-->

General Knowledge for All Competitive Examinations Series - 4

Q31. What are the major causes leading to railway accidents in India ?
a) Unmanned Level Crossings accounted for 34% of accidents in 2016-17 : (All unmanned level crossings should be eliminated expeditiously on the entire Indian Railway network in a year's time from now)
b) Derailments due to defects in tracks.( The special focus is to identify measures to reduce accidents due to derailments which has emerged as one of the major causes of Train accidents)
c) Both (a) and (b) 
d) Only (a)

Q32. Who is the President of the Swiss Confederation ?
a) Jean Claude Juncker
b) Ms. Doris Leuthard
c) Thomas Bach
d) Asharose Migiro

Q33. Shri Sunil Arora assumed charge of which of the following?
a) New Election Commissioner of India
b) Attorney General
c) Solicitor General
d) Advocate General

Q34. Pradhan Mantri Jan Dhan Yojna was announced by Prime Minister Shri Narendra Modi in his independence speech on 15th August, 2014 & the scheme was formally launched on which date ?
a) 2015
b) 28th August, 2014
c) 2016
d) 2017

Q35. What are the additional benefits, accrue to a customer on opening a bank account under Jan Dhan Scheme ?
a) a RuPay Debit Card having inbuilt insurance cover of Rs 1 Lakh.
b) an overdraft (OD) facility of Rs 5,000/- is granted to the customer for satisfactory operation of account for 6 months.
c) A life cover of Rs 30,000/- has also been granted to customers for opening the accounts up to a certain time period
d) All the above

Q36. The period of five years from 1942 to 1947 reflected India's struggle for freedom which transformed the entire country into one to fight for the freedom from the British Rule. Similarly the vision of new India from 2017 to 2022 will be showcased with various developmental programmes. What is the importance of 2022 ?
a) Starting of 15th Five Year Plan
b) India will be celebrating 75 years of India's Independence.
c) 60 years of Green Revolution
d) None of these

Q37. Twenty one times of a positive number is less than its square by 100. The value of the positive number is Options:
a) 25
b) 26
b) 42
d) 41

Q38. Two pipes of length 1.5 m and 1.2 m are to be cut into equal pieces without leaving any extra length of pipes. The greatest length of the pipe pieces of same size which can be cut from these two lengths will be Options:
a) 0.13 m
b) 0.4 m
c) 0.3 m
d) 0.41 m

Q39. A General of an Army wants to create a formation of square from 36562 army men. After arrangement, he found some army men remained unused. Then the number of such army men remained unused was Options:
a) 36
b) 65
c) 81
d) 97

Q40. The smallest number, which should be added to 756896 so as to obtain a multiple of 11, is Options:
a) 1
b) 2
c) 3
d) 5

Answer Keys
31. C
32. B
33. A
34. B
35. D
36. B
37. A
38. C
39. C
40. C

Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 309 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 70 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting