-->

Folk Literature 2013 June UGC NET Solved Question Paper III



Folk Literature 2013 June UGC NET Solved Question Paper III



1. Ben Amos contributed towards





(A) Texture, Text and Context





(B) The definition of Folklore in Context





(C) Folklore in Cultural Contexts





(D) Four Functions of Folklore





Answer: (B)











2. Collective Unconscious was advocated by





(A) Sigmund Freud





(B) Eric Fromm





(C) Carl Jung





(D) Pavlov





Answer: (C)











3. The concept of ‘ritual process’ is associated with





(A) Victor Turner





(B) Richard Bauman





(C) Milton Singer





(D) Stuart Blackburn





Answer: (A)











4. Von Sydow put forth the concept of





(A) Ethnography





(B) Archetypes





(C) Meta-folklore





(D) Oicotype





Answer: (D)











5. “The materials handed on traditionally may be physical objects, ideas or words” is commented by





(A) Richard A. Waterman





(B) William R. Bascom





(C) Archer Taylor





(D) Mac Edward Leach





Answer: (C)











6. Cinderella: A casebook is edited by





(A) Alan Dundes





(B) A.K. Ramanujan





(C) Margaret A. Mills





(D) Anna Birgitta Rooth





Answer: (A)











7. ISFNR Interim Congress in 2011 was hosted by





(A) Mizoram University





(B) Assam University





(C) North East Hill University





(D) Manipur University





Answer: (C)











8. E. Thurston authored





(A) Identity and Genesis of Caste System in India





(B) Caste and Tribes of South India





(C) Indian Caste System: Essence and Reality





(D) Caste and Race in India





Answer: (B)











9. The concept of Binary Oppositions is associated with





(A) J. Derrida





(B) Henrie Glassie





(C) Saussure





(D) Levi-Strauss





Answer: (D)











10. Richard Schechner is associated with





(A) Historical Geographical Studies





(B) Myth-ritual Theory





(C) Theatre Studies





(D) Folk narrative Research





Answer: (C)









11. The concept of public sphere is propounded by





(A) Jurgen Habermas





(B) Joel Ritzer





(C) David Harve





(D) Marshall Mcluhan





Answer: (A)











12. The anthropological study of folklore deals with certain common problems. Identify them from the following:





(A) The social context of folklore





(B) The relations of folklore to culture





(C) The functions of folklore





(D) All the above





Answer: (D)











13. Customs that have acquired considerable magical and sacred potency are known as





(A) Festivals





(B) Rituals





(C) Behaviours





(D) Procession





Answer: (B)











14. Identify the correct order of major folklore categories from the following:





(A) Performing folk arts, social folk custom, material culture, oral literature





(B) Social folk custom, performing folk arts, oral literature, material culture





(C) Oral literature, material culture, social folk custom, performing folk arts





(D) Oral literature, social folkcustom, performing folk arts,material culture





Answer: (C)











15. “Every folk custom and belief has roots in a historical event” – stated by





(A) George L. Gomme





(B) Alan Dundes





(C) R.M. Dorson





(D) A.K. Ramanujan





Answer: (A)











16. Lai Haraoba Ritual Festival is observed in





(A) Mizoram





(B) Manipur





(C) Meghalaya





(D) Arunachal Pradesh





Answer: (B)











17. Electra complex is





(A) Libidinal feelings of daughter towards father





(B) Libidinal feelings of son towards mother





(C) Libidinal feelings of brother towards sister





(D) Libidinal feelings of son-in-law towards mother-in-law





Answer: (A)











18. ‘Taboo’ is





(A) Sacred acts in a group





(B) Ceremonial acts in a group





(C) Forbidden acts in a group





(D) Ritual acts in a group





Answer: (C)











19. Sigmund Freud leaned heavily on





(A) Myths





(B) Fairy tales





(C) Dreams





(D) All the above





Answer: (CD)











20. Identify the folklore association which serves for the folklorists in South India?





(A) ISFNR





(B) FOSSILS





(C) AFA





(D) IFC





Answer: (B)









21. Sigmund Freud is author of





I. Interpretation of Dreams





II. Savage mind and Myth in Primitive Psychology





III. Civilization and Its Discontents





IV. Raw and the Cooked





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) III and IV are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and III are correct.





Answer: (C)











22. The folk medicine is





I. A scientific knowledge





II. Identify marker of folk group





III. A magico religious belief and practice





IV. A healing practice





Codes:





(A) III and IV are correct.





(B) I and II are correct.





(C) II and III are correct.





(D) II and IV are correct.





Answer: (A)











23. Ballad poetry is related to





I. Heroes





II. Clowns





III. Adventurous acts





IV. Cynical acts





Codes:





(A) II and III are correct.





(B) I and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) I and IV are correct.





Answer: (B)











24. Material culture is the study of





I. Typology of cultural products.





II. Communities associated with cultural products.





III. Technology involved in cultural products.





IV. Tangible and intangible aspects of the cultural communities.





Codes:





(A) I and II are correct.





(B) II and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) III and IV are correct.





Answer: (C)











25. Which is correct group of theories in folklore?





I. Hemispherical, Contextual and Cultural





II. Psychological, Oral formulaic, Evolutionary





III. Historical, Educational, Marxist





IV. Performance, Historical Geographical, Functional





Codes:





(A) II and III are correct.





(B) I and IV are correct.





(C) I and II are correct.





(D) II and IV are correct.





Answer: (D)











26. Grimm Brothers are associated with





I. Ethnology





II. Philology





III. Fairy tales





IV. Musicology





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) I and III are correct.





Answer: (B)











27. A.K. Ramanujan’s works on Indian folklore





I. Hanchi: A Kannada Cinderella





II. Ascetism and Erotism in the Mythology of Siva





III. The Indian Oedipus





IV. Hindu manners customs and ceremonies





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and IV are correct.





Answer: (C)











28. Proppian function consists of





I. The basic structure of a tale.





II. The basic context of the tale.





III. The basic performance of the tale.





IV. The basic syntagmatic of the tale.





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and IV are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and III are correct.





Answer: (A)











29. Jataka tales are related to





I. Life of Vardhaman.





II. Previous births of Buddha.





III. Contemporary socio-economic and folk life of the populace.





IV. Doctrine of Buddhism disseminated through narrative path.





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and IV are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and III are correct.





Answer: (B)











30. Personal narrative research can best be done by





I. Case Study Method





II. Narrative inquiry





III. Participant observation





IV. Life Course Method





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) III and I are correct.





Answer: (C)











31. Oral Formulaic Theory is related to





I. John Foley





II. Folk belief





III. John Hobelk





IV. Performance studies





Codes:





(A) I and II are correct.





(B) II and III are correct.





(C) III and IV are correct.





(D) I and IV are correct.





Answer: (D)











32. “Performance is not behaviour, nor culture, nor conduct, nor communication, but is something creative, realised, achieved, even transcendent of the ordinary course of the events.” This statement is substantiated by





I. Performance Centred Approach





II. Historical Approach





III. Structural Approach





IV. Ethnography of Speaking Approach





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and IV are correct.





Answer: (A)











33. Culture is





I. Material and normative





II. Sacred and profane





III. Cognitive and conceptual





IV. Physical and spiritual





Codes:





(A) III and IV are correct.





(B) I and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) I and II are correct.





Answer: (B)











34. Erich Fromm’s ‘The Forgotten Language’ deals with





I. Songs and ballads





II. Myths and fairy tales





III. Etiological tales and oral epics





IV. Dreams and phantasies





Codes:





(A) I and II are correct.





(B) II and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) I and III are correct.





Answer: (C)











35. Which of the following is not correct?





(A) Tamasha is a social folk drama of Maharashtra.





(B) Raslila is a religious folk drama of Uttar Pradesh.





(C) Cindu Yakshaganam is a folk drama of Andhra Pradesh.





(D) Jatra is a socio-religious drama of Kerala.





Answer: (D)











36. ‘Dialect’ in folklore refers to





I. Traditional Speech





II. Modern Speech





III. Folk Speech





IV. Literate Speech





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and IV are correct.





Answer: (C)











37. What are the basic elements of folk performance?





I. Performer and text





II. Sponsorer and financer





III. Audience and context





IV. Stage-craft and properties





Codes:





(A) I and III are correct.





(B) II and IV are correct.





(C) I and IV are correct.





(D) II and III are correct.





Answer: (A)











38. Multi-cultural communication means





I. Contact between immigrant groups and host societies.





II. Bilingual or multilingual interrelations.





III. Migration of host societies in different cultures.





IV. Interrelationship of differentcultures.





Codes:





(A) II and III are correct.





(B) III and IV are correct.





(C) I and IV are correct.





(D) All are correct.





Answer: (D)











39. Folk belief about ‘the Devil as a father figure’ is





I. emission of repressed oral sadism





II. repressed incestuous wishes





III. Frequent identification with a snake





IV. Son’s wish to imitate and to defy father





Codes:





(A) I and IV are correct.





(B) II and III are correct.





(C) II and IV are correct.





(D) I and III are correct.





Answer: (C)











40. The main purpose of structural morphological study in Folklore is





I. The discovery of distinctive features of each genre





II. The relations within various genres





III. To differentiate genres within oral tradition





IV. To study text and discourse





Codes:





(A) II and IV are correct.





(B) I and III are correct.





(C) I and IV are correct.





(D) II and III are correct.





Answer: (B)











41. Assertion (A): Exorcism is the practice of dislodging an evil spirit from a person, often by rituals, prayers or charms.





Reason (R): Sickness may be seen as the entry of a malevolent spirit into the afflicted person.





Codes:





(A) (A) is false and (R) is correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is true and (R) is false.





(D) (A) is true and (R) is correct explanation.





Answer: (D)











42. Assertion (A): Dorson argued against the production of folklore by literary, commercial and political producers and labelled them as fake lore, as he perceived them as dishonest popularization and distortion of the lore of the folk.





Reason (R): The globalization of the Western market economy has led to the further commodification of folklore, that is, the preparation of seemingly unique cultural goods or performances for mass consumption.





Codes:





(A) (A) is false and (R) is not correct explanation.





(B) Both (A) and (R) are true and(R) is the correct explanation.





(C) (A) is true and (R) is false.





(D) Both (A) and (R) are false and (R) is the correct explanation.





Answer: (B)











43. Assertion (A): Morphology of festivals must indicate their minimal units and the possible sequences of these units may aim at an archetype accounting for all festivals or, at “Oicotype” accounting for a class of festivals of the same kind.





Reason (R): Festivals cannot be studied as units since they happen within a frame of time and space and their meaning is considered to be literal and real.





Codes:





(A) (A) is true and (R) is false and (R) is not the correct explanation.





(B) (A) is false and (R) is correct explanation.





(C) Both (A) and (R) are false and (R) is the correct explanation.





(D) (A) is false and (R) is not true.





Answer: (A)











44. Assertion (A): Folk games are defined as play forms, usually with overt rules, known to a particular cultural group of people.





Reason (R): The folk games from verbal folklore as well as nonverbal folklore and rules are embedded in both.





Codes:





(A) (A) is false and (R) is true.





(B) (A) is correct explanation and (R) is false.





(C) (A) and (R) are false.





(D) (A) and (R) are true.





Answer: (D)











45. Assertion (A): An informant is one who only introduces the field worker to other community members who may have special knowledge or performance abilities that they will share with the field worker.





Reason (R): An informant is the person who has a competent knowledge of the target folk community’s cultural traits and who is willing to share this knowledge with the field worker.





Codes:





(A) (A) is correct, but (R) is false.





(B) Both (A) and (R) are correct.





(C) (A) is false, but (R) is correct.





(D) Both (A) and (R) are false.





Answer: (C)











46. Assertion (A): Lullaby is a genre of song used to soothe a baby to sleep and it is also known as a cradle song.





Reason (R): Lullabic lyrics are commonly accompanied by musical instruments with chorus.





Codes:





(A) Both (A) and (R) are false.





(B) (A) is true, but (R) is false and not correct explanation of (A).





(C) (A) is false and (R) is true.





(D) (A) is false, but (R) is the correct explanation of (A).





Answer: (B)











47. Assertion (A): Bard is often used asa general term for singersand/or composers of (especially) epic folk poetry. The synonyms are minstrel or troubadour.





Reason (R): One of the most interesting areas of contemporary research focuses on the coexistence and mutual influence between oral and literary epics and the use of epics in modern culture due to the presence of bards even today.





Codes:





(A) (A) is correct, but (R) is false.





(B) Both(A) and (R) are false.





(C) (A) is false and (R) is correct explanation.





(D) Both (A) and (R) are correct and (R) is the correct explanation.





Answer: (D)











48. Assertion (A): Folk art is the creation of aesthetic forms that emulate or reproduce techniques and designs taught, learned and displayed primarily in situations of informal interaction.





Reason (R): Associated with particular groups or communities, they are called “folk” and because rooted in the past continuities and consistencies, the art exhibits form and design in materials or techniques of manufacture.





Codes:





(A) (A) is correct and (R) is false.





(B) Both (A) and (R) are false.





(C) (A) is false and (R) is not correct explanation.





(D) (A) is correct, but (R) is correct explanation.





Answer: (A)











49. The sequential order of folklore theories is





(A) Structuralism, Solar Mythology, Performance Centered, Cultural Metabolism





(B) Solar Mythology, Performance Centered, Cultural Metabolism, Structuralism





(C) Solar Mythology, Structuralism, Performance Centered, Cultural Metabolism





(D) Performance Centered, Cultural Metabolism, Structuralism, Solar Mythology





Answer: (C)











50. The chronological order of the concept of Ferdinand de Saussure is





(A) Syntagmatic-Paradigmatic, Langue-Parole; Sign-Signifier; Diachronic-Synchronic





(B) Sign-Signifier; Langue-Parole; Syntagmatic-Paradigmatic; Diachronic-Synchronic





(C) Diachronic-Synchronic; Sign- Signifier; Syntagmatic- Paradigmatic; Langue-Parole





(D) Langue-Parole; Sign-Signifier; Diachronic-Synchronic, Syntagmatic-Paradigmatic





Answer: (B)











51. The order in narrative inquiry is study of





(A) Story, analysis, interpretation





(B) Structure, function, interpretation





(C) Story, plot, discourse





(D) Collection, analysis, synthesis and interpretation





Answer: (C)











52. Identify the correct sequence of the following events:





I. Establishment of American Folklore Society





II. Publication of Household Marchen





III. Publication of ‘Motif-Index of Folk Literature’





IV. Coinage of the term Folklore





Codes:





(A) IV, I, II, III





(B) III, II, I, IV





(C) I, II, IV, III





(D) II, IV, I, III





Answer: (D)











53. Arrange the following cities with therespective deities – Kali, Ekavira, Kamakhya, Srirama





I. Muhur





II. Kolkata





III. Bhadrachalam





IV. Guwahati





Codes:





(A) II, I, IV, III





(B) I, II, IV, III





(C) IV, I, III, II





(D) III, II, I, IV





Answer: (A)











54. Identify the chronological order of folk song genres from the following:





(A) Lullaby, Lamentation, Nursery Rhyme, Puberty Song





(B) Nursery Rhyme, Lullaby, Lamentation, Puberty Song





(C) Lullaby, Nursery Rhyme, Puberty Song, Lamentation





(D) Lamentation, Lullaby, Nursery Rhyme, Puberty Song





Answer: (C)











55. Find out the order of development of cultures as per the evolutionary process:





(A) Folk, Tribal, Popular, Elite





(B) Tribal, Folk, Elite, Popular





(C) Tribal, Popular, Elite, Folk





(D) Elite, Popular, Folk, Tribal





Answer: (B)











56. Give the correct sequence of the scholars with their Indian Language – A.K. Ramanujan, Komal Kothari, B. Ramaraju, and P.D. Goswami:





(A) Kannada, Rajasthani, Telugu, Assamese





(B) Rajasthani, Telugu, Assamese, Kannada





(C) Telugu, Rajasthani, Kannada, Assamese





(D) Rajasthani, Kannada, Assamese, Telugu





Answer: (A)











57. Match the following List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Din-e-Ilahi                           1. Ashtapadi





b. Brihadisvara Temple           2. Kautilya





c. Kalidasa                              3. Tanjore





d. Arthasastra                          4. Akbar





Codes:





       a b c d





(A) 1 4 3 2





(B) 4 1 2 3





(C) 3 1 2 4





(D) 4 3 1 2





Answer: (D)











58. Match the following List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Chenchu                  1. Nagaland





b. Ao                           2. Meghalaya





c. Ghumiar                  3. Andhra Pradesh





d. Khasi                       4. Punjab





Codes:





       a b c d





(A) 2 3 1 4





(B) 4 2 3 1





(C) 3 1 4 2





(D) 1 3 2 4





Answer: (C)











59. Match the following List – I with List – II:





List – I                                                List – II





a. Hermeneutic approach                    1. Max Muller





b. Comparative Philosophy                 2. Pokimghore





c. Narrative method                            3. Derrida





d. Deconstruction                               4. Paul Ricoeur





Codes:





       a b c d





(A) 2 3 1 4





(B) 4 1 2 3





(C) 2 4 3 1





(D) 1 3 2 4





Answer: (B)











60. Match the following List – I with List – II:





List – I                        List – II





a. Proverb                    1. Tangible and intangible





b. Sorcery                    2. A cultural performance





c. Material Culture      3. Folk belief





d. Ritual                      4. A Topic and a Comment





Codes:





       a b c d





(A) 4 3 1 2





(B) 2 3 4 1





(C) 3 2 1 4





(D) 1 4 3 2





Answer: (A)











61. Which one of the following is correct?





(A) Anima is female in male psyche.





(B) Anima is an instinct in psyche.





(C) Anima is male in female psyche.





(D) Anima is a split psyche.





Answer: (A)











62. Which one of the following pairs is correctly matched?





(A) Dynamics of Folklore: Alan Dundes





(B) Folklore and Folk life: Richard Bauman





(C) Verbal Art as Performance: Ben-Amos





(D) Breaking the Magic Spell: Jack Zipes





Answer: (D)











63. Which one of the following pairs is correctly matched?





(A) Erukala: Andhra Pradesh





(B) Aimol: West Bengal





(C) Irula: Maharashtra





(D) Khond: Kerala





Answer: (A)











64. Which one of the following pairs is not correctly matched?





(A) Folklore is the survival of the past refuses to die: Francis Potter





(B) Folklore comes early and stays late in the lives of all of us: Richard Bauman





(C) Folklore is the weapon of class conflict: Y.M. Sokolov





(D) Folklore is a body of traditional belief, custom and expression: B.A. Botkin





Answer: (B)











65. Match the following List – I with List – II:





List – I                                                                        List – II





a. Folklore University                                                 1. Kolkata





b. Lok Kala Mandal                                                    2. Bengaluru





c. National Folklore Support Centre                           3. Jaipur





d. Folkloristic Education and Research Institute       4. Chennai





Codes:





       a b c d





(A) 1 4 2 3





(B) 4 1 3 2





(C) 2 3 4 1





(D) 3 2 1 4





Answer: (C)











66. Match the following List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Maariyamman                      1. Andhra Pradesh





b. Gangamma                          2. Tamil Nadu





c. Mangala                               3. Manipur





d. Panthoibi                             4. Odisha





Codes:





       a b c d





(A) 4 2 3 1





(B) 2 1 4 3





(C) 3 4 1 2





(D) 1 4 3 2





Answer: (B)











67. Find out which one is not correctly matched?





(A) Folklorismus: Hans Moser





(B) Folklore process: Lauri Honko





(C) Historical Reconstructionism: G.L. Gomme





(D) Functionalism: Kunio Yanagita





Answer: (D)











68. Match the following List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Therakkoothu                      1. Karnataka





b. Chindhu Yakshagana          2. Tamil Nadu





c. Mughal Tamasa                   3. Andhra Pradesh





d. Yakshagana                        4. Odisha





Codes:





      a b c d





(A) 2 3 4 1





(B) 3 2 1 4





(C) 4 1 3 2





(D) 1 4 2 3





Answer: (A)











69. Match the following List – I with List – II:





List – I                                                List – II





a. Lok Sahitya                                     1. Kapila Vatsayayan





b. Indian Folk Dance                          2. Balwant Gargi





c. Cultural Heritage of India               3. Rabindranath Tagore





d. Folk Theatre of India                      4. S.K. Chatterjee





Codes:





       a b c d





(A) 2 1 3 4





(B) 3 2 4 1





(C) 3 1 4 2





(D) 1 4 2 3





Answer: (C)











70. Match the following List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Conversational genre           1. Myth, legend and folktale





b. Prose Narratives                  2. Proverbs, riddles andjokes





c. Meta-folklore                      3. Use of folklore out of its context





d. Applied folklore                 4. Folklore about folklore





Codes:





       a b c d





(A) 2 3 4 1





(B) 1 4 2 3





(C) 4 2 3 1





(D) 2 1 4 3





Answer: (D)











71. Match the following List – I with List – II:





List – I                                    List – II





a. Ethnography                        1. Glorifying one’s own culture





b. Ethnology                           2. Study of traditional music from the native perspective





c. Ethnocentrism                     3. Comparative study of different cultures





d. Ethnomusicology                4. Descriptive study of a cultural group





Codes:





       a b c d





(A) 3 1 4 2





(B) 4 3 1 2





(C) 2 4 3 1





(D) 1 2 4 3





Answer: (B)











72. Propp’s Morphology was instrumental in





(A) Shift from typology by content to typology by structure





(B) Study of functions and motifemes





(C) Classifying folktales by dramatis personae





(D) Recognising thirty one functions in a tale





Answer: (A)











73. The scholars of psychoanalytical theory are:





(A) Karl Abraham, Sigmund Freud, Ernest Jones, Erich Fromm





(B) Durkheim, Karl Abraham, Sigmund Freud, Walter Anderson





(C) Albert Wesselski, Gaston Paris, Karl Abraham, Sigmund Freud





(D) Walter Anderson, Albert Wesselski, Sigmund Freud, Karl Abraham





Answer: (A)











74. Which one is the correct statement?





(A) Comparative study of folklore raises folkloristic to the level of history of human nature.





(B) Aim of comparative study is to differentiate between variable and tangible.





(C) Folkloristic is a comparative subject and folklore belongs to all humanity.





(D) By looking at other cultures we can understand individual creativity.





Answer: (C)











75. ‘Semantics’ is the study that deals with





I. Sentence structure





II. Meaning structure





III. Grammatical structure





IV. Signified structure





Codes:





(A) I and II are correct.





(B) II and IV are correct.





(C) I and III are correct.





(D) II and III are correct.





Answer: (B)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 899 General Studies 718 Central Govt. Job 306 General Tamil 172 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Library and Information Science Paper II 71 Anna University Jobs 68 Librarian Jobs 65 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting