-->

Home Science 2013 June UGC NET Solved Question Paper III











1. The Emulsifier used in mayonnaise is





(A) Myoglobin





(B) Cellulose





(C) Soya protein





(D) Lecithin





Answer: (D)











2. Following food is a rich source of retinol:





(A) Milk





(B) Carrot





(C) Spinach





(D) Soyabean





Answer: (A)











3. Gluten Free Diet (GFD) is given to patients with





(A) Crohn’s Disease





(B) Celiac Disease





(C) Irritable Bowel Disease (IBD)





(D) Liver Disease





Answer: (B)











4. Tube feeding is also known as





(A) Parenteral nutrition





(B) Enteral nutrition





(C) Total parenteral nutrition





(D) Supplemental nutrition





Answer: (B)











5. Zero budget is used in institutions where





(A) The past three years financial report from the basis.





(B) Trend of sales is the indicator.





(C) Operations have to be evaluated a fresh.





(D) 10% escalation charges are added to previous year’s expenditure.





Answer: (C)











6. The term Pre-basic Education is given by





(A) Rabindranath Tagore





(B) Tarabai Modak





(C) Mahatma Gandhi





(D) Maria Montessori





Answer: (CD)











7. Psychosocial theory is given by





(A) Piaget





(B) Erickson





(C) Hurlock





(D) Kolberg





Answer: (B)











8. The function of Ego is based on





(A) Pleasure principle





(B) Reality principle





(C) Reflex action





(D) Practical experience





Answer: (B)











9. The process of cutting materials by means of a high velocity jet of high temperature ionized gas (argon) is called





(A) Laser cutting





(B) Plasma cutting





(C) Water jet cutting





(D) Die cutting





Answer: (B)











10. LEAF stands for





(A) Lasting Ecologically Apparels and Fabrics





(B) Labelling Ecologically Approved Fabrics





(C) Latest Ecologically Approved Fashion





(D) Lean Ecological Apparel and Fashion





Answer: (B)





11. A bedspread used for ceremonial occasions made with Kantha Embroidery





(A) Sujani





(B) Suber





(C) Sainchi





(D) Sangli





Answer: (A)











12. When black colour is added to any colour it is called





(A) Chroma





(B) Tint





(C) Shade





(D) Colour value





Answer: (C)











13. Market is a place where, there is





(A) Exchange of services.





(B) Shaping of goods and services.





(C) Exchange of goods and services.





(D) Finishing of goods.





Answer: (C)








14. Among the following symbols from pathway chart, indicate the one which is used for delay :  



















Answer: (NIL)











15. _______ is a systematic arrangement and display of visual materials under a roof to create awareness and arouse interest in the minds of the learners about an idea.





(A) Demonstrations





(B) Black Board





(C) Posters





(D) Exhibition





Answer: (D)











16. _______ Five Year Plan onwards there has been a marked shift in the approach to women’s issues from ‘Welfare’, to ‘Development’.





(A) Fourth





(B) Fifth





(C) Sixth





(D) Seventh





Answer: (C)











17. For assessing nutritional status, following methods can be used:





I. IQ Test





II. Dietary survey





III. Anthropometry





IV. Psychological Tests





V. Clinical Examination





Codes:





(A) II, III, V





(B) I, II, III





(C) III, IV, V





(D) II, IV, V





Answer: (A)











18. Following are essential amino acids:





I. Isoleucine





II. Alanine





III. Lysine





IV. Leucine





V. Arginine





Codes:





(A) I, II, V





(B) II, IV, V





(C) I, III, IV





(D) V, II, I





Answer: (C)











19. Maillard Reaction occurs in the following food items:





(a) Toast





(b) Lime Juice





(c) Milk cake





(d) Fried onions





(e) Crust of cake





(f) Cut apples





Codes:





(A) (b), (d), (f)





(B) (a), (c), (e)





(C) (c), (e), (b)





(D) (e), (d), (c)





Answer: (B)











20. Which of the following are rich sources of cholesterol?





I. Egg





II. Ice Cream





III. Soya oil





IV. Cereals





V. Pulses





VI. Barfi





Codes:





(A) IV, V, II





(B) III, II, I





(C) II, III, VI





(D) I, II, VI





Answer: (D)





21. Which of the following are the symptoms of diabetes Mellitus?





I. Polyuria





II. Hypoglycemia





III. Glycosuria





IV. Polyphagia





V. Edema





VI. Taste acuity





Codes:





(A) I, III, IV





(B) IV, II, III





(C) VI, IV, V





(D) II, IV, V





Answer: (A)











22. The following records have to be maintained for calculating food cost:





I. Standardized recipes





II. Cash receipt





III. Invoice of perishables





IV. Census





V. Store room issues





VI. Purchase order





Codes:





(A) I, II, V & IV





(B) II, III, I & V





(C) IV, II, III & I





(D) II, III, IV & V





Answer: (B)











23. Sustainable development consists of constituent parts:





I. Environmental sustainability





II. Economic sustainability





III. Sociopolitical sustainability





IV. Cultural sustainability





V. Low economic sustainability





Codes:





(A) II, III, IV & V





(B) I, II, IV & V





(C) I, II, III & IV





(D) I, III, IV & V





Answer: (C)











24. The appropriate way to stimulate sense of touch is





I. Massage





II. Expose to different texture





III. Gentle care and touch





IV. Playing with the child





Codes:





(A) I and II are correct.





(B) I, II and III are correct.





(C) II, III and IV are correct.





(D) All are correct.





Answer: (D)











25. Parental role in the family changes during





I. Child bearing stage





II. Child rearing stage





III. Establishing stage





IV. Reconstruction stage





Codes:





(A) I and III are correct.





(B) II, III and IV are correct.





(C) I and II are correct.





(D) All are correct.





Answer: (Wrong question)











26. Lock stitch is





I. Reversible





II. Stretchable





III. Non-reversible





IV. Used for precise stitching





Codes:





(A) II and III are correct.





(B) II and IV are correct.





(C) I and IV are correct.





(D) I and III are correct.





Answer: (C)











27. Japanese traditional costumes include





I. Kimono





II. Yukata





III. Tatami





IV. Zanshi





Codes:





(A) I, III and IV are correct.





(B) I, II and IV are correct.





(C) II, III and IV are correct.





(D) I, II and III are correct.





Answer: (B)











28. Digital printing leads to:





I. Economic short runs





II. Sampling in multiple colours





III. Increase in downtime





IV. Mass customization





Codes:





(A) I, II and III are correct.





(B) II, III and IV are correct.





(C) I, III and IV are correct.





(D) I, II and IV are correct.





Answer: (D)











29. The following climatic factors affect the human body:





I. Air Temperature





II. Air Movement





III. Air Humidity





IV. Surface Texture





V. Surrounding Background





Codes:





(A) II, III, V





(B) V, I, IV





(C) I, II, III





(D) II, IV, V





Answer: (C)











30. The top of range utensils include





I. Skillets





II. Source pans





III. Pressure pans





IV. Muffin pans





V. Pie pans





Codes:





(A) II, IV, V





(B) V, I, III





(C) I, IV, V





(D) I, II, III





Answer: (D)











31. Types of market are:





I. Free market product





II. Oligopoly market





III. Monopoly market





IV. Perfect competition





V. Mix market





Codes:





(A) V, I, II





(B) IV, V, I





(C) II, III, IV





(D) V, II, I





Answer: (Wrong question)











32. Three dimensional aids used for class room teaching are:





I. Specimen





II. Flashcards





III. Models





IV. Slides





Codes:





(A) I, II and III are correct.





(B) I and III are correct.





(C) II and III are correct.





(D) II and IV are correct.





Answer: (B)











33. Which of the following gives the meaning of monitoring?





I. Finding out the weaknesses of programme implementation.





II. Watching periodically the progress of a programme.





III. Knowing the position in relation to the programme.





IV. To achieve the subject matter.





Codes:





(A) I, II and IV are correct.





(B) I, II and III are correct.





(C) II, III and IV are correct.





(D) I, III and IV are correct.





Answer: (B)











34. Which of the following comes under the three tier system of Panchayati Raj?





I. Village Panchayat





II. Self Help Groups





III. Mahila Mandal





IV. Zilla Parishad





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) III and IV are correct.





(D) IV and II are correct.





Answer: (A)











35. Assertion (A): 24 hours diet recall method is the most accurate method of diet survey.





Reason (R): Food wastage can be measured by 24 hours diet recall method.





Codes:





(A) (A) is true but (R) is false.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is false but (R) is true.





(D) Both (A) and (R) are true.





Answer: (B)











36. Assertion (A): Food irradiation is a process of food. Preservation in which food is exposed to ionizing energy.





Reason (R): Usually isotopes of selenium and chromium are used.





Codes:





(A) (A) is true but (R) is false.





(B) Both (A) and (R) are true.





(C) (A) is false but (R) is true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (A)











37. Assertion (A): Regular monitoring of weight gain in infants is one of the commonest methods of their health assessment.





Reason (R): It is expected that a healthy baby should double its weight in a year.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are true.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is true but (R) is false.





(D) (A) is false but (R) is true.





Answer: (C)











38. Assertion (A): Gastric ulcers are localized erosions of the mucosal lining of the alimentary tract that comes in contact with the pancreatic juices.





Reason (R): Highly nervous, emotional, ambitions and aggressive individuals are more prone to ulcers.





Codes:





(A) (A) is true and (R) is false.





(B) (A) is wrong and (R) is true.





(C) Both (A) and (R) are false.





(D) Both (A) and (R) are true.





Answer: (B)











39. Assertion (A): In ‘Theory Y’, the attitude held by the manager is optimistic.





Reason (R): He believes that employees under proper condition need to be guided and supervised.





Codes:





(A) (A) is true but (R) is false.





(B) (A) is false but (R) is true.





(C) Both (A) and (R) are true.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (A)











40. The causes of increasing social evils are:





I. Lack of creative parenting.





II. The concept of education for job not for life.





III. Unhealthy mass and multimedia communication.





IV. No emphasis is given regarding human values, civic responsibilities and learning life skills.





Codes:





(A) I and III are correct.





(B) II and IV are correct.





(C) I, II and IV are correct.





(D) All are correct.





Answer: (D)











41. Assertion (A): Disabled children should be educated with only disabled ones.





Reason (R): Only disabled can understand the problems and possibilities of disables.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are correct





(B) (A) is correct but (R) is wrong.





(C) (A) is wrong but (R) is correct.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (D)











42. Assertion (A): Helping the needy, homeless, abused and street children should be made compulsory to all the government employees and business holders for the nation’s progress.





Reason (R): It is very difficult to change the attitude of the people.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are correct.





(B) Both (A) and (R) are wrong.





(C) (A) is wrong but (R) is correct.





(D) (A) is correct but (R) is wrong.





Answer: (D)











43. Assertion (A): Dominance of the unpleasant emotions during childhood distorts their outlook on life and relationship with others.





Reason (R): As they do not try to establish warm and friendly contacts with others because of their disagreeable behaviour.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are correct.





(B) Both (A) and (R) are wrong.





(C) (A) is correct but (R) is wrong.





(D) (A) is wrong but (R) is correct.





Answer: (A)











44. Assertion (A): Denim fabric is generally made of open end rotor yarns in both warp and weft.





Reason (R): This method is less labour intensive and faster than conventional spinning methods however it is limited to coarser yarns.





Codes:





(A) (A) is correct but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong but (R) is correct.





(C) Both (A) and (R) are correct.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (C)











45. Assertion (A): It is possible to dye textiles containing fibres having different dye affinity, with one solid colour using a single dye bath.





Reason (R): Dyes having affinity for different fibre types can be used to produce one solid colour.





Codes:





(A) (A) is correct but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong and (R) is correct.





(C) Both (A) and (R) are correct.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (C)











46. Assertion (A): General fatigue results from the stress of performing tedious and boring activities and this lacks personal satisfaction.





Reason (R): Strenuous and disliked activities when performed by workers, this may lead to fatigue and stress and hence the worker is not satisfied.





Codes:





(A) (A) is false, but (R) is true.





(B) (A) is true, but (R) is only partly true.





(C) (A) is true, but (R) is false.





(D) Both (A) and (R) are true.





Answer: (D)











47. Assertion (A): Human Engineering is one of the Ergonomics is also referred to as human factors.





Reason (R): The focus of the study is on worker fatigue.





Codes:





(A) (A) is correct but (R) is wrong.





(B) (A) is wrong and (R) is correct.





(C) Both (A) and (R) are correct.





(D) Both (A) and (R) are wrong.





Answer: (A)











48. Assertion (A): Extension and transfer of technology are also used interchangeably, but the two are same.





Reason (R): Extension is an educational process; transfer of technology includes additional functions of input supply and agricultural services.





Codes:





(A) (A) and (R) are not correct.





(B) (A) is not correct but (R) is correct.





(C) (A) and (R) are correct.





(D) (A) is correct but (R) is not correct.





Answer: (B)











49. Assertion (A): Entrepreneurs are born and not made.





Reason (R): Entrepreneurs are also made by the financial and promotional support given by the government.





Codes:





(A) (A) is correct, (R) is wrong.





(B) Both (A) and (R) are wrong.





(C) (A) is not correct, (R) is correct.





(D) Both (A) and (R) are correct.





Answer: (C)











50. Arrange the following foods in descending order according to Vitamin C content of foods:





I. Egg





II. Dates





III. Amla





IV. Spinach





V. Apple





Codes:





(A) I, II, III, IV, V





(B) V, III, I, II, IV





(C) II, IV, V, III, I





(D) III, IV, V, II, I





Answer: (D)











51. Give the sequential order of the stage of development of Atherosclerotic lesions:





I. Fatty streaks





II. Formation of connective tissue cells with fat and cholesterol.





III. Thickening of intimal layers





IV. Plague formation





V. Atheroma formation





VI. Ulceration





VII. Thrombosis





Codes:





(A) III, IV, II, V, I, VI, VII





(B) II, I, IV, III, VII, VI, V





(C) I, II, III, VII, IV, V, VI





(D) II, III, I, IV, V, VI, VII





Answer: (D)











52. Give the correct sequence of a purchasing procedure used in a food service unit.





I. Selection of source





II. Writing specification





III. Requiring the Market price





IV. Checking Invoice





V. Placing order





VI. Maintaining record





VII. Recognition of needs





Codes:





(A) VII, II, I, III, V, IV, VI





(B) II, VII, I, III, IV, V, VI





(C) IV, V, III, II, I, VII, VI





(D) IV, V, III, VII, I, II, VI





Answer: (A)











53. Write the correct sequence of mentally challenged children considering their IQ level:





I. Moron





II. Gifted





III. TMR





IV. EMR





V. Genius





Codes:





(A) V, II, III, IV, I





(B) II, IV, V, III, I





(C) I, III, IV, II, V





(D) IV, I, III, V, II





Answer: (C)











54. Write the sequential order of the development of play among children.





I. Parallel play





II. Associative play





III. Solitary play





IV. Group play





V. Co-operative play





Codes:





(A) V, I, IV, II, III





(B) III, IV, I, II, V





(C) II, III, V, I, IV





(D) III, I, II, IV, V





Answer: (D)











55. What is the sequence in Fashion Merchandising?





I. Awareness of market trends and fashion forecast.





II. Sampling





III. Knowledge and sourcing of fabrics and trims





IV. Selling





V. Negotiation with Vendors





Codes:





(A) I, III, V, II, IV





(B) II, I, III, V, IV





(C) V, I, II, III, IV





(D) I, III, V, IV, II





Answer: (A)











56. Give the correct sequence for preparation of woollen fabric





I. Crabbing





II. Bleaching





III. Carbonizing





IV. Fulling





Codes:





(A) III, II, I, IV





(B) I, III, IV, II





(C) II, IV, III, I





(D) IV, I, II, III





Answer: (A)











57. Write in correct sequence:





I. Planning





II. Feedback





III. Organization





IV. Implementation





Codes:





(A) I, II, III, IV





(B) IV, III, II, I





(C) III, IV, II, I





(D) I, IV, III, II





Answer: (D)











58. Arrange guides of storage in sequence:





I. Place frequently used items first





II. Provide sufficient clearance





III. Store unlike items





IV. Sort items according to functions





V. Stack items having same dimensions.





Codes:





(A) I, IV, III, II, V





(B) V, III, I, IV, II





(C) IV, III, V, II, I





(D) II, III, IV, I, V





Answer: (C)











59. Arrange in correct sequence the steps to be adopted in the evaluation of extension programme:





I. Objective





II. Sampling





III. Collection of information





IV. Analysis of data





V. Look for significant changes





VI. Report writing





Codes:





(A) VI, I, III, II, V, IV





(B) II, III, IV, V, I, VI





(C) III, II, I, IV, VI, V





(D) I, II, III, IV, V, VI





Answer: (D)











60. Arrange in correct sequence the year wise imitation of important systems of extension in India.





I. Community Development Block





II. Democratic Decentralization





III. Community Development Programme





IV. National Extension Service





Codes:





(A) I, IV, III, II





(B) II, III, I, IV





(C) III, IV, I, II





(D) IV, I, III, II





Answer: (C)











61. Arrange in correct sequence the steps to be followed for self-employment:





I. Draft a business plan





II. Analysis the business





III. Personal evaluation





IV. Make it legal





V. Set up shop





VI. Get financed





VII. Trial and Error





Codes:





(A) I, II, III, V, VI, IV, VII





(B) III, II, IV, I, VI,V, VII





(C) II, I, V, IV, VI, III, VII





(D) III, VI, IV, I, II, V, VII





Answer: (B)











62. Match the properties of egg given in List – I with the food items given in List – II:





List – I                                    List – II





(Properties of egg)      (Food items)





a. Interfering               i. Custard





b. Coating                   ii. Mayonnaise





c. Clarifying                iii. Cake





d. Emulsifying            iv. Cutlet





e. Thickening               v. Clear soup





f. Leavening                vi. Ice cream





vii. Short crust pastry





Codes:





        a b c d e f





(A) vi iv v ii i iii





(B) i ii v iv vi vii





(C) iii ii i v vi iv





(D) vii v iv ii iii i





Answer: (A)











63. Match the spices in List – I with its sources in List – II:





List – I                        List – II





a. Asafetida                 i. Flower bud





b. Saffron                    ii. Lentil





c. Clove                       iii. Gum resin





d. Mace                       iv. Fragrant stigma





e. Turmeric                  v. Aromatic root





f. Fenugreek                vi. Orange fleshy cover





vii. Bark





Codes:





       a b c d e f





(A) i ii iii vi v iv





(B) iii iv i vi v ii





(C) i vi ii v iv iii





(D) ii v vi vii i iii





Answer: (B)











64. Match the hormones in List – I with diseases in List – II:





List – I                                                List – II





(Hormones)                             (Diseases)





a. Insulin                                 i. Goitre





b. TSH                                     ii. Hypertension





c. Renin Angiotensin              iii. Cushing Syndrome





d. Cortisol                               iv. Diabetes





v. Gout





Codes:





       a b c d





(A) i ii iii iv





(B) iii iv i v





(C) iv i ii iii





(D) v iv ii iii





Answer: (C)











65. Match the following equipments in List – I with areas in food service units in List – II





List – I                                                List – II





(Equipments)                           (Food service units)





a. Weighing balance                i. Cold store





b. Food trolley                        ii. Preparation





c. Food processor                    iii. Store room (dry)





d. Salamander                                     iv. Pantry





e. Steam cooker                       v. Production





vi. Service counter





Codes:





      a b c d e





(A) i iii iv ii v





(B) ii i iii vi v





(C) iv ii i iii vi





(D) iii vi ii iv v





Answer: (D)











66. Match the foods in List – I with additives in List – II:





List – I                        List – II





a. Butter                      i. BHA





b. Cake                        ii. Sodium Benzoate





c. Oil                           iii. Baking powder





d. Rose syrup              iv. Annatto





e. Orange squash         v. MSG





vi. Cochineal





Codes:





       a b c d e





(A) i ii iv iii v





(B) ii i iii v iv





(C) iv iii v vi i





(D) iv iii i vi ii





Answer: (D)











67. Match List – I correctly with List – II:





List – I                                    List – II





a. Anorexia nervosa                i. learning by doing





b. Dementia                             ii. Eating disorder





c. Addiction                            iii. Psychological dependence





d. Pragmatism                         iv. Neurological disorder





v. Emotional imbalance





Codes:





       a b c d





(A) v ii iii iv





(B) iv ii i iii





(C) iii iv ii v





(D) ii iv i iii





Answer: (Wrong question)











68. Match the List – I correctly with List – II:





List – I                                    List – II





a. Froebel                                i. Germination





b. McMillan sisters                  ii. Puppet show





c. Science experience              iii. Nursery school





d. Story telling                        iv. Father of Kindergarten





v. Field visit





Codes:





        a b c d





(A) v iii iv ii





(B) iv iii i ii





(C) ii iii i iv





(D) iii ii iv v





Answer: (B)











69. Match the fabrics given in List – I with their weaves given in List – II:





List – I                        List – II





a. Huckaback              i. Surface figure weave





b. Dotted Swiss          ii. Basket weave





c. Hopsacking                         iii. Twill weave





d. Gabardine               iv. Leno weave





e. Gauze                      v. Dobby weave





Codes:





       a b c d e





(A) v i ii iii iv





(B) i ii iii iv v





(C) iv iii i v ii





(D) ii iv v i iii





Answer: (A)











70. Match the dyes in List – I with characteristics given in List – II:





List – I                        List – II





a. Vat dyes                  i. Forms a co-valent bond with fibers





b. Reactive dyes          ii. Non-ionic in nature used for synthetic fibers





c. Direct dyes              iii. Carboxylic group





d. Disperse dyes          iv. Anionic in nature with poor wash fastness





Codes:





       a b c d





(A) ii iii i iv





(B) iii i iv ii





(C) i iv iii ii





(D) iv iii ii i





Answer: (B)











71. Match the equipments from List – I to their principles of work from List – II:





List – I                                                List – II





(Equipment)                            (Principles of work)





a. Microwave                          i. Agitation &Centrifugation





b. Refrigerator                         ii. Suction





c. Washing machine                iii. Radiation





d. Vacuum cleaner                  iv. Condensation





v. Convection





Codes:





       a b c d





(A) iv i ii iii





(B) i iii ii iv





(C) iii iv i ii





(D) ii iii iv v





Answer: (C)











72. Match the details of list of items in List-I with List – II





List – I                                    List – II





a. One wall kitchen                 i. Two major appliances one and third on adjacent wall





b. Parallel wall kitchen            ii. Two major kitchen appliances one and third on opposite wall





c. “L” shaped kitchen                         iii. Sink, refrigerator, range on one wall





d. “V” shaped kitchen            iv. One major appliance on each of three adjacent walls





Codes:





       a b c d





(A) i ii iv iii





(B) iii ii i iv





(C) iv i ii iii





(D) iii iv i ii





Answer: (B)











73. Match the items given in List – I with List – II





List – I                                                            List – II





a. Indira Awaas Yojana                                  i. Sanitation





b. Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana          ii. Women and child welfare





c. Integrated women sanitary complex           iii. Road connectivity





d. Integrated child Development Services     iv. Shelter





Codes:





       a b c d





(A) iii i ii iv





(B) iv iii i ii





(C) iv iii ii i





(D) ii i iv iii





Answer: (B)











74. Match the nature of projection given in List – I with its projections in List – II





List – I                                    List – II





a. Direct projection                 i. Opaque projector





b. Indirect projection              ii. Television





c. Reflective projection           iii. Cinema projector





d. Non projected                     iv. Overhead projector





Codes:





        a b c d





(A) iii iv i ii





(B) iv i ii iii





(C) iii i iv ii





(D) ii iii i iv





Answer: (A)











75. Match the organizations given in List– I with their roles given in List – II





List – I                                    List – II





a. Mobile cretches                   i. Regulation





b. IWS                                     ii. Research





c. ICAR                                  iii. Culture





d. UNESCO                           iv. Exports





v. Child’s health





Codes:





       a b c d





(A) i ii iii iv





(B) iv v iii ii





(C) v iv ii iii





(D) ii iii iv i








Answer: (C)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting