-->

UGC NET Original Questions Paper III in Physical Education { 2012 December }



1. Select the correct option: Flexion and extension take place around


(A) Medio-lateral axis


(B) Anterio Posterior axis


(C) Vertical axis


(D) Sagittal axis


Answer: (A)





2. Select the correct option Protraction and retraction take place in


(A) Hip Joint


(B) Shoulder joint


(C) Elbow joint


(D) Knee joint


Answer: (B)





3. Select the correct option:


Focus of physical education is


(A) Motion


(B) Fitness


(C) Man


(D) Man in motion


Answer: (D)





4. Select the most suitable option:


(A) Soccer is a game


(B) Soccer is a sport as well as a game


(C) Soccer is a sport


(D) Soccer is a play


Answer: (B)





5. Select that correct option: During strenuous exercise, the major reason for onset of fatigue is


(A) O2 debt


(B) Depletion of O2


(C) Lactic acid formation


(D) Increase of CO2 level


Answer: (C)





6. Which one of the following is not the part of Hydrotherapy?


(A) Wax bath


(B) Cryotherapy


(C) Whirlpool bath


(D) Contrast bath


Answer: (A)





7. Select the correct option:


Assessment of group cohesion is done through


(A) Observation during training and competition


(B) Performance tests


(C) Sociogram


(D) Knowledge based tests


Answer: (C)





8. Select the correct option:


Psychological core of personality is the most basic level of personality. It is


(A) Adjustment to environment


(B) Internal and constant


(C) Role related behaviour


(D) External & dynamic


Answer: (B)





9. Select the correct option: National Fitness Corps was introduced in


(A) 1965


(B) 1966


(C) 1967


(D) 1968


Answer: (A)





10. In which of the following places, there is no centre of Sports Authority of India?


(A) Kolkata


(B) Bangalore


(C) Patiala


(D) Chandigarh


Answer: (D)





11. Which of the following is not related to the School Health Programme?


(A) Keeping health records


(B) Health education


(C) Controlling of diseases


(D) Health inspection


Answer: (C)





12. Solid gold medals were last given in Olympic Games in


(A) 1904


(B) 1908


(C) 1912


(D) 1920


Answer: (C)





13. Sunlight is a source of


(A) Vitamin A


(B) Vitamin B


(C) Vitamin C


(D) Vitamin D


Answer: (D)





14. Philosophical research is also known as


(A) Rational research


(B) Perceptual research


(C) Conceptual research


(D) Behavioural research


Answer: (C)





15. Sample may be big or small depends on


(A) Geographical area


(B) Demographic fluctuation


(C) Characteristics and traits of population


(D) Balance of births and deaths over time


Answer: (C)





16. When the ‘Z’ value is equal to or exceeds 2.58 one may safely conclude that the difference between the means is significant at


(A) 0.02 level


(B) 0.01 level


(C) 0.001 level


(D) 0.05 level


Answer: (B)





17. Kraus-Weber Test measures


(A) Minimum muscular strength


(B) Absolute muscular strength


(C) Maximum muscular strength


(D) Relative muscular strength


Answer: (A)





18. Metabolic adaptation is


(A) Adjustment of metabolic rate to enhanced of work load demand


(B) Metabolic rate suspension


(C) Metabolic impulsion


(D) Adaptation of metabolic ratio


Answer: (A)





19. Which of the following is an apex body for Olympic Games?


(A) OCA


(B) IOC


(C) ICC


(D) FIFA


Answer: (B)





20. First step in Sport Management is


(A) Budgeting


(B) Co-ordinating


(C) Planning


(D) Directing


Answer: (C)




21. Blue print of the team competition plan is called


(A) Tactics


(B) Skill


(C) Technique


(D) Strategy


Answer: (D)





22. Kinematic parameters include


I. Inertia


II. Velocity


III. Distance


IV. Acceleration


Find the correct combination:


(A) I, II, III


(B) I, III, IV


(C) I, II, IV


(D) II, III, IV


Answer: (D)





23. Performance related fitness includes


I. leg explosive strength


II. Cardio-vascular endurance


III. Reaction ability


IV. Flexibility


Find the correct combination


(A) I, II


(B) II, III


(C) I, III


(D) II, IV


Answer: (C)





24. A first class lever can provide mechanical advantage in form of


I. Speed


II. Strength


III. Balance


IV. Coordination


Find the correct combination


(A) I, II, III


(B) II, III, IV


(C) III, IV, I


(D) IV, I, II


Answer: (A)





25. Biological basis of life includes:


I. Motor fitness


II. Physical exercise


III. Intelligence


IV. Food


Find the correct combination


(A) I, II


(B) II, III


(C) I, III


(D) II, IV


Answer: (D)





26. Development of group cohesion is based on


I. Team factors


II. Individual factors


III. Leadership factors


IV. Environmental factors


Find the correct combination:


(A) I, III, IV


(B) I, II, III


(C) II, III, IV


(D) IV, I, II


Answer: (A)





27. Personal sources of stress are


I. Event importance


II. Trait anxiety


III. Self esteem


IV. Uncertainty


Find the correct combination:


(A) I, II


(B) II, III


(C) III, IV


(D) IV, I


Answer: (B)





28. Professional ethics in physical education includes:


I. Moral values


II. Judgement


III. Physical fitness


IV. Sincerity


Find the correct combination:


(A) I, II


(B) II, III


(C) I, IV


(D) II, IV


Answer: (C)





29. Curve will be normal if















Find the correct combination :

(A) I, II, IV

(B) I, II, III

(C) I, III, IV

(D) II, III, IV 


Answer: (D)





30. Evaluation measures:


I. Efficiency of efforts


II. Achievement level of target


III. Distance from goal


IV. Status of the subject


Find the correct combination


(A) I, II


(B) II, III


(C) II, III, IV


(D) I, II, III, IV


Answer: (D)





31. Progression of load proceeds


I. Linearly


II. Stepwise


III. Stimulus wise


IV. Circularly


Find the correct combination


(A) I, III


(B) II, IV


(C) I, II


(D) II, III


Answer: (C)





32. Intramural programme creates in students the sense of__________


I. Mass participation


II. Selfishness


III. Enmity


IV. Maximum involvement


Find the correct combination:


(A) I, II


(B) II, IV


(C) III, IV


(D) I, IV


Answer: (D)





33. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): A runner runs without receiving any force from outside.


Reason (R): Force is the cause of motion.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is right, but (R) is wrong.


(B) Both (A) and (R) are right.


(C) (A) is wrong, but (R) is right.


(D) Both (A) and (R) are wrong.


Answer: (C)





34. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Physical education emphasizes also in mental development.


Reason (R): Nationalism considers nature as the only reality.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is right, but (R) is wrong.


(B) Both (A) and (R) are right.


(C) (A) is wrong, but (R) is right.


(D) Both (A) and (R) are wrong.


Answer: (B)





35. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Insulin is ineffective when taken by mouth.


Reason (R): Insulin is destroyed in alimentary canal and size of molecule is too large for intestinal absorption.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is true, but (R) is false.


(B) (A) is false, but (R) is true.


(C) Both (A) and (R) are true.


(D) Both (A) and (R) are false.


Answer: (A)





36. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Strength of movement produced by a muscle depends upon how close to the joint it is attached.


Reason (R): A muscle attached further away will produce a powerful movement than one attached to nearer the joint.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is false, but (R) is true.


(B) (A) is true, but (R) is false.


(C) Both (A) and (R) are false.


(D) Both (A) and (R) are true.


Answer: (A)





37. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Autocratic style of leadership is usually task oriented and tightly structured.


Reason (R): Leadership style is responsible for effective decision making in sport.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


(B) Both (A) and (R) are true, but


(R) is not the correct explanation of (A).


(C) (A) is true, but (R) is false.


(D) (A) is false, but (R) is true.


Answer: (B)





38. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Physical Education is an integral part of education.


Reason (R): Both education and physical education aim at the total development of personality.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is true, but (R) is false.


(B) (A) is false, but (R) is true.


(C) Both (A) and (R) are false.


(D) Both (A) and (R) are true.


Answer: (D)





39. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Health and safety skills can be taught in the school through First Aid and safety education.


Reason (R): School age is the appropriate age to learn First Aid and safety education.


In context of the two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


(B) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).


(C) (A) is true, but (R) is false.


(D) (A) is false, but (R) is true.


Answer: (A)





40. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Osteoporosis disease occurs for the Basket Ball players due to overuse of joints.


Reason (R): Over use of joints the synovial fluid is reduced in the joints.


In context of the two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A).


(B) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


(C) (A) is true, but (R) is false.


(D) (A) is false, but (R) is true.


Answer: (B)





41. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Type – I error is rejecting the null hypothesis when it is true.


Reason (R): Type – I error arises due to false interpretation of data.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is right, but (R) is wrong.


(B) Both (A) and (R) are right.


(C) (A) is wrong, but (R) is right.


(D) Both (A) and (R) are wrong.


Answer: (A)





42. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Agility is an essential component of motor fitness.


Reason (R): Agility is determined by neuromuscular coordination.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is right, but (R) is wrong.


(B) (A) is wrong, but (R) is right.


(C) Both (A) and (R) are right.


(D) Both (A) and (R) are wrong.


Answer: (C)





43. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Muscular power is a measure of contraction speed of muscle.


Reason (R): Muscular power is determined by the fibre type proportion of the muscle.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is right, but (R) is wrong.


(B) (A) is wrong, but (R) is right.


(C) Both (A) and (R) are right.


(D) Both (A) and (R) are wrong.


Answer: (C)





44. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Tactics is execution of movements with economy.


Reason (R): It is regulation of one’s action in line of preventing the opponent to regulate his action.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) is right, but (R) is wrong.


(B) (A) is wrong, but (R) is right.


(C) Both (A) and (R) are right.


(D) Both (A) and (R) are wrong.


Answer: (B)





45. Given below are two statements, one labelled as Assertion (A) and the other labelled as Reason (R):


Assertion (A): Talent indicators are the products of heredity and environment.


Reason (R): They are the base of performance prognosis.


In context of the above two statements, which one of the following is correct?


Codes:


(A) (A) and (R) both are right.


(B) (A) and (R) both are wrong.


(C) (A) is right and (R) is wrong.


(D) (A) is wrong and (R) is right.


Answer: (A)





46. Make the correct choice from codes given below consulting the Assertion (A) and Reason (R):


Assertion (A): Management is the dynamic life giving element in every organization.


Reason (R): It is the activating force that gets things done through people.


Codes:


(A) (A) is true, but (R) is false.


(B) (A) is false, but (R) is true.


(C) Both (A) and (R) are false.


(D) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A).


Answer: (D)





47. Arrange the following mechanical phases of kicking a ball in order of sequence of progression:


I. Kicking


II. Stance


III. Back lift


IV. Follow through


Codes:


(A) II, III, I, IV


(B) III, I, IV, II


(C) I, IV, II, III


(D) IV, II, III, I


Answer: (A)





48. Arrange the following events in order of their first appearance in the process of historical development of games and sports:


I. Gladiatorial combat


II. Olympic Games


III. FIFA World Championship


IV. IPL


Codes:


(A) I, II, III, IV


(B) II, I, III, IV


(C) III, IV, II, I


(D) IV, III, I, II


Answer: (B)





49. Arrange the following sources of energy for muscular exercise in order of their sequence of availability:


I. Triglyceride


II. Glycogen


III. A.T.P.


IV. Phosphocreatine


Codes:


(A) I, III, IV, II


(B) II, I, III, IV


(C) IV, II, I, III


(D) III, IV, II, I


Answer: (D)





50. Arrange the following processes through which a group becomes a team, in correct sequential order:


I. Storming


II. Norming


III. Forming


IV. Performing


Codes:


(A) I, IV, III, II


(B) III, I, II, IV


(C) II, III, IV, I


(D) IV, II, I, III


Answer: (B)





51. Arrange the following courses in Physical Education in chronological order as they were started in India:


I. Ph.D.


II. B.P.E.


III. B.P.Ed.


IV. M.Phil


Codes:


(A) II, III, I, IV


(B) I, II, III, IV


(C) III, IV, II, I


(D) II, IV, III, I


Answer: (A)





52. Arrange the following programmes and institutions in chronological order:


I. National Fitness Corps


II. National Plan of Physical Education and Recreation


III. Lakshmibai College of Physical Education


IV. All India Council of Sports


Codes:


(A) I, II, III, IV


(B) II, III, I, IV


(C) IV, II, III, I


(D) III, I, II, IV


Answer: (C)





53. Find out the right sequence in line of determining the body composition:


I. Weighing of body


II. under water weighing


III. Body density


IV. Fat Percentage


V. Skimfold thickness


Codes:


(A) IV, V, III, I, II


(B) II, III, I, V, IV


(C) V, III, II, I, IV


(D) I, II, III, V, IV


Answer: (D)





54. In Knox Basketball test, sequence of items is as follows:


I. Penny Cup Test


II. Wall Bounce Test


III. Dribble Shoot Test


IV. Speed Dribble Test


Codes:


(A) IV, II, III, I


(B) II, III, I, IV


(C) III, I, IV, II


(D) I, IV, II, III


Answer: (A)





55. Arrange the heptathlon events in order of right sequence:


I. 800 m.


II. Javelin Throw


III. Long Jump


IV. 200 m.


V. Shot Put


VI. High Jump


VII. 100 m


Codes:


(A) II, III, IV, I, V, VI, VII


(B) VII, IV, VI, III, II, V, I


(C) VII, V, VI, III, IV, II, I


(D) VII, VI, V, IV, III, II, I


Answer: (D)





56. Arrange the Grand Slam Tennis Tournaments in the order they are played using the code given below:


I. Wimbledon


II. Australian Open


III. U.S. Open


IV. French Open


Codes:


(A) I, II, III, IV


(B) II, IV, I, III


(C) IV, III, II, I


(D) IV, I, II, III


Answer: (B)





57. Match list – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Vastus Internus                   1. Knee flexion


II. Biceps Femoris                   2. Hip extension


III. Middle Deltoid                 3. Knee extension


IV. GluteusMaximus              4. ShoulderAbduction


Codes:


      I II III IV


(A) 3 1 4 2


(B) 1 4 2 3


(C) 4 2 3 1


(D) 2 3 1 4


Answer: (A)





58. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                        List – II


I. Axiology                  1. A cultural heritage


II. Competition           2. Associative factor for social interaction


III. Sport                     3. A component of philosophy


IV. Cooperation          4. Dissociative factor of social interaction


Codes:


       I II III IV


(A) 3 4 1 2


(B) 4 3 2 1


(C) 1 2 3 4


(D) 2 1 4 3


Answer: (A)





59. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Platelets                               1. Insulin


II. Low haemoglobin              2. H.D.L.


III. Diabetes                            3. Anaemia


IV. Cholesterol                       4. Thrombocytes


Codes:


       I II III IV


(A) 4 2 1 3


(B) 4 3 1 2


(C) 1 2 3 4


(D) 2 3 4 1


Answer: (B)





60. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Thyroid                                1. Gland


II. Cytoplasm                          2. Brain


III. Ball and Socket Joint       3. Cell


IV. Medulla                            4. Shoulder


Codes:


       I II III IV


(A) 1 2 3 4


(B) 1 3 4 2


(C) 4 3 1 2


(D) 2 3 4 1


Answer: (B)





61. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                                List – II


I. Need Achievement Theory                         1. Achievement goals


II. Attribution Theory                                     2. Personal and situational factors


III. Competence Motivation Theory   3. Success and failure


IV. Achievement goal theory                         4. Achievement behaviour


Codes:


       I II III IV


(A) 1 2 3 4


(B) 4 1 2 3


(C) 3 4 1 2


(D) 2 3 4 1


Answer: (D)





62. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                                List – II


I. Professional ethics                           1. Type of school


II. Construction of time table                         2. Professional requirement


III. Curriculum planning                     3. Individual difference


IV. Age characteristics                       4. Selection of activities


5. Formal activities


Codes:


       I II III IV


(A) 1 2 4 3


(B) 2 1 3 4


(C) 3 4 1 2


(D) 4 3 2 1


Answer: (B)





63. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Milk, Cheese, Yoghurt        1. Carbohydrates


II. Meat, Poultry, Fish            2. Minerals


III. Vegetables                        3. Protein


IV. Bread, Cereal, Rice          4. Vitamin


Codes:


       I II III IV


(A) 2 4 3 1


(B) 1 4 3 2


(C) 2 1 4 3


(D) 2 3 4 1


Answer: (D)





64. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I            List – II


I. Malaria         1. Parasites


II. Dengue       2. Pancreas


III. Measles     3. Bacteria


IV. Diabetes    4. Virus


Codes:


      I II III IV


(A) 1 3 4 2


(B) 3 4 1 2


(C) 2 1 4 3


(D) 4 2 3 1


Answer: (A)





65. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes

given below :



























Codes :

       I II III IV

 (A) 4 3 2 1

 (B) 2 3 4 1

 (C) 3 2 1 4

 (D) 1 2 4 3 


Answer: (A)





66. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Discrete variable                  1. Room temperature, sample size


II. Attribute variable               2. Height, weight


III. Continuous variable          3. Age, IQ scores


IV. Controlled variable           4. Sit-ups, Goal scored


Codes:


       I II III IV


(A) 4 2 3 1


(B) 4 3 2 1


(C) 3 4 1 2


(D) 2 1 4 3


Answer: (B)





67. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Kraus-Weber Test                1. Endurance


II. Harvard Step Test              2. Flexibility


III. Cooper Test                      3. Minimum muscular strength


IV. Scot and French Test        4. Cardio respiratory efficiency


Codes:


       I II III IV


(A) 3 4 1 2


(B) 3 2 4 1


(C) 2 3 1 4


(D) 1 4 2 3


Answer: (A)





68. Match the following motor components with their training methods:


Motor Component      Training Method


I. Flexibility                1. Fartlek


II. Endurance              2. Control and Regulation


III. Agility                  3. Plyometrics


IV. Strength                4. Post-Isometric input


Codes:


       I II III IV


(A) 3 4 1 2


(B) 2 1 3 4


(C) 4 1 2 3


(D) 1 2 3 4


Answer: (C)





69. Match List – I with List – II and select the correct option using the codes given below:


List – I                                    List – II


I. Preparatory Period-I            1. Achievement of goals


II. Preparatory Period-II         2. Recuperation


III. Competition Period          3. Development of technique


IV. Transition Period              4. Formulation of conditional and technical base


Codes:


       I II III IV


(A) 4 3 1 2


(B) 3 1 2 4


(C) 1 2 4 3


(D) 2 4 3 1


Answer: (A)





70. Match List – I with List – II by using codes given below:


List – I            List – II


I. FINA           1. Football


II. FIDE          2. Athletics


III. AAFI        3. Swimming


IV. FIFA         4. Chess


Codes:


       I II III IV


(A) 3 4 2 1


(B) 1 2 3 4


(C) 4 3 2 1


(D) 1 4 2 3


Answer: (A)





Question 71 to 75:


Read the passage and answer the questions that follow based on your understanding of the passage:


There are many problems and challenges facing educators in general and physical educators in particular. Pertinent question is what is the place and function of physical education in education? Can we justify physical education as a part of education curriculum? Can we justify requiring it for all students? In a time of accountability we must show that physical education has a definite, positive value in the educational process, and we need to show why physical education is a vital part of the curriculum.


At the same time, questionable practices are attracting more attention to mismanaged sports and physical education programmes. Also, many benefits promised by these programmes are now coming under fire as unproven or unprovable benefits. It is argued that “games quickly lose their charm when forced into the service of education, character development, or social improvement. Many curricular problems exist in education and physical education. In addition to the need to make the curriculum more relevant, we need to establish educational priorities for our society if we are to settle some of the long-standing issues. We need to end the separation of reality and education. We do not want to plan an inflexible curriculum. We must be open to change and innovation. Students need to have options that will permit them the optimum realization of their latent talents. For this reason the students need to be included in program planning and evaluation, for the programs are supposed to be designed to benefit the students, not the teachers.


We also face the challenge of developing more and better leaders. There is a need for the academic physical educator with strong skills in all the communication. Physical educators have not been very successful in communicating either the values of physical education or the need for physical education to the public. The new physical educator needs to be very skill oriented, capable of demonstrating as well as teaching the skills used in any class. At the same time, he or she must be broadly educated in the liberal arts and sciences in order to be able to converse meaningfully with people in all academic fields. We need to work to close the gap between our current teaching methods and facts and what we discovered about teaching and skill acquisition in research. We have allowed a gap to appear between the physical educators who are researchers and those who are practitioners. We need to work to see that we improve the practice of physical education as a result of the research we are doing in physical education.


Readiness for change is a necessary ability or outlook in modern society. Change is inevitable, those who are more adapt at survival will be prepared to accept change and learn to adopt. Education faces the difficult task of trying to develop this readiness for change or adaptability, for it must prepare people not only for what is, but also for what will be, even though what is to come is unknown. Physical education is a worthy field for in its activities and experiences we can find elements of value to people of all ages and conditions. The greatest question that faces physical educators today is the future of physical education. What directions will physical education take under your guidance and leadership?





71. The students need to be included for programme planning and evaluation because


(A) Programmes are designed for the benefits of teachers


(B) Programmes are designed for the benefits of students.


(C) Programmes are designed for the benefits of institution.


(D) Programmes are designed for the benefits of Administration.


Answer: (B)





72. Contemporary physical educators are facing problems and challenges regarding:


I. Place of physical education in education.


II. Justification for requirement of physical education for all children.


III. Place of physical education in educational curriculum.


IV. Effective implementation of physical education programme.


Find out the correct choice:


(A) I, II, III


(B) II, III, IV


(C) III, IV, I


(D) IV, I, II


Answer: (A)





73. Benefits of physical education which appear to be unprovable due to mismanagement of physical education programmes, are


I. Character development


II. Social development


III. Service to education


IV. Physical fitness development


Find out the correct choice:


(A) I, II, IV


(B) II, III, IV


(C) III, IV, I


(D) II, I, III


Answer: (D)





74. Present leaders of physical education require to be


(A) Healthy


(B) Skilful


(C) Academically strong with communicational skill


(D) Moral and ethical


Answer: (C)





75. To develop readiness for change is essential for education and physical education, because


I. Change is inevitable


II. Readiness prepares for present


III. Readiness prepares for future


IV. Readiness develops self confidence


Find out the correct choice:


(A) III, I, II


(B) I, III, IV


(C) IV, II, I


(D) III, IV, II


Answer: (A)


Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 176 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting