-->

UGC NET Paper III in Management { 2013 December }



1. Match the items of List – I with those of List – II and give the correct code from the following:


List – I                                                            List – II


a. Sales Maximisation Model                          i. John Williamson


b. Managerial Discretion Model                     ii. R.M. Cyert and J.G. March


c. Integrative Model                                       iii. William J. Baumol


d. Behavioural Model                                                 iv. Oliver Williamson


Codes:


       a b c d


(A) ii iii iv i


(B) iii iv i ii


(C) i ii iii iv


(D) iv i ii iii


Answer: (B)





2. Match the items of the following two lists and give the correct code for the following:


List – I                                                                        List – II


a. Scale of Preferences                                                i. Indifference Curves


b. Inadequate Explanation of Giffen Goods              ii. Ordinal Utility


c. Curves always slope negatively                              iii. Demand Curves


d. Inseparation of Income and Substitution affects   iv. Marshallian Utility Analysis


Codes:


      a b c d


(A) ii i iii iv


(B) i iii iv ii


(C) ii iv i iii


(D) iii ii iv i


Answer: (C)





3. Cost-plus pricing is not suitable for


(A) Monopoly Pricing


(B) Product Tailoring


(C) Refusal Pricing


(D) Monopsony Pricing


Answer: (A)





4. Indicate the correct code matching the items of List – I with those in List – II as follows:


List – I                                                List – II


a. Resorting to New Technology        i. Cost reduction through output expansion


b. Excess Capacity of the Plant          ii. Constant cost despite output expansion


c. Employees’ Training Centres          iii. Internal Economies


d. Reserve Capacity of the Plant        iv. External Economies


Codes:


      a b c d


(A) i iii ii iv


(B) iii i iv ii


(C) iv ii i iii


(D) ii iv iii i


Answer: (B)





5. In a mixed economy, the central problems are solved through which of following?


(A) Price mechanism


(B) Regulated market mechanism


(C) Market mechanism and economic planning


(D) Economic planning and control


Answer: (C)





6. Indicate the correct code matching the items in List – I with those in List – II as follows:


List – I                                                                                                                                    List – II


a. Excess of aggregate investment over aggregate savings, at full employment level            i. Stability of National Income


b. Equality of aggregate income and savings                                                                                     ii. Recessionary gap


c. Comparatively greater decrease in income following a decrease in investment                 iii. Multiplier effect


d. Aggregate expenditure being less than national income at full employment level             iv. Inflationary gap


Codes:


       a b c d


(A) ii iv i iii


(B) iv i iii ii


(C) iii ii iv i


(D) i iii ii iv


Answer: (B)





7. The study of gestures and body postures for their impact on communication is known as:


(A) Kinesics


(B) Proximics


(C) Semantics


(D) Informal channels


Answer: (A)





8. Which of the following deals with “what, why, when and how” tasks to be performed?


(A) Job Analysis


(B) Job Description


(C) Job Specification


(D) Job Enrichment


Answer: (B)





9. According to Henry Mintberg, managers perform three roles. Indicate the one role which is not among them.


(A) Decisional


(B) Informational


(C) Interpersonal


(D) Supervisory


Answer: (D)





10. The Ringlemann effect describes


(A) The tendency of groups to make risky decisions


(B) Social loafing


(C) Social facilitation


(D) The satisfaction of members’ social needs


Answer: (B)





11. The term “workforce diversity” refers to differences in race, age, gender, ethnicity, and _______ among people at work.


(A) Social status


(B) Personal wealth


(C) Able-bodiedness


(D) Political preference


Answer: (C)





12. Match the following and indicate the correct code:


List – I                                                                                                                                                                        List – II


a. A form of learning through association that involves the manipulation of stimuli to influence behaviour            i. Stimulus


b. The process of controlling behaviour by manipulating its consequences                                                                ii. Reinforcement


c. Something that incites action                                                                                                                                  iii. Operant conditioning


d. The administration of a consequence as a result of behaviour                                                                               iv. Classical conditioning


Codes:


      a b c d


(A) i ii iii iv


(B) iv iii ii i


(C) iii iv i ii


(D) iv iii i ii


Answer: (D)





13. Which of the following techniques permits the complainant to remain anonymous?


(A) The exit interview


(B) The gripe-box system


(C) The opinion survey


(D) None of the above


Answer: (B)





14. Which of the following Acts has a direct relevance for grievance handling practices?


(A) The Industrial Employment (Standing Order) Act, 1946


(B) The Industrial Disputes Act, 1947


(C) The Factories Act, 1948


(D) All of the above


Answer: (D)





15. That the authority rests solely with the management with no right to anyone to challenge is the basis of the


(A) Pluralist Approach


(B) Systems Approach


(C) Unitary Approach


(D) Social Action Approach


Answer: (C)





16. Which of the following is not a welfare provision under the Factories Act, 1948?


(A) Canteen


(B) Crèches


(C) First Aid


(D) Drinking water


Answer: (D)





17. A person who has ultimate control over the affairs of the factory under the Factories Act, 1948 is called


(A) Occupier


(B) Manager


(C) Chairman


(D) Managing Director


Answer: (A)





18. In which of the following methods grievances are ascertained at the time of employees quitting the organisation?


(A) The exit interview method


(B) The gripe-box system


(C) The open-door policy


(D) Opinion surveys


Answer: (A)





19. Redressal of employees’ grievances covers


(A) Positive attitude towards employees’ grievances and readiness to help


(B) Expediting machinery for resolving employees’ grievances


(C) Equitable salary system for all


(D) Both (A) and (B)


Answer: (D)





20. Which of the following are most closely interconnected?


(A) Leadership and organization structure


(B) Leadership and motivation


(C) Leadership and planning


(D) Leadership and performance appraisal


Answer: (B)





21. _______ is defined as disputes between parties submitted and decided by a neutral third party.


(A) Collective Bargaining


(B) Affirmation Action


(C) Arbitration


(D) Negotiation


Answer: (C)





22. The appropriate method to derive the growth rate according to Dividend- Growth Model for equity valuation is


(A) Growth rate of sales over a period of time


(B) Plough-back ratio multiplied with return-on-equity


(C) Plough-back ratio multiplied with net profit margin


(D) Growth rate of fixed assets over a period of time


Answer: (B)





23. Match the items given in List – I and List – II and indicate the correct code:


List – I                                                                                                                                                            List – II


a. The technique used in examining the effect of change in one variable at a time                            i. Hillier Model


b. The process of developing the frequency distribution of Net Present Value                                 ii. Sensitivity Analysis


c. The technique used in examining the chances of Net Present Value being greater than zero        iii. Decision tree


d. The technique used when investment at a future date is to be decided based on the probable outcome of previous investment                                                                                                       iv. Simulation


Codes:


      a b c d


(A) i ii iv iii


(B) ii iv i iii


(C) iii iv i ii


(D) iv i ii iii


Answer: (B)





24. Match the correct option for each ofthe following approaches of Capital structure theories:


a. The Net Income Approach                          i. The market value of the firm is not affected by changes in the capital structure


b. The Net Operating Income Approach        ii. Declining weighted-average cost of capital


c. The Modigliani & Miller Proposition – I     iii. The firms prefer to rely on internal accruals followed by debt finance and external finance


d. The Pecking Order Theory                                     iv. The value of the firm depends on the earnings and risk of its assets rather than the way the assets have been financed


Codes:


      a b c d


(A) i iii ii iv


(B) iv ii iii i


(C) ii i iv iii


(D) iii iv i ii


Answer: (C)





25. Under the Walter Model, if the rate of return is greater than the cost of capital:


(A) Price per share does not vary with the increase or decrease in dividend pay-out ratio.


(B) Price per share increases as the dividend pay-out ratio increases.


(C) Price per share increases as the dividend pay-out ratio decreases.


(D) None of the above.


Answer: (C)





26. Which one of the following is not the major objective of International Monetary Fund?


(A) Promoting co-operation among countries on international monetary issues.


(B) Giving loans to countries for the purpose of economic development.


(C) Promoting stability in the exchange rates.


(D) Promoting free mobility of capital across countries.


Answer: (B)





27. Match the correct combination for Assertion and Reason as argued by Shapiro and Titman:


Assertion (A): Management decisions to insure or hedge asset appear at best neutral mutation.


Reason (R): The price of systematic risk is identical for all the participants in the financial market.


(A) Assertion (A) is correct, but Reason (R) is incorrect.


(B) Assertion (A) is incorrect, but Reason (R) is correct.


(C) Both the Assertion (A) and the Reason (R) are incorrect.


(D) Both the Assertion (A) and the Reason (R) are correct.


Answer: (D)





28. Conservative policy of working capital refers to


i. Situation with high investment in current assets


ii. Situation which stimulates sales


iii. Situation with frequent production stoppages


Codes:


(A) iii is correct.


(B) ii is correct.


(C) i is correct.


(D) i and ii are correct.


Answer: (D)





29. DUPONT analysis refers to


(A) Earning Per Share = (Net Profit / Number of Equity Shares)


(B) Return on Assets = (Net Profit Margin) / (Total Assets Turnover Ratio)


(C) Total Assets Turnover Ratio = (Sales Average) / (Total Assets)


(D) None of the above


Answer: (B)





30. Match the following and indicate the correct code:


a. Mergers resulting into economies achieved primarily by eliminating the duplicate facilities         i. Conglomerate Merger


b. Mergers resulting into expansion of company’s business towards ultimate consumer or source of raw material                                                                                                                                     ii. Horizontal Merger


c. Mergers in unrelated line of business                                                                                                          iii. Vertical Merger


Codes:


      a b c


(A) i ii iii


(B) ii iii i


(C) iii i ii


(D) iii ii i


Answer: (B)





31. Consider the following statements:


1. Usually people from the same culture, social class and occupation have the same life style.


2. The consumer buying decision will involve the same stages regardless of whether the goods involved are low or high involvement.


3. “Salesmen are born, not made.”


4. The ultimate goal of a customer-oriented organization is to maximize its customer’s satisfaction.


Indicate the correct answer through the codes.


Codes:


(A) All the statements are true.


(B) Statements 1 and 2 are false, others are true.


(C) Statement 3 is true, others are false.


(D) All are false.


Answer: (D)





32. Cognitive dissonance is associated with which stage of the consumer buying decision process?


(A) Need recognition


(B) Information search


(C) Evaluation of alternative


(D) None of the above


Answer: (D)





33. Consider the following statements:


i. Brand equity is a function of brand awareness and brand preference.


ii. Product lines tend to shorten over time.


iii. The Standards of Weights and Measures (Packaged Commodities) Rules, 1977 provide for the labelling rules relating to packaged commodities.


iv. AIDA Model is relevant to advertising as well as physical distribution.


Indicate the correct answer.


Codes:


(A) All the above statements are false.


(B) Only iii is true.


(C) i, iii and iv are true.


(D) Only i is true.


Answer: (B)





34. A marketer developing a brand name that is easy to pronounce would conduct:


(A) An association test


(B) A memory test


(C) A preference test


(D) A recall test


Answer: (D)





35. Before performing the business analysis for developing a new product, a company should beengaged in


(A) Idea screening


(B) Product development


(C) Marketing strategy development


(D) Product positioning


Answer: (C)





36. Relationship marketing aims at building mutually satisfying long term relations with


(A) Customers


(B) Employees


(C) Marketing partners


(D) All of the above


Answer: (D)





37. In the social-cultural arena, marketers may not understand


(A) People’s views


(B) Organisation’s views


(C) Society’s views


(D) Government’s views


Answer: (D)





38. A manufacturer of industrial goods would use ______ sales force structure.


(A) Territorial


(B) Matrix


(C) Product


(D) Market


Answer: (D)





39. Which of the following is/are a type(s) of direct marketing?


(A) Direct-Response Advertising


(B) Personal Selling


(C) Telemarketing


(D) All of the above


Answer: (D)





40. In inventory control, which one of the following factors does not affect the ROL (Re-Order-Level)?


(A) Average Daily Usage


(B) Lead Time


(C) Safety Stock


(D) Holding Costs


Answer: (D)





41. The number of allocated cells in the optimal solution of a transportation problem having m rows and n columns is:


(A) m + n – 1


(B) m + n – 1 or less


(C) m + n + 1


(D) None of the above


Answer: (B)





42. In a railway yard, goods trains arrive at a rate of 30 trains per day. Assume that the inter-arrival time follows an exponential distribution and the service distribution is also an exponential with an average of 36 minutes. The probability that the size of the queue exceeds 10 is _______


(A) 0.944


(B) 0.750


(C) 0.250


(D) 0.056


Answer: (D)





43. If in the optimal solution of a linear programming problem, a non-basic variable has zero value in the Cj – Zj row, the problem


(A) Has no feasible solution


(B) Has multiple optimal solutions


(C) is unbounded


(D) (A) and (B), but not (C)


Answer: (B)





44. The best model to compute the probability that a machine functioning well in one period will continue to function or will break down in the next period is


(A) Delphi Model


(B) Decision-tree Model


(C) Multiplicative Model


(D) Markov-Process Model


Answer: (D)





45. Statement – I: X and R charts use the sample standard deviation to measure process variability.


Statement – II: The lower control limit on an R chart is always R – (1 – 3d3/d2).


Codes:


(A) Both Statements I and II are correct.


(B) Statement I is correct, but II is wrong.


(C) Statement I is wrong, but II is correct.


(D) Both Statements I and II arewrong.


Answer: (D)





46. Assuming ‘X’ as the ‘quantity of rainfall’ and ‘Y’ as the ‘agricultural yield’, which of the following will express the regression equation of Y on X ? 


































Answer: (c)





47. Read the following statements and indicate the correct code from given below:


Statement I: A subjective probability may be nothing more than an educated guess.


Statement II: One reason that decision-makers at high levels often use subjective probabilities is that they are concerned with unique situations.


Codes:


(A) Statement I is correct, but Statement II is wrong.


(B) Statement I is wrong, but Statement II is correct.


(C) Both Statements I and II are correct.


(D) Both Statements I and II are wrong.


Answer: (C)





48. Which of the following is a step in performing analysis of variance?


i. Determine an estimate of population variance from within samples.


ii. Determine an estimate of population variance from among the sample means.


iii. Determine the difference between expected and observed frequency for each class.


Codes:


(A) i and ii only.


(B) i and iii only.


(C) ii and iii only.


(D) i, ii and iii


Answer: (A)





49. From the following, identify the decision-support systems:


i. Status inquiry system


ii. Data analysis system


iii. Accounting system


iv. Information system


Codes:


(A) i, ii and iii


(B) ii, iii and iv


(C) only iii


(D) i, ii, iii and iv


Answer: (D)





50. Which of the following are the components of data warehouses?


i. Metadata


ii. Integration Programs


iii. Summarised data


iv. Archives


Codes:


(A) i, ii and iii only


(B) i, iii and iv only


(C) ii, iii and iv only


(D) i, ii, iii and iv


Answer: (D)





51. Arrange the following stages involved in DBMS in proper sequence:


i. Creating


ii. Defining


iii. Data structuring


iv. Updating


v. Interrogating


Codes:


(A) i, iii, ii, iv and v


(B) ii, i, iii, v and iv


(C) iii, ii, v, iv and i


(D) ii, iii, i, iv and v


Answer: (C)





52. For years Converse had a major share in the athletic shoe market. Then, in the 1980’s, Nike and Reebok re-invented the athletic shoe industry, and Converse changed nothing. Now Converse is a minor brand in a growth industry. According to the BCG matrix, Converse is an exampleof


(A) Cash Cow


(B) Dog


(C) Question mark


(D) Star


Answer: (C)





53. The managerial process of developing and maintaining a viable fit between an organization’s objectives, skills, and resources, and its market opportunities is called


(A) Establishing strategic business units


(B) Market-oriented strategic planning


(C) Market research


(D) Portfolio analysis


Answer: (B)





54. Low cost, product differentiation, and focused market are the examples of


(A) Corporate strategy


(B) Business strategy


(C) Functional strategy


(D) Behavioural strategy


Answer: (B)





55. The word “Tactic” is the most likely to be associated with


(A) Corporate strategy


(B) Business strategy


(C) Operational strategy


(D) Behavioural strategy


Answer: (C)





56. A marketing effectiveness review is part of _______ control.


(A) Annual Plan


(B) Profitability


(C) Proficiency


(D) Strategic


Answer: (D)





57. When a cigarette manufacturing company drastically cuts price of a popular brand of its cigarettes, to increase its share in the competitive market, it is implementing a ______strategy.


(A) Integrative growth


(B) Market development


(C) Market penetration


(D) Product development


Answer: (C)





58. An entrepreneur who is neither willing to introduce new changes nor to adopt new methods is known as:


(A) Adoptive Entrepreneur


(B) Fabian Entrepreneur


(C) Innovative Entrepreneur


(D) Drone Entrepreneur


Answer: (D)





59. UNIDO preparatory meeting on the “Role of Women in Industrialisation in Developing Countries” held in February 1978. Identified constraints, which hinder women from participating in industrial activities.


The meeting was held at


(A) Vienna


(B) New Delhi


(C) Geneva


(D) Mexico City


Answer: (A)





60. Which of the following statements is false?


(A) Venture capital is outside equity that comes from professionally managed pools of investor money.


(B) Term Loan from bank is needed to pay dividends toshareholders on time.


(C) Permanent working capital is the amount a firm needs to produce goods and services at the lowest point of demand.


(D) Temporary working capital is the amount which a firm may need to meet seasonal demand.


Answer: (B)





61. Small Industries Development Organisation (SIDO) has been set up to


(A) Promote, aid and foster the growth of small-scale industries in the country.


(B) Formulate, coordinate and monitor the policies and programmes for promotion and development of small scale industries.


(C) Provide consultancy and training to small entrepreneurs – both existing and prospective.


(D) Provide integrated administrative framework at the district level for promotion of small-scale industries in rural areas.


Answer: (B)





62. Match the items in the two lists:


List – I                                                                        List – II


(Part of Social Responsibility)                        (Features)


a. Responsibility towards owners                   i. Stock


b. Responsibility towards employees’            ii. Quality product


c. Responsibility towards depositors’             iii. Safety of their investment


d. Responsibility towards customers              iv. Job security


v. Interest


Codes:


      a b c d


(A) i iii ii v


(B) iii iv v ii


(C) i iii v ii


(D) iii iv ii i


Answer: (B)





63. First industrial estate in India was established by SSIB in 1955 at


(A) Okhla in Delhi


(B) Ghaziabad in Uttar Pradesh


(C) Rajkot in Gujarat


(D) Sannat Nagar in Jammu &Kashmir


Answer: (C)





64. The Companies Bill, 2012 has been passed by Parliament in August, 2013. What is not true about this Bill?


1. It does not provide for corporate social responsibility.


2. It provides for measures to curb corporate frauds.


3. It does not include the concept of corporate fraud.


4. It emphasises on self-reputation and stringent penalties on professionals.


Codes:


(A) All of the above are true.


(B) While items 1 and 2 are true, the rest are not.


(C) While items 2 and 4 are true, the rest are not.


(D) All of the above are false.


Answer: (C)





65. A high ranking organizational official (e.g. general counsellor or vice president) who is expected to provide strategies for ensuring ethical conduct throughout the organization is known as


(A) Ethics Manager


(B) Ethics Officer


(C) Ethics Controller


(D) Ethics Counsellor


Answer: (B)





66. Indicate the correct code for the following statements about Assertion (A) And Reason (R):


Assertion (A): All ethical theories are not equally applicable every time in all types of ethical dilemma resolution.


Reason (R): The ethical resolution should be based as far as possible on a cognitive ethical principle with justification.


Codes:


(A) (A) is correct, (R) is incorrect.


(B) (R) is correct, (A) is incorrect.


(C) Both the statements (A) and (R) are correct.


(D) Both the statements (A) and (R) are incorrect.


Answer: (C)





67. According to which committee should an organization submit regular social reports?


(A) Sachchar Committee


(B) Kumarmangalam Birla Report


(C) Both of above


(D) None of above


Answer: (A)





68. The method of collecting money for Corporate Social Responsibility (CSR) by raising prices or following many other unethical ways is often described as:


(A) Reverse effect


(B) Reverse Robinhood effect


(C) Boomerang


(D) Roosevelt effect


Answer: (B)





69. When the values and priorities of the parent organization guides the strategic decision making of all its international operations, it is known as


(A) Polycentric Orientation


(B) Regiocentric Orientation


(C) Ethnocentric Orientation


(D) Geocentric Orientation


Answer: (C)





70. Indicate the correct code for the following two statements of Assertion and Reason:


Assertion (A): GDP increases a currency’s value.


Reason (R): Since there is likely to be greater demand for country’s currency.


Codes:


(A) (A) and (R) both are correct, but (R) is not the appropriate explanation of (A).


(B) (A) and (R) both are correct and (R) is the right explanation of (A).


(C) (A) is correct, but (R) is not correct.


(D) Both (A) and (R) are not correct.


Answer: (A)





71. The salient features of India’s Foreign Trade Policy are:


i. Reducing the interest burden and extension of the interest subvention scheme.


ii. Rationalizing defence-related imports.


iii. Focus on labour-intensive sectors.


iv. Extension of zero-duty EPCG scheme.


Codes:


(A) All (i), (ii), (iii) and (iv)


(B) (i), (ii) and (iii) only


(C) (i), (iii) and (iv) only


(D) (ii), (iii) and (iv) only


Answer: (C)





72. Arrange the following steps of Dispute Settlement Mechanism under the WTO in the systematic order:


i. Panel Proceedings


ii. Appellate Body


iii. Consultations


iv. Compliance Panel


v. Arbitration Panel


Codes:


(A) iii i ii iv v


(B) v iv iii ii i


(C) iv ii iii v i


(D) i ii iii iv v


Answer: (A)





73. Which of the following schemes is not a part of India’s Foreign Trade Policy 2009-14?


(A) DFIA (Duty-Free Import Authorization)


(B) TFITES (Tax-Free IT Export Scheme)


(C) VKGUY (Vishesh Krishi and Gram Udyog Yojana)


(D) FMS (Focus-Market Scheme)


Answer: (B)





74. Indicate correct code for the following statements of Assertion (A) and Reasoning (R):


Assertion (A): The Global Managers must develop systems and policies that address floor price, ceiling price and optimum price.


Reasoning (R): The Global Managers must be in line with global opportunities and constraints.


Codes:


(A) (A) is correct, but (R) is not the right explanation of (A).


(B) (A) and (R) both are correct, but (R) is not the right explanation of (A).


(C) (A) and (R) both are correct, and (R) is the right explanation of (A).


(D) (A) and (R) both are incorrect.


Answer: (C)





75. Match the following in the context of International Market Entry and indicate the correct code:


List – I                                    List – II


a. Assembly                             i. Exports


b. Acquisition                          ii. Indirect Exports


c. Export House                      iii. Contractual Entry


d. Commission Agent             iv. Direct Investment


Codes:


       a b c d


(A) iii iv i ii


(B) iv iii ii i


(C) i ii iii iv


(D) iv ii iii i


Answer: (B)  46





Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting