-->

UGC NET Paper III in Social Work { 2013 September }



1. Classical conditioning technique used to eliminate phobias, is used in


(A) Generalization


(B) Operant conditioning


(C) Spontaneous recovery


(D) Systematic desensitization


Answer: (D)





2. Put the following events in the order of their occurrence:


i. Charity organisation society (London)


ii. Publication of a book on social case work


iii. Charity organisation society (USA)


iv. Emergence of Freudian theory


Codes:


(A) i iii ii iv


(B) iv ii i iii


(C) i iv ii iii


(D) iii iv ii i


Answer: (A)





3. Arrange the following steps in the process of establishment of NGOs in a sequence:


i. Mission


ii. Vision


iii. Strategies


iv. Objectives


Codes:


(A) i ii iv iii


(B) i ii iii iv


(C) ii i iii iv


(D) ii i iv iii


Answer: (D)





4. What is the proper sequence of the following?


i. Members of similar age-group available with interest in recreational activities.


ii. Group becomes cohesive and goals achieved.


iii. Group goals are identified and clearly stated.


iv. Programme planned and carried out.


Codes:


(A) iii iv ii i


(B) i iii iv ii


(C) i ii iii iv


(D) ii i iv iii


Answer: (B)





5. Match items given in List – I with those in List – II by selecting the correct code given below:


List – I (Author)                                             List – II (Book)


a. Caplan, G. (1961)                                        i. A Theory of Human Motivation


b. Douglas, T. (1993)                                      ii. Common Human Needs


c. Maslow, A. (1943)                                      iii. A Community Approach to Mental Health


d. Towle, Charlotte (1945)                             iv. A Theory of Group Work Practice


Codes:


       a b c d


(A) ii i iv iii


(B) iii ii i iv


(C) iv iii ii i


(D) iii iv i ii


Answer: (D)





6. Following are the steps of social research. Arrange the steps to prepare a plan of research study:


(a) Data collection


(b) Hypothesis


(c) Problem formulation


(d) Objectives


(e) Processing and analysis of data


(f) Report writing


Codes:


(A) (a) (c) (b) (d) (e) (f)


(B) (b) (c) (a) (d) (e) (f)


(C) (d) (c) (b) (a) (e) (f)


(D) (c) (d) (b) (a) (e) (f)


Answer: (D)





7. Match the items of List – I with items of List – II:


List – I                                                List – II


a. Monogamy                                      i. More than one wife


b. Polygamy                                        ii. Perfect relationship and living together


c. Consensual union                            iii. Some earlier wives have got re-married


d. Serial monogamy                            iv. One and only wife


Codes:


        a b c d


(A) iv i ii iii


(B) i ii iv iii


(C) iv iii i ii


(D) iv i iii ii


Answer: (A)





8. Match items in List – I with List – II and choose the correct answer from the codes given below:


List – I                                                            List – II


a. Transference                                                i. Law


b. Parole                                                          ii. Sociology


c. Cultural lag                                                  iii. Psychiatry


d. Award                                                         iv. Criminology


Codes:


        a b c d


(A) iii i iv ii


(B) ii iii i iv


(C) iii iv ii i


(D) i ii iii iv


Answer: (C)





9. Match the following:


List – I                                                            List – II


a. Jane Adams                                                 i. Methods of social work


b. Johari Window                                            ii. Problem-solving model


c. H.H. Perlman                                              iii. Social Diagnosis


d. Mary Richmond                                          iv. Known to others: unknown to self


Codes:


       a b c d


(A) i iv ii iii


(B) i iv iii ii


(C) ii i iii iv


(D) iv iii ii i


Answer: (A)





10. Match the following:


List – I                                                            List – II


a. Probation Department                                 i. Rehabilitation of offender


b. Parole                                                          ii. Juvenile Justice


c. Vocational Training                         iii. District Court


d. Child Welfare Committee                          iv. Reward for good conduct


Codes:


       a b c d


(A) i ii iii iv


(B) iii iv i ii


(C) iv i ii iii


(D) ii iii iv i


Answer: (B)


11. Match the following:


List – I (Events)                                              List – II (Date of Observance)


a. World Day of Water                                   i. June 5th


b. World Earth Day                                        ii. July 11th


c. World Environment Day                             iii. March 22nd


d. World Population Day                                iv. April 22nd


Codes:


       a b c d


(A) ii iii i iv


(B) iii i ii iv


(C) iv ii i iii


(D) iii iv i ii


Answer: (D)





12. Match the following:


List – I (Item)                                                 List – II (Act)


a. Works Committee                                       i. Payment of Gratuity Act


b. Set on and Set off                                       ii. Industrial Disputes Act


c. Continuous service                                      iii. Standing orders


d. Subsistence allowance                                iv. Payment of Bonus Act


v. Factories Act


Codes:


        a b c d


(A) ii iv iii v


(B) ii iv i iii


(C) iii ii v i


(D) v iii iv ii


Answer: (B)





13. Match the items of List – I with items of List – II:


List – I                                                                        List – II


a. Dissolution of Muslim Marriage Act                      i. 1939


b. Child Marriage Restraint Act                                 ii. 1955


c. Dowry Prohibition Act                                           iii. 1961


d. Hindu Marriage Act                                               iv. 1929


Codes:


       a b c d


(A) i iv iii ii


(B) i iii iv ii


(C) iii iv ii i


(D) i ii iii iv


Answer: (A)





14. Assertion (A): Socialization is a lifelong process.


Reason (R): Socialization process ends with one’s death.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) (A) is true and (R) is not true.


(C) (A) is not true and (R) is not the correct explanation of (A).


(D) Both (A) and (R) are not true.


Answer: (A)





15. Assertion (A): Position of labour welfare officer is only ornamental but not practical.


Reason (R): Right person for right job is a prerequisite.


Codes:


(A) (A) is true, but (R) is not true.


(B) (A) is not true, but (R) is true.


(C) (A) is true, but (R) is not the correct explanation of (A).


(D) (A) and (R) are not true.


Answer: (B)





16. Assertion (A): Participation in SHGs leads to women’s empowerment.


Reason (R): Through participation in SHGs women improve their self-image, make better choices and enhance their financial status.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) Both (A) and (R) are false.


(C) (A) is true, but (R) is not the correct explanation of (A).


(D) (A) is true and (R) is the correct explanation of (A).


Answer: (D)





17. Assertion (A): Workers participation in industry result in industrial democracy.


Reason (R): Workers education program does not encourage the participation of workers.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) Both (A) and (R) are not true.


(C) (A) is true and (R) is not the true explanation of (A).


(D) (A) is true and (R) is the true explanation of (A).


Answer: (C)





18. Assertion (A): Right to self determination is a principle of social work.


Reason (R): In social work practice the client is given free hand to decide about his/her future.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true and (R) is correct explanation of (A).


(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).


(C) (A) is true, but (R) is false.


(D) (R) is true, but (A) is false.


Answer: (B)





19. Assertion (A): Females have higher life expectancy than males.


Reason (R): Females receive a better diet.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).


(C) (A) is true, but (R) is false.


(D) Both (A) and (R) are false.


Answer: (C)





20. Consider the following statements and select your answer according to the codes given below:


Assertion (A): Peoples participation is essential for the success of development programme.


Reason (R): Education and Awareness lead to participation.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


(B) Both (A) and (R) are true and (R) is not correct explanation of (A).


(C) (A) is true, but (R) is false.


(D) (A) is false, but (R) is true.


Answer: (A)


21. Assertion (A): The connection between industrialization and breakdown of joint family system needs to be studied.


Reason (R): This calls for variety of researches to be carried out in rural areas alone.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) Both (A) and (R) are not true.


(C) (A) is true and (R) is not the correct explanation of (A).


(D) (A) is not true and (R) is true.


Answer: (C)





22. Assertion (A): Social action is a systematic and conscious effort to influence the basic social conditions for social progress.


Reason (R): It involves improving social legislative and social policies.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) (A) is true and (R) is the correct explanation of (A).


(C) (A) is not true and (R) is true.


(D) (A) is true and (R) is not the correct explanation of (R).


Answer: (B)





23. Assertion (A): Psychologists generally agree that Intelligence Quotient (I.Q.) gets affected by environment.


Reason (R): Intelligence Quotient (I.Q.) is a biological trait and it cannot be changed.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) Both (A) and (R) are not true.


(C) (A) is true and (R) is not true.


(D) (A) is true and (R) is the correct explanation of (A).


Answer: (C)





24. Assertion (A): Jan Shikshan Sansthan provides vocational training courses to the marginalized.


Reason (R): Vocational training empowers the beneficiaries who become entrepreneurs.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are not true.


(B) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


(C) (A) is true and (R) is not the correct explanation of (A).


(D) (A) is not true and (R) is true.


Answer: (C)





25. Assertion (A): Crime rate in India is increasing day-by-day.


Reason (R): Crime rate is increasing because people lack skills and use illegitimate means to achieve their goals.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) (A) is not true and (R) is the explanation of (A).


(C) Both (A) and (R) are not true.


(D) (A) is true and (R) is not the correct explanation of (A).


Answer: (A)





26. Assertion (A): For effective management of a children’s residential home, the staff should be affectionate and friendly.


Reason (R): Regular funding is essential to proper functioning of a residential home for children.


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true.


(B) (A) is true and (R) is not true.


(C) Both (A) and (R) are not true.


(D) (A) is true and (R) is the correct explanation of (A).


Answer: (A)





27. Arrange the following Acts in order in which they were enacted. And select the correct answer using the codes given below:


i. Payment of Wages Act


ii. Payment of Gratuity Act


iii. Minimum Wages Act


iv. Payment of Bonus Act


Codes:


(A) iii i iv ii


(B) i iv ii iii


(C) ii iv iii i


(D) i iii iv ii


Answer: (D)





28. Behaviour that is contrary to the standards of conduct or social expectations of a group or society, is defined by


(A) Elliot and Merill


(B) Fuller and Myers


(C) Louise Weston


(D) Ogburne


Answer: (C)





29. One of the following theories propounds childhood experiences influence the adult behaviour:


(A) Person-Centred theory


(B) Behaviour modification theory


(C) Psychoanalytic theory


(D) Existential theory


Answer: (C)





30. A declarative statement of relationship between or among variables is called


(A) Concept


(B) Value


(C) Hypothesis


(D) None of the above


Answer: (C)





31. The extent of difference between population parameters and the sample statistic is called


(A) Sampling error


(B) Statistic


(C) Sampling bias


(D) None of the above


Answer: (A)





32. Quartile deviation is also known as


(A) Range


(B) Mode


(C) Semi-inter quartile range


(D) None of these


Answer: (C)





33. The time interval between invasion by an infectious agent and appearance of first sign or symptom of the disease in question is called


(A) Quarantine


(B) Inoculation


(C) Incubation period


(D) None of the above


Answer: (C)





34. Find the mode of following marks obtained by 10 students: 10, 6, 11, 8, 9, 11, 7, 11, 12 and 10.


(A) 12


(B) 8.5


(C) 11


(D) None of the above


Answer: (C)





35. Quota sampling is the method of


(A) Non-probability sampling


(B) Area sampling


(C) Simple random sampling


(D) The lottery method


Answer: (A)





36. Emotional insulation is


(A) covering himself from physical threats.


(B) involves the justification for inappropriate behaviour.


(C) a maneuver aimed at withholding an emotional investment in a desired but unlikely outcome.


(D) involves the use of abstractions as a way of avoiding feelings and distancing one’s self from emotional pain.


Answer: (C)





37. Cone of the layers protecting environment from ultraviolet rays is


(i) Ozone


(ii) Ionosphere


(iii) Stratosphere


(iv) Troposphere


Codes:


(A) Only (i) is correct.


(B) (ii) and (iii) are correct.


(C) (iii) and (iv) are correct


(D) None of them is correct.


Answer: (A)





38. Which of the following is not an ascribed status?


(A) Age


(B) Caste


(C) Sex


(D) Knowledge


Answer: (D)





39. Skewness tells us about


(A) The direction of the variation or departure from symmetry


(B) Amount of variation in the data


(C) Estimates of the values of variables


(D) The measurement of the scattered values


Answer: (A)





40. Variance is


(A) Range


(B) Quartile Deviation


(C) Measure of Skewness


(D) The average of the squared differences from the mean


Answer: (D)





41. World Elder’s day observed on


(A) 1st October


(B) 1st November


(C) 1st April


(D) 1st May


Answer: (A)





42. Personification is


(A) a method of identifying persons as a resource.


(B) a technique whereby the group worker gives instructions.


(C) a method of working with groups in which the group worker is presented as a model.


(D) a procedure to select working participation.


Answer: (C)





43. ‘Acrophobia’ is the fear of


(A) Water


(B) Place


(C) Blood


(D) Height


Answer: (D)





44. A Researcher is generally expected to


(A) study the existing literature in a field.


(B) generate new principles and theories.


(C) synthesize the ideas given by others.


(D) all the above.


Answer: (D)





45. Arrange the following Acts in order in which they were enacted:


i. The Workmen’s Compensation Act


ii. The Indian Trade Unions Act


iii. The Payment of Wages Act


iv. The Industrial Employment (Standing Orders) Act


Codes:


(A) i iii iv ii


(B) ii i iii iv


(C) i ii iii iv


(D) iii iv ii i


Answer: (C)





46. One of the sections of Income Tax Act that gives tax exemption to nonprofit organizations on their income is


(A) 12 A


(B) 17 B


(C) 80 G


(D) All the above


Answer: (A)





47. Case study is the form of


(A) Subjective analysis


(B) Qualitative analysis


(C) Quantitative analysis


(D) Objective analysis


Answer: (B)





48. ‘Self talk’, means


(A) The messages that a person gives to himself/herself.


(B) A technique of talking with two persons.


(C) The message a person receives for himself.


(D) Message received from super natural power.


Answer: (A)





49. Human Rights Day observed on


(A) 1st December


(B) 10th December


(C) 12th December


(D) 15th December


Answer: (B)





50. National Institute of Social Defence is situated at


(A) Delhi


(B) Bangalore


(C) Mumbai


(D) Chennai


Answer: (A)





51. The basic skill of active listening which is the cornerstone of effective communication is


(A) making a diagnostic formulation of the client as he speaks.


(B) clarify what the client relates without being paternalistic.


(C) evaluate the effect that transference is having on the social worker-client relationship.


(D) understand both what the client & the social worker are saying and the undercurrents of unspoken feelings between the two.


Answer: (D)





52. Which of the following is not a part of community organisation?


(A) To determine the social needs of a community.


(B) To integrate the specific needs of some individual members of a community.


(C) To consciously do planning for meeting the needs of the community.


(D) To mobilize community resources to meet the social needs of a community.


Answer: (B)





53. National Policy for children was launched in


(A) August 1974


(B) August 1977


(C) August 1978


(D) August 1975


Answer: (A)





54. Who coined the term ‘Isolated nuclear family’?


(A) William J. Goode


(B) Murdock


(C) Cooper


(D) Talcot Parsons


Answer: (D)





55. Which article of the Indian Constitution provides maternity leave for women?


(A) Article 40


(B) Article 41


(C) Article 42


(D) Article 44


Answer: (C)





56. One of the following sections of IPC deals with cruelty:


(A) Section 354


(B) Section 376


(C) Section 498 A


(D) Section 508


Answer: (C)





57. Catharsis means


(A) Ventilation


(B) Psycho analysis


(C) Behavioural modification


(D) Problem solving


Answer: (A)





58. Which of the following is not a mechanism for settlement of Industrial Disputes in India?


(A) Labour Court


(B) Tribunal


(C) National Tribunal


(D) Standing Labour Committee


Answer: (D)





59. Deterioration of mental functions caused by the loss of nerve cells in brain is called


(A) Mental retardation


(B) Delirium


(C) Dementia


(D) Depressive neurosis


Answer: (C)





60. The Token economy is a procedure in which


(A) the patients are helped to understand their home economics.


(B) the patients are given understanding of economic gains.


(C) the patients are given generalized conditioned reinforcer in exchange for performing certain target behaviour.


(D) the patients are helped to come out of the loss they suffered due to economic crisis.


Answer: (C)





61. Cost-benefit analysis relates to


(A) Analysis of profit and loss


(B) Program returns


(C) Analysis of income and expenditure


(D) Comparison between program costs with program effects.


Answer: (D)





62. Human Poverty Index is developed by


(A) World Bank


(B) WHO


(C) UNDP


(D) UNICEF


Answer: (C)





63. ‘Electra Complex’ is a situation found in


(A) Oral stage


(B) Annal stage


(C) Phalic stage


(D) Latency stage


Answer: (C)





64. The first social work text that used the word ‘supervision’, is


(A) The New Practice of Supervision and Staff Development by Abels Paul A


(B) ‘Group Methods in Supervision and Staff Development’, by Abrahamson Arthur. C


(C) ‘Supervision and Education in Charity’, by Jeffrey R. Brackett


(D) ‘The MSW Supervisor: Problems of Role Transition’, by Abramczyk, Lois W


Answer: (C)





65. Who among the following suggested two tier system for Panchayati Raj?


(A) Balwantrai Mehta


(B) Ashok Mehta


(C) Vasantrao Naik


(D) None of the above


Answer: (B)





66. Sequence the following steps in social research:


(i) Collection and analysis of data


(ii) Conclusions and areas for further research


(iii) Objectives of the study


(iv) Review of literature


Codes:


(A) (iv) (ii) (i) (iii)


(B) (ii) (iii) (iv) (i)


(C) (iii) (iv) (i) (ii)


(D) (ii) (i) (iii) (iv)


Answer: (C)





67. Which of the following is not a principle of Group Work?


(A) Appropriate modification of the group process.


(B) Indifferent attitude towards members.


(C) Enabling group members to involve themselves in the process of problem solving.


(D) Recognition of unique differences of each individual.


Answer: (B)





68. National Institute for the Visually Handicapped (NIVH) is based in


(A) Hyderabad


(B) Mumbai


(C) Kolkata


(D) Dehradun


Answer: (D)





69. “Each for all and all for each” is a slogan associated with


(A) Panchayati Raj


(B) Co-operation


(C) Democratic Sprit


(D) NGOs


Answer: (B)





70. Gandhiji’s Concept of Trusteeship is based on


(A) The property should be privately owned.


(B) The faith that human beings are not selfish.


(C) The faith that human nature is very selfish.


(D) The use of wealth should be through legislative regulation.


Answer: (B)





Read the passage given below and answer the following questions as per the understanding of the passage (Question Nos. 71 to 75)


         International social work is a discrete field of practice within social work that seeks to improve the social and material well-being of people everywhere. It is practiced across geopolitical borders and at all levels of social and economic organization. International social work also is development-focused and, as such, much of international social work practice occurs at the local, state and provincial levels within individual countries. Globalization and the new wave of technological innovations, coupled with global interdependence between and among individuals, groups and nations are having a tremendous effect on social work education and practice throughout the world. With increasing global social problems, social work professionals are continuously engaged in finding solutions to both local and global problems. This trend is reflected in the social work profession’s involvement in a variety of international dimensions of practice and with various organizations concerned with global challenges and issues.





           Some examples of levels of social work practice in the international arena include individual empowerment, group empowerment, institution building, community building, nation building, region building and world building. Social workers are also engaged in challenging the current trends in international social policies and programs that affect vulnerable populations. Examples of international social work practice include human rights, social development, advocacy, poverty and social justice, as well as responding to conflict, disasters and the needs of displaced populations such as immigrants and refugees.


It is important to acknowledge that, increasingly aspects of international practice can be carried out within one’s own domestic environment. For example, the rise of migration and displacement has resulted in an increased number of social workers who may or may not identify as international social workers engaging with immigrant and refugee populations in their own counties. Consequently, whether social workers are working locally or outside of their home countries, they need to familiarize themselves with global affairs, and they must develop an internationally oriented multicultural competence to ensure effective delivery of services to vulnerable populations. Social work education therefore plays an integral role in ensuring the integration of international competence of its students and future practitioners.





71. International social work is


(A) a practice of social work to deal with issues of international importance.


(B) a practice with in social work that seeks to improve the social and material well-being of people across geo-political borders.


(C) a practice of social work to impose international standards.


(D) a practice to deal with international conflicts resolution.


Answer: (B)





72. International social work practice occurs


(A) at international level only.


(B) at United Nations meeting and other meetings of international organisations.


(C) at the local, state and provincial levels within individual countries.


(D) none of the above.


Answer: (C)





73. What is the impact of Globalisation on social work education?


(A) Social work education prepare professionals with multicultural competencies to deal with global problems and finding solutions.


(B) It has improved its standards and quality.


(C) Commercialization of social work education.


(D) None of the above


Answer: (A)





74. Social work practice in international arena include


(A) Individual and group empowerment


(B) Institution building


(C) Community and Nation building


(D) All the above


Answer: (D)





75. Which aspects of International Social Work practice can be carried out in domestic environment?


(A) Migration and displacement


(B) Refugees and immigrants populations


(C) All vulnerable populations


(D) All of the above


Answer: (D)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 309 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 70 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting