ecological exhibition         (i) Reconstructed room with life size models of people arranged in a scene from history





(b) Diorama                             (ii) Presenting collection in order of time





(c) Tableau                              (iii) Showing objects or specimen in original context





(d) Chronological exhibition   (iv) Three dimensional scene in which figures or stuffed wildlife is arranged in naturalistic setting against a painted background





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (i) (ii)





(B) (iii) (ii) (i) (iv)





(C) (ii) (iv) (iii) (i)





(D) (i) (iv) (iii) (ii)





Answer: (A)











48. Match the Artists in List-I with the instrument they play in List-II.





List-I                                       List-II





(a) Bismillah Khan                  (i) Tabla





(b) Hari Prasad Chaurasia       (ii) Bansuri





(c) Amjad Khan                      (iii) Shehnai





(d) Ustad Allah Rakkha          (iv) Sarod





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (ii) (iv) (i)





(B) (i) (ii) (iii) (iv)





(C) (iv) (iii) (ii) (i)





(D) (i) (iv) (iii) (ii)





Answer: (A)











49. Match the category of fire in List-I with the items in List-II.





List-I               List-II





(a) A                (i) Involves liquids such as petrol, diesel, oils etc.





(b) B                (ii) Involves flammable metals such as magnesium, sodium, etc.





(c) C                (iii) Involves solid material of organic nature





(d) D               (iv) Involves electricity





Codes:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (i) (iv) (ii)





(B) (iii) (iv) (i) (ii)





(C) (iv) (ii) (iii) (i)





(D) (ii) (iii) (i) (iv)





Answer: (A)











50. Match the concepts related to Insurance in List-I with their meaning in List-II.





List-I                                       List-II





(a) Named perils coverage      (i) Insured policy is covered anywhere within the territorial limits of policy





(b) Floater coverage                (ii) Maximum payout figure under a policy





(c) Deductible                                     (iii) Each situation to be covered by a policy is specifically described





(d) Limits of liability               (iv) Specific amount deducted by insurer for each claim





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (i) (iv) (ii)





(B) (iii) (iv) (ii) (i)





(C) (iv) (ii) (i) (iii)





(D) (i) (iii) (ii) (iv)





Answer: (A)











51. Match List-I with List-II.





List-I                                                               List-II





(a) Hazarduari Palace Museum                       (i) Lucknow





(b) Periyar National Park                                (ii) Orissa





(c) Birbal Sahni Institute of Palaeobotany      (iii) Murshidabad, W. Bengal





(d) Bhitarkanica Sanctuary of Crocodile        (iv) Kerala





Codes:





        (a) (b) (c) (d)





(A) (iii) (iv) (i) (ii)





(B) (iii) (ii) (iv) (i)





(C) (iv) (iii) (ii) (i)





(D) (ii) (i) (iii) (iv)





Answer: (A)











52. Match List-I with List-II.





List-I                                       List-II





(a) Sanchi Museum                 (i) Eastern Ganga Sculptures





(b) Hampi Museum                 (ii) Chandella Sculptures





(c) Khajuraho Museum           (iii) Vijayanagara Sculpture





(d) Konark Museum                (iv) Buddhist Sculptures





Code:





       (a) (b) (c) (d)





(A) (i) (ii) (iii) (iv)





(B) (ii) (iii) (i) (iv)





(C) (iv) (iii) (ii) (i)





(D) (iii) (ii) (iv) (i)





Answer: (C)











53. Assertion (A): Conservators should document every step taken in treatment and repair of an object.





Reason (R): Documentation helps in assessing the effectiveness of the treatment





(A) (A) is right but (R) is wrong





(B) (A) is wrong but (R) is right





(C) Both (A) and (R) are wrong





(D) Both (A) and (R) are right





Answer: (D)











54. Assertion (A): Dioramic presentations in museums are more effective.





Reason (R): They present the specimen in their natural context.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (C)











55. Assertion (A): Constant micro changes in atmosphere leads to ageing and ultimate decay of objects.





Reason (R) Constant adjustment to atmospheric changes causes stress and strain on objects.





(A) (A) is wrong but (R) is right.





(B) (A) is right but (R) is wrong.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (C)











56. Assertion (A): Evaluation of exhibitions and educational programmes is important.





Reason (R) It helps in assessing the performance of exhibitions of educational programmes.





(A) Both (A) and (R) are right.





(B) Both (A) and (R) are wrong.





(C) (A) is right but (R) is wrong.





(D) (A) is wrong but (R) is right.





Answer: (A)











57. Assertion (A): Accession Registers should be accessible to public.





Reason (R): It helps in getting detailed information about objects.





(A) (A) is right (R) is wrong.





(B) (A) is wrong (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (D)











58. Assertion (A): In air-conditioned collection stores fans are not required.





Reason (R): Fans reduce the effect of air-conditioning.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) Both (A) and (R) are right.





(C) (A) is wrong but (R) is right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (D)











59. Assertion (A): Which one of the thermometers in psychomotor is kept moist with distilled water only.





Reason (R): Impurities in tap water can damage the thermometer.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are wrong.





(D) Both (A) and (R) are right.





Answer: (A)











60. Assertion (A): ‘Objects’ in modern age are no longer presented on the table of classification.





Reason (R): Now objects are presented on the basis of their visual features.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (A)











61. Assertion (A): Museum Exhibitions tend to be very cost-effective.





Reason (R): Museum exhibitions can be seen by many people over a period of time.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) Both (A) and (R) are right.





(C) (A) is wrong but (R) is right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (B)











62. Assertion (A): Scale as a design element can help getting visitors’ attention on tiny and small objects displayed in a big room.





Reason (R): Without proper scale small and tiny objects can look insignificant and lost.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are wrong.





(D) Both (A) and (R) are right.





Answer: (D)











63. Assertion (A): If labels are placed on the bottom of cases, they should be angled.





Reason (R): The ideal way to read text is when it is flat-on to the eye.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (C)











64. Assertion (A): Orientation devices such as maps and direction signs should be an integral part of museum design.





Reason (R): They help visitors in understanding exhibits





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (A)











65. Assertion (A): Job analysis is essential for writing job description of positions in a museum.





Reason (R): It helps in motivating employees.





(A) (A) is right but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is right.





(C) Both (A) and (R) are right.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (A)











66. Assertion (A) Wood is an isotropic in nature





Reason (R): Rate of elongation and contraction is different in all the three directions.





(A) Both (A) and (R) are right.





(B) Both (A) and (R) are wrong.





(C) (A) is right but (R) is wrong.





(D) (A) is wrong but (R) is right.





Answer: (A)











67. Arrange the stages of product life cycle in order.





(a) Growth





(b) Decline





(c) Introduction





(d) Maturity





(A) (c), (b), (d) and (a)





(B) (c), (a), (d) and (b)





(C) (b), (c), (a) and (d)





(D) (d), (b), (c) and (a)





Answer: (B)











68. Arrange the aims of fire protection programme in order of priority.





(a) Extinguish fire





(b) Prevent fire from spreading





(c) Detect fire





(d) Prevent fire from starting





(A) (d), (b), (c) and (a)





(B) (b), (c), (d) and (a)





(C) (d), (c), (b) and (a)





(D) (c), (b), (a) and (d)





Answer: (C)











69. Arrange the following steps for organising educational visits of school children to museum in correct order:





(a) Booking the class visit





(b) Story telling session and art activity





(c) Evaluation





(d) Teacher’s preparatory visit to museum





(A) (b), (d), (c), (a)





(B) (d), (a), (b), (c)





(C) (d), (a), (c), (b)





(D) (a), (d), (b), (c)





Answer: (B)











70. Collective management policy helps in





(a) Avoiding collection of duplicate material





(b) Disposing irrelevant collections





(c) Taking decisions about collections





(d) All of the above





(A) (a) and (b) only





(B) (b) and (c) only





(C) (a) and (c) only





(D) (a), (b) and (c)





Answer: (D)











71. The qualities of a good showcase are





(a) It is stable and strong





(b) It is safe to objects





(c) It is made up of eco-friendly material





(d) It is safe to visitors





(A) (a), (b) and (c)





(B) (b), (c) and (d)





(C) (a), (c) and (d)





(D) (a), (b), (c) and (d)





Answer: (D)











72. The position of the tracks with lighting fixtures is influenced by





(a) Distance between the lamp and the object





(b) Angle of incidence of the light beam on the surface of the object


(c) Height of the ceiling





(d) Size of exhibits





(A) (a), (b) and (d)





(B) (b), (c) and (d)





(C) (a), (b) and (c)





(D) (a), (b), (c) and (d)





Answer: (C)











73. The basic considerations of museum lighting are





(a) Visual performance





(b) Energy conservation





(c) Safety of visitors





(d) Protecting objects from potential light damage





(A) (b), (c) and (d)





(B) (a), (b), (c) and (d)





(C) (a), (b) and (d)





(D) (a), (c) and (d)





Answer: (C)











74. Which of the following provisions you will make for physically challenged person?





(a) Hand Rails





(b) Wheel chairs





(c) Ramps





(d) Amplification devices





(A) (a), (b), (c) and (d)





(B) (b), (c) and (d)





(C) (a), (b) and (c)





(D) (a), (c) and (d)





Answer: (B)











75. Basic considerations while lay-outing exhibitions are:





(a) Number of visitors





(b) Visitors’ psychology





(c) Educational programmes





(d) Viewing distance





(A) (a), (b) and (d)





(B) (b), (c) and (d)





(C) (a), (b) and (c)





(D) (a), (b), (c) and (d)





Answer: (D)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting