-->

TNPSC-Sample Objective Questions With Answers On General Knowledge Part-1

General Studies Objective Questions for Competitive Exams 
Dear Visitors,  first of all thanks for chosing my post as a part of your study in the journey of your competition. You will surely get updated daily with many new posts. ALL THE VERY BEST ......

1.What is the number of players in a Futsal team?
     1. 6
     2. 8
     3. 9
     4. 5
Answer: 4

2. During the Indo-China war of 1962,____________ was the Defence Minister of India .
      1. Krishnamoorthy Iyer
      2.V.K. Krishna Menon
      3. V.L UnniKrishnan Menon
      4. None of the above

Answer: 2

3.Which state government's proposal to grant mining license to south Korean steel major Posco for its proposed 12 billion dollar mega steel plant near Paradip was rejected by the Union Government?
     1. Jharkhand
     2. Odisha
     3. Chhattisgarh
     4. Madhya Pradesh
Answer: 2 

4.Name the first linguistic state to be created.
     1. Goa
     2. Sikkim
     3. Andhra Pradesh
     4. Tamil Nadu

Answer: 3

5.After a shower of rain, where does the rainbow is seen ?
     1. opposite to the sun
     2. towards the sun
     3. anywhere irrespective of the position of the sun
     4. none of the above
Answer: 1

6. In which state Netaji Subhas Chandra Bose International Airport as an International airport is located ?
      1. Assam
      2. Punjab
      3. Orissa
      4. Kolkata

Answer: 4

7.In which Indian state, Bihu - a folk dance performed on Bihu festival ?
      1. Meghalaya
      2. Arunanchal Pradesh
      3. Himanchal Pradesh
      4. Assam

Answer: 4

8. Name the currency of Somalia.
     1. Ruba
     2. Taka
     3. Somali Shilling
     4. None of the above

Answer: 3

9.Who wrote the book Suleiman Charitra of Kalyana Malla, a translation of Suleiman Charitra written by Kalyan Malla, which was released on 9 April 2015 ? 
     1. AND Haskar
     2. Arvind Adiga
     3. Kushwant singh
     4. Uma Lela
Answer: 1 

10.In earth's atmosphere, which of the following continuously decreased wih height?
     1. Temperature
     2. Humidity
     3. Wind velocity
     4. Pressure
Answer: 4

Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 899 General Studies 718 Central Govt. Job 306 General Tamil 172 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Library and Information Science Paper II 71 Anna University Jobs 68 Librarian Jobs 65 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting