-->

TNPSC Expected Computer Science Questions with Answers MCQ - Practice Set - 10

The aspirants appearing at various competitive examinations are always in a deep need and search of comparatively easy to understand and useful study contents in Computer Science. With this key point in mind we are providing you  numerous questions for your reference that are intelligently selected and it is covering all examination oriented topics and few questions are taken from different competitive examinations.

41. The ______ enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window.
(A) tab box
(B) pop­up helper
(C) tab row
(D) address bar
Answer : (C)

42. You can ______ a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
(A) refine
(B) expand
(C) load
(D) query
Answer : (A)

43. What is the permanent memory built into your computer called ?
(A) RAM
(B) Floppy
(C) CPU
(D) ROM
Answer : (D)

44. What displays the contents of the active cell in Excel ?
(A) Name box
(B) Row Headings
(C) Formula bar
(D) Task pane
Answer : (A)

45. The piece of hardware that converts your computer's digital signal to an analog signal that can travel over telephone lines is called
(A) red wire
(B) blue cord
(C) tower
(D) modem
Answer : (D)

46. Video processors consist of ______ and ______ which store and process images.
(A) CPU and VGA
(B) CPU and memory
(C) VGA and memory
(D) VGI and DVI
Answer : (C)

47. If you want to connect to your own computer through the Internet from another location, you can use ______ 
(A) e­mail
(B) FTP
(C) instant message
(D) Telnet
Answer : (D)

48. To reload a Web page, press the ______ button.
(A) Redo
(B) Reload
(C) Restore
(D) Refresh
Answer : (D)

49. This first step in the transaction processing cycle captures business data through various modes such as optical scanning or at an electronic commerce 
(A) Document and report generation
(B) Database maintenance
(C) Transaction processing startup
(D) Data Entry
Answer : (D)

50. Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
(A) BUS
(B) CPU
(C) USB
(D) MIDI
Answer : (C)

51. You click at B to make the text ______ 
(a) Italics 
(b) Underlined 
(c) Italics and Underlined 
(d) Bold 
Answer : d

52. In Excel, Charts are created using which option? 
(a) Chart Wizard 
(b) Pivot Table 
(c) Pie Chart 
(d) Bar Chart 
Answer : a

53. Which of the following is not an input device? 
(a) Keyboard 
(b) Monitor 
(c) Joystick 
(d) Microphone 
(e) None of these 
Answer : b

54. A scanner scans– 
(a) Pictures 
(b) Text 
(c) Both Pictures and Text 
(d) Neither pictures nor Text 
Answer : c

55. When you turn on the computer, the boot routine will perform this test ______ 
(a) RAM test 
(b) disk drive test 
(c) memory test 
(d) power-on self-test 
Answer : b

56. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computers is a(n) ______ 
(a) Supercomputer 
(b) Minicomputer 
(c) Laptop 
(d) Server 
Answer : d

57. To move to the beginning of a line of text, press the ______ key.
(a) page up 
(b) a 
(c) home 
(d) enter 
Answer : d

58. In a spreadsheet program the ______ contains related work-sheets and documents. 
(a) workbook 
(b) column 
(c) cell 
(d) formula 
Answer : a

59. Ctrl, Shift and Alt are called ______ keys. 
(a) modifier 
(b) function 
(c) alphanumeric 
(d) adjustment 
Answer : a

60. In MICR, C stands for ______ 
(a) Code 
(b) Colour 
(c) Computer 
(d) Character 
Answer : d

Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 177 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting