-->

TNPSC General English Original Questions with Answers 1 - 10

1. Match the underlined words in Column A with their parts of speech in Column Band select the correct answer from the options given below:
      Column A                            Column B
(a) He walks quickly             1. Subject
(b) Reena taught him Hindi  2. Object
(c) Rani ate ice cream           3. Verb
(d) Radha is a doctor            4. Compliment
   (a) (b) (c) (d)
(a) 3   1   2   4
(B) 1   2   3   4
(C) 4   1   2   3
(D) 2   1   4   3 
Answer: A

2. Choose correct prepositions from the options given :_______ the cupboard, very ______ the wall, there is a narrow gap,______ which a few charts .have been kept.
(A) into, behind, near
(B) behind, near, into
(C) into, near, behind
(D) near, behind, into 
Answer: B

3. Identify the sentence pattern : One of the boys had been singing well.
(A) SVC
(B) SVA
(C) S VO C
(D) S VIO DO 
Answer: B

4. Which of the following phrasal verbs suits the given sentence? ----your bad habits.
(A) get back
(B) give in
(C) give up
(D) get on 
Answer: C

5. Identify the incorrect sentence from the following:
(A) Apples are not so sweet as Mangoes
(B) Mangoes are sweeter than Apples
(C) Japanese are the industrious people in the world
(D) Gold is costlier than silver 
Answer: C

6.Find out the correct sentence :
(A) One of the bicycle is defective
(B) One of the bicycles is defective
(C) One of the bicycle are defective
(D) One of the bicycles were defective 
Answer: B

7. Find out the correct question tag: "She goes to school by van"
(A) is she?
(B) aren't they?
(C) are they?
(D) doesn't she? 
Answer: D

8. Which of the following sentences is wrong?
(A) Dad polished his shoes yesterday
(B) Subhash has cut the vegetables just now
(C) The police have catch the motorcyclist for speeding
(D) The ripe fruit has fallen from the tree 
Answer: C

9. Choose the correct 'Synonym' of the underlined word from the given options.Sivasubramania Iyer's wife was very conservative.
(A) traditional
(B) ideal
(C) liqeral
(D) formal 
Answer: A

10. What is "Possessive Adjectives"?
(A) They answer the question which
(b) They answer to the question whose
(C) They answer the question How many
(D) They answer the question How much
Answer: B

Related Posts

Post a Comment

Labels

General Knowledge 902 General Studies 719 Central Govt. Job 308 General Tamil 176 Mock Test 133 PAPER - I 120 Civics 101 Indian Constitutions 91 Library Science Quiz 80 Anna University Jobs 72 Library and Information Science Paper II 71 Librarian Jobs 69 Computer Science Quiz 64 History Quiz 59 General English 56 NEET 2017 Model Questions 53 Geography 45 Library and Information Science 35 Computer Science 34 Computer Science PAPER - III 32 History Paper II 32 6th Tamil 30 Computer Science PAPER - II 22 Library and Information Science Paper III 19 PAPER - II 18 10th Science 17 General Science Mock Test 17 Life Science Quiz 17 6th Standard Science 16 9th Science 14 Nobel Awards 14 CBSC NET 13 History Mock Test 13 PAPER - III 13 Medical Physicist 12 Economics Paper II 10 8th Science 9 7th Tamil 8 Commerce Paper-2 8 Economics Paper III 8 History Paper III 8 NCERT Text Book 8 General Tamil Quiz 7 Home Science Paper II 7 Labour Welfare Paper III 7 8th Tamil 6 Anthropology Paper II 6 Anthropology Paper III 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper II 6 Arab Culture and Islamic Studies Paper III 6 Archaeology Paper II 6 Archaeology Paper III 6 Comparative Literature Paper II 6 Comparative Literature Paper III 6 Comparative Study of Religions Paper II 6 Comparative Study of Religions Paper III 6 Criminology Paper II 6 Criminology Paper III 6 Education Paper - II 6 Education Paper - III 6 English Paper - II 6 English Paper - III 6 Environmental Sciences Paper - II 6 Environmental Sciences Paper - III 6 Forensic Science Paper II 6 Forensic Science Paper III 6 Geography Paper II 6 Geography Paper III 6 Home Science Paper III 6 Human Rights and Duties Paper II 6 Human Rights and Duties Paper III 6 Indian Culture Paper - II 6 Indian Culture Paper - III 6 International and Area Studies Paper II 6 International and Area Studies Paper III 6 Labour Welfare Paper II 6 Law Paper - II 6 Law Paper - III 6 Management Paper - II 6 Management Paper - III 6 Mass Communication Paper II 6 Mass Communication Paper III 6 Museology and Conservation Paper II 6 Museology and Conservation Paper III 6 Music Paper II 6 Music Paper III 6 Performing Arts Paper II 6 Performing Arts Paper III 6 Philosophy Paper II 6 Philosophy Paper III 6 Physical Education Paper - II 6 Physical Education Paper - III 6 10th Tamil 5 Commerce Paper-3 5 Folk Literature Paper II 5 Folk Literature Paper III 5 Geography Mock Test 5 Linguistics Paper II 5 Linguistics Paper III 5 7th Science 4 9th Tamil 4 Chemistry 4 Geography Quiz 4 11th Tamil 3 6th Standard History 3 7th Tamil Mock Test 3 9th standard Tamil Quiz 3 CSIR-NET - Chemistry 3 Computer Science Video 2 Mathematics Paper II 2 CSIR-NET - Physics 1 Civil Engineer Mock Test 1 Computer Science Paper II 1 General Knowledge Mock Test 1 Geology 1 Interview Questions 1 January Current Affairs - 2016 1 LIS Questions 1 Library Science Paper II 1 Life Science 1 Life Science Paper II 1 Mathematics Quiz 1
Subscribe Our Posting